ANIVERSARE – Mihai și a doua Dacia Spring după un an

Mihai (Spring, Fălticeni) nu este primul coleg care s-a decis să participe cu Dacia Spring la proiectul Electromobilitate, Marcel (Deva) făcând primul pas, și cu siguranță nici ultimul, după cum a dovedit cel mai recent echipaj care ni s-a alăturat de la Iași, Ana Maria și Cristian (Spring, Iași).

Cel de-al doilea Spring al familiei, reprezintă o confirmare convingătoare că mașina rezolvă atât nevoile zilnice pentru o navetă exigentă de 100 km, cât și călătorii mai exotice pentru o ”mașină de oraș” la munte, la București sau… de ce nu, la Mare.

Ma refer la Marea Nordului, unde Mihai a ajuns cu al doilea Spring la Gdansk, după ce cu primul vizitase Berlinul.

Nu recomandăm călătoriile lungi cu Spring, chiar dacă Mihai și alți pasionați au dovedit că sunt posibile, cu foarte multă răbdare. Însă lipsa problemelor tehnice, cel puțin la mașinile colegilor ce participă la proiect, consumul redus și costurile extrem de mici, mai ales în combinație cu propria instalație fotovoltaică, cu siguranță ne fac sa înțelegem mai bine decizia lui Paul (Kona, Băilești), de a cumpăra un Spring, după o amplă experiență cu Hyundai Kona.

Statistici după 52 săptămâni

Din cele 52 seturi de date transmise de Mihai pentru al doilea Spring, rezultă un parcurs total monitorizat de 27.809 km, cu un consum mediu de 11.1 kWh/100km, mai mic decât cel estimat de EV Database.

Sursa: EV database

Despre modul de încărcare și costurile din primul an va relata Mihai într-un articol de bilanț, atunci când printre navetă, activități profesionale și cele cu familia va găsi timpul și liniștea potrivită.

Din partea noastră a tuturor un MARE MULȚUMESC pentru contribuția la proiectul Electromobilitate din toate punctele de vedere: autor pe blog, cronicar al Grupei mici, participant la evenimente de promovare a mobilității electrice împreună cu familia, organizator local al unui eveniment, Vatra Dornei 2023, mai apropiat de colegii din nordul țării și părinte spiritual al întâlnirii la Șpring cu Spring.

Să ne revedem cu bine la Reșița în 20 aprilie, cu ocazia aniversarii a cinci ani de la prima întâlnire EV din seria ElectRoMania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.