Cel mai economic mod de a călători cu o mașină… chiar și electrică

Nu este prima dată când m-am deplasat cu o mașină pur electrică (BEV) în Elveția. În 2017 am luat parte la raliul de masini electrice Wave împreuna cu fiul meu Felix, la volanul unui BMW i3. Și atunci am condus până la Viena, de unde am luat un Autoreisezug până la Feldkirch.

La 6 ani distanță am făcut o deplasare cu familia de patru persoane plus bagaje și echipament de ski, de data asta cu un Tesla Model Y Long Range fabricat în 2022 la Shanghai. In buna tradiție a blogului electromobilitate.com am înregistrat odometrul, consumul și costul călătoriei. M-am folosit de aplicația Tessie ca să colectez datele.

Un bilet Viena – Feldkirch pentru Model Y a costat 39,90 euro.

Între Viena și Feldkirch sunt pe șosea 630 km după Google Maps, deci revine 0,063 euro pe km costul “deplasării” cu Autoreisezug! Desigur costul de mai sus nu include cușeta celor patru pasageri, care a fost extra 360 euro pentru vagon de dormit.

La plecare am făcut plinul cu energie fotovoltaica la sediul Civiplex cu o statie AC lektri.co unde am un cost calculat de 0,044 euro pe kWh (LCOE).

Pe drum am încărcat exclusiv la Superchargere Tesla la:

  • Szeged,
  • Szigetszentmiklós (HU),
  • Parndorf (AT), Rankweil (AT) de două ori,
  • Pfaffikon (CH)
  • Torokbalint (HU).

Au fost 297,4 kWh la un preț mediu de 0,464 euro pe kWh. Din energia totală consumată în călătorie 368,8 kWh, 71,4 kWh au fost solari de la firma adică 19,36%.

Iată cum, chiar și la o călătorie mai lungă, încărcarea solară de acasă joacă un rol semnificativ. Pentru încărcările la Supercharger, relativ la distanța parcursă a revenit un cost de 0,107 euro/km parcurs, ceea ce este  aproape dublu față de costul pe tren de 0,063 euro/km.

De aici rezultă că cel mai ieftin poți ”conduce” mașina (chiar și electrica) dacă o pui pe tren!

Relativ la consum pe cei 1548,2 km am consumat 23,82 kWh/100 km. De reținut că:

  1. nu conduc prea lin, dar a condus și fiul meu Adam care e mai temperat,
  2. am avut mult bagaj inclusiv patru perechi de schiuri, dar nimic pe acoperiș. Ceva energie (1%) am pierdut și cât am stat parcat la hotel 6 zile.

Dintre stațiile Supercharger cea mai interesantă a fost cea din Elveția la Pfaffikon, unde Tesla a construit un mic ansamblu care include un WC cu plată și o mașină de vândut gustări.

La capitolul colaborare cu alte branduri de mașini electrice, am întâlnit la Superchargerul de la Rankweil, lângă Feldkirch (Austria), foarte aproape de Elveția și Liechtenstein, câtev modele non Tesla: trei Skoda Enyaq, un Polestar 2 și un Audi e-tron cu numere de Olanda, Luxemburg, Franța și Germania.

Model Y parcat în campusul ETH Hoenggerberg – Zürich.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.