Dacia Spring: decizie neașteptată pe partea de încărcare

Ieri s-a lansat oficial Dacia Spring și cred că nu există site de pe internetul românesc să nu fi scris despre asta, ceea ce e bine și probabil că ați aflat deja despre prima mașină electrică sub brand românesc. Însă haideți să discutam altceva acum: despre încărcare.

Am scris despre lansare și toate detaliile despre mașină ieri pe ArenaIT. Am mai vorbit despre ea și aici pe Electromobilitate, spunând că este o veste bună pentru programul Rabla Plus.

Acum să vorbim despre un subiect foarte interesant: încărcarea. Dacia Spring va avea o baterie cu o capacitate netă de 26.8 kWh. Ați putea spune că e mică, dar nu uitați că primul Zoe avea 22 kWh. Cu acești 26.8 kWh Dacia promite o autonomie între 225 km și 295 km (WLTP City) – pe cea din urmă nu cred că o să o vedem.

Port de încărcare Dacia Spring

Toată comunitatea de electromobiliști, inclusiv eu, se aștepta ca pe Dacia Spring să vedem un AC onboard charger de 22 kW, cum e pe Zoe, și fără încărcare rapidă. Ar fi fost o variantă perfecta nu doar pentru România, ci pentru toată Europa pentru că stațiile Type 2 sunt cele mai răspândite.

Din păcate, Renault a decis să pună un încărcător la bord de doar 6.6 kW (monofazic) și, ca opțional, se poate opta pentru încărcare rapidă pe curent continuu (port CCS) cu o putere maximă de 30 kW.

Cu siguranță varianta aleasă de Renault e mai profitabilă pentru ei, un onboard charger de 6.6 kW fiind mult mai ieftin decât unul de 22 kW, astlfel putând să țină jos și prețul mașinii. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, vor mai putea face niște bani din taxarea opțională a încărcării „rapide”, de care de altfel nu aveai nevoie dacă puneau direct 22 kW.

În același timp, sunt absolut convins că acel încărcător de 22 kW, prezent deja pe mașinile Renault Zoe încă de la lansare, deci de mai bine de 8 ani, și-a amortizat costurile de dezvoltare iar costul de producție este unul mic pentru Renault. Ca atare, puteau să-l pună pe Dacia Spring.

Dar să vedem și partea bună pentru proprietarii de Zoe: vor putea în continuare să încarce nestingheriți la stațiile AC de 22 kW iar taximetriștii și uberiștii (care nu au Zoe) se vor înghesui în continuare pe CCS. De ce spun asta? Pentu că Dacia Spring va fi o mașină folosită foarte mult și pentru ride-sharing sau taxi, așa că mă aștept să se umple țara și stațiile de încărcare de ele.

1 Response

  1. Marcel+Banu spune:

    Cum zicea Dem Rădulescu, în seria BD-urilor ? „Cu sufletul la gură v-am așteptat !”
    Deci, după ce Dan Boboescu m-a virusat cu Ioniq, abia am așteptat detaliile Dacia Spring.
    Sper ca toamnă anului viitor să reușesc să intru în posesia mașinii.
    Aștept și varianta finanțării din partea Dacia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.