Electro-mărțișoare colorate de la Laura și Dana – Peugeot e-208 și Hyundai Kona

Laura – Peugeot e-208, Timișoara

Seria mărțișoarelor dăruite în fiecare an electromobilistelor actuale și viitoare a început cu o imagine-simbol transmisă de Laura (Peugeot e-208, Timișoara), prin intermediul lui Tudor (IONIQ 5, Timișoara).

După încă un an de la publicarea unui articol de bilanț, Laura continuă colaborarea la proiectul Electromobilitate cu date lunare despre micuțul Peugeot, cunoscut în comunitate ca ”electro-leul”.

Dincolo de faptul că de aproape patru ani electro-leul își face datoria fără reproșuri în Timișoara și pe parcursul câtorva excursii mai lungi, imaginea transmisă reprezintă acea situație ideală, care simbolizează contribuția personală la o lume mai curată și mai liniștită.

Trecut recent pe o dietă cu electroni produși cu instalația fotovoltaică de acasă, costurile de alimentare ale Peugeot-ului sunt în scădere continuă, pe măsura ce instalația fotovoltaică se amortizează prin consumul casnic și încasările în calitate de prosumator. Dar cel mai important este că bugetul pentru încărcare a devenit foarte previzibil și nu mai depinde de fluctuația prețurilor la energia electrică din rețea sau de la stațiile publice.

Statistica anuală despre sursele de încărcare s-a îmbogățit astfel cu încă o colegă care va inclină balanța spre energie regenerabilă.

Dana – Kona, Târgoviște

Stereotipul, că doamnele ar alege mașinile după culoare, este contrazis de colega noastră din Târgoviște, care ne transmite prima contribuție pentru blogul electromobilistelor cu impresii de la volan și cele alături de George în călătoriile cu familia.

Deși mașina se pliază pe versurile lui Mihai Constantinescu:

Vitezomanul Gică și-a luat mașină mică,

Roșie ca focul,

Să-i surâdă norocul

cu excepția faptului că soțul meu Gică (George) nu este vitezoman, decât atunci când se ia la semafor cu fosilele produse în Bavaria, care turează ostentativ motoarele așteptând verdele, nu sunt nici acum încântată de culoarea mașinii, la mai bine de jumătate de an de când o avem.

Aș fi preferat culoarea maro-cafea cu lapte, dar limitările de buget ne-au obligat să acceptăm ce ne-a oferit dealerul la acel moment. Dincolo de culoare, experiența de conducere este pozitivă, deși la început nu a fost așa. Mi s-a părut că este mult mai mare decât Spring-ul pe care l-am avut înainte și pe care îl regret și acum.

După trei ani de condus două mașini electrice, cu siguranță nu aș mai reveni la o termică. La fel ca George, desigur. Deși conduc mașina prin oraș, la drumurile lungi el este șoferul, eu preferând să admir peisajul.

Față de Spring, clar Kona este mai confortabilă și mai spațioasă. Noi avem doi copii de vârste medii și, deși înainte de a avea mașina ne-am făcut griji că spațiul pentru pasagerii din spate nu va fi suficient, realitatea este că nu avem o problemă, copiii stau confortabil.

Singurul lucru care ne displace la Kona este amplasarea total aiurea a butoanelor de încălzire a scaunelor. Mai ales ca șofer, m-am trezit de multe ori cu dosul în flăcări, pentru că apăsasem fără să-mi dau seama butonul de încălzire.

Dincolo de aceste aspecte, suntem foarte încântați de mașină. Pentru bugetul pe care l-am avut, Kona reprezintă echilibrul perfect între confort, funcționalitate și autonomie. Nu știu ce ne va rezerva viața în perioada următoare, dar cred că este o mașină de ținut cel puțin câțiva ani buni.

Autonomia nu a fost vreodată o problemă, deși escapadele noastre s-au încadrat în zona a 400 km. Oriunde am mers, am găsit stații de încărcare, nu am avut vreodată grija că rămânem în drum. Pentru vara aceasta planificăm să extindem distanța pe care o vom parcurge într-un traseu, spre 1500 km.

Dana – Dacia Spring și Hyundai Kona, Târgoviște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.