Salut,
Am contactat și eu o firmă autorizată ANRE pentru instalarea unei stații de încărcare de 11 kW in parcarea subterană a blocului ( parcare privata cu C. F).
Firma a depus actele în data de 15 septembrie la Electrica în Cluj pentru obținerea acordului de instalare a unui branșament trifazic de 12.5 kW, până în prezent nu am primit un răspuns oficial.
Cei care se ocupă de lucrare au zis că au primit un răspuns verbal din partea unui lucrător electrica și că aș avea nevoie de autorizație de construcție.
Am sunat la primarie și după ce am fost pasat de la un departament la altul, cei de la Iluminat Public au zis ca nu am nevoie de autorizatie, avand în vedere ca statia este de tip wallbox si se prinde in 4 suruburi pe peretele din parcare. Cererea tip nu are sectiune pentru tipul asta de lucrare
https://files.primariaclujnapoca.ro/201 ... %9Bare.pdf
https://primariaclujnapoca.ro/urbanism/ ... -urbanism/
Daca o sa depun actele pentru certificatul de urbanism, mi-au zis ca o sa fie respinsa cererea, pe motiv ca nu este nevoie, iar documentul respectiv sa-l duc la Electrica conform legii 50/ 1991.
Astept un raspuns oficial si de la primaria Cluj pe mail.
Din experienta voastra, ati avut nevoie de autorizatie de constructie?
Mulțumesc!
Incarcare la bloc
- DanMihalea
Re: Incarcare la bloc
Statia inca nu am cumparat-o fiindca urmeaza sa plec din tara anul viitor. Initial voiam sa iau o statie cu Access control pentru ca vecinul care detine locul de parcare pe care am montat cutia cu linia trasa din tabloul blocului dorea sa achizitioneze un Spring, insa s-a razgandit si a mers pe un Tiguan, pentru familie
Contorul l-am montat in tablou. Am specificat modelul contorului in post.
Doar acel vecin care nu a fost de acord cu montarea cutiei pe fatada exterioara a blocului, sub ub balcon de parter inalt... de teama sa nu ia foc ceva Alte reclamatii nu am primit.
La mine nu a fost chiar asa. Eu m-am inteles cu vecinul care are locul de parcare subteran sa trag cutia cu linia respectiva langa geamul de aerisire. Eu am locul de parcare suprateran aproape in "continuarea" locului sau subteran. Asa ca am inconvenienta de a baga cablul pe geam si de a coborî apoi in parcarea subterana sa conectez statia mobila in linia trasa. Autorizarea am facut-o tot cu o firma de pe portalul ANRE-ului asa cum ti s-a indicat.MihaiMar scrie: ↑04 Oct 2021, 11:54 Din conversatia telefonica cu ANRE trebuie sa iau legatura cu Distribuție Energie Electrică Romania (Brasov) pt aprobare, iar apoi, pt autorizarea lucrarii, sa aleg o firma de pe https://portal.anre.ro/ -> Liste Publice -> Energie -> Atestate.
Cam aceiasi pasi au fost si la tine?
-
Buna ziua. Imi recomanda si mie cineva o firma agreata anre pentru a monta o statie de incarcare pt o masina electrica in parcarea subterana in Bucuresti?
Am nevoie atat de proiect cat si de implementare.
Vreau o firma cu care ati lucrat si a fost serioasa.
Multumesc
Am nevoie atat de proiect cat si de implementare.
Vreau o firma cu care ati lucrat si a fost serioasa.
Multumesc
Buna seara,
Ca idee de pret - merita varianta cu statie "la bloc"? in final,pretul incarcarii este avantajos?
Ma bate gandul insa luand in calcul incarcarile gen "Kaufland" si "primarii"nu imi dau seama daca merita.
Multumesc.
Ca idee de pret - merita varianta cu statie "la bloc"? in final,pretul incarcarii este avantajos?
Ma bate gandul insa luand in calcul incarcarile gen "Kaufland" si "primarii"nu imi dau seama daca merita.
Multumesc.