Retele de incarcare in Romania

Despre stații și locuri de încărcare.
sareiodata

Retele de incarcare in Romania

Mesaj de sareiodata »

Ziua buna,

Sunt proaspat proprietar de masina electrica si sunt un pic confuz cu toate metodele de incarcare din tara.

Din ce imi dau seama sunt mai multe retele, fiecare cu modalitati diferite de plata.

Ce nu am gasit este o pagina / site unde sunt afisate toate, cu link-uri unde trebuie sa iti faci cont, modalitati de plata, ce apps trebuie instalate, costuri, etc.

Pana acuma am instalat e-charge (dar nu am putut sa imi fac cont ca nu le merge registration-ul), PlugShare care imi arata toate statiile, dar nu are toate datele (de exemplu la cele de la Lidl nu am gasit nicaieri un link cu regulamentul lor concret. Zice doar ca trebuie sa am cumparaturi de 50 RON, nu zice daca imi trebuie bonul, etc)

Oare s-ar merita efortul sa documentam toate retelele respective cat in mai detaliu sa fie usor de inteles pentru toata lumea?

Sau doar sa folosesc PlugShare si daca imi trebuie access la o statie sa incerc sa imi fac cont dinainte.

Multumesc!
darius.jula
Site Admin

Re: Retele de incarcare in Romania

Mesaj de darius.jula »

Salutare, eu folosesc cel mai mult Plugshare. De obicei ai informatiile strict necesare acolo: daca e free sau nu, iar daca nu e free ai doua variante, fie mergi pe site-ul furnizorului (daca are) fie scrie de obicei acolo cat costa.
Pasionat de IT, mașini, sustenabilitate și orice ține de o viață mai bună.
Posesor de Renault ZOE ZE50.
sareiodata

Mesaj de sareiodata »

Multumesc frumos de rapuns. Are sens, cel mai probabil o sa continu sa folosesc PlugShare, si atunci cand gadesc un charger care imi trebuie fac cont si ce mai trebuie.
Paul Vadeanu

Mesaj de Paul Vadeanu »

În România, unde rețeaua de încărcare e încă într-un stadiu incipient, Plugshare este o aplicație extrem de utilă.
Totuși, urmând modelul occidental, odată cu dezvoltarea rețelei, aplicația nu va rezista, dacă nu integrează și soluții de încărcare, ceea ce nu e foarte dificil.
dioda

Mesaj de dioda »

m-am uitat si eu prin plugshare si nu inteleg un lucru. am am scos statiile cu plata din filtre dar tot imi afiseaza unele care la detalii se observa ca sunt totusi cu plata.
fac eu ceva gresit?
darius.jula
Site Admin

Mesaj de darius.jula »

Nu, doar ca PlugShare e un proiect "open", unde poate oricine sa puna orice, de aceea unele informatii pot fi eronate.
Pasionat de IT, mașini, sustenabilitate și orice ține de o viață mai bună.
Posesor de Renault ZOE ZE50.
dumbravaandrei

Mesaj de dumbravaandrei »

Si oricine le poate edita... din pacate mai avem si "binevoitori"...
Hyundai Kona EV, 64KWh, Highway+Navi. Multi si frumosi kilometri la bord.
Scrie răspuns