Recomandare Hybrid

Orice feedback e binevenit
florin1z
Mesaje: 2
Membru din: 08 Apr 2022, 09:14

Recomandare Hybrid

Mesaj de florin1z »

Salut!
Am un Focus Diesel cu care fac drumuri lungi(nu stau in oras) si ma gandeam ca pe viitor sa iau ceva hybird. Ma uitam la Kia Niro Plug-in, Hyundai Ioniq sau poate ceva Honda. Dar in principal ar fi primele 2.
Care din ele e mai ok si scoate un consum bun comparativ cu diesel in extern? Multumesc!
Dan B.
Mesaje: 30
Membru din: 22 Feb 2021, 23:25

Re: Recomandare Hybrid

Mesaj de Dan B. »

In general, urmărim parametrii de exploatare pentru modele 100% electrice, despre care deținem o baza de date consistenta privind consumul, autonomia si costurile de incarcare, monitorizate pentru mai mult de 1.8 milioane km, majoritatea parcurși in Romania.

Au fost publicate pe blog si articole despre hibrizi, care pot fi găsite cu o căutare simpla "hibrid".
Cea mai îndelungata comparație a costurilor hibrid/electric s-a derulat pentru 12 luni cu o Kona hibrid si alta 100% electric. Serialul de 13 episoade poate fi găsit aici:https://electromobilitate.com/kona-elec ... sod-final/
Dupa km parcurși: Model 3, Ioniq (model 2018), Bolt, Kona, Zoe, Ozone 3, Leaf, Polestar 2, Mach-e, e-208, Dacia Spring, Model Y, Model X, Model S, XC40 recharge, Audi e-tron, Bolt EUV, Fiat 500, Soul, I-Pace, Citigo, ID.4, e-GO Life, Sono Sion,
adriancoan83
Mesaje: 1
Membru din: 23 Aug 2023, 17:24

Re: Recomandare Hybrid

Mesaj de adriancoan83 »

În alegerea unei mașini hibride pentru deplasările pe distanțe lungi în afara orașului, Kia Niro Plug-in și Hyundai Ioniq reprezintă două opțiuni excelente. Ambele modele sunt apreciate pentru eficiența lor în consumul de carburant.

Kia Niro Plug-in este un SUV compact și oferă o autonomie mai mare în modul electric în comparație cu Hyundai Ioniq. Dacă dispui de posibilitatea de a încărca mașina acasă sau la o stație de încărcare, Niro Plug-in poate fi o alegere avantajoasă și îți va permite să parcurgi o bună parte a drumului utilizând doar motorul electric, fapt ce va reduce semnificativ consumul de combustibil.

Hyundai Ioniq, pe de altă parte, este un hatchback și este foarte apreciat pentru aerodinamica sa și caracteristicile de economisire a combustibilului. Chiar și fără a profita la maxim de mod deplasabil in modul electric, Ioniq are un consum excelent și îți va oferi economii semnificative în comparație cu un diesel.

În concluzie, atât Kia Niro Plug-in, cât și Hyundai Ioniq sunt opțiuni bune și eficiente în ceea ce privește consumul de combustibil. Recomand să analizezi detaliile tehnice specifice ale ambelor modele, să iei în considerare nevoile tale individuale și să faci un test de conducere pentru a-ți forma o părere directă.
Scrie răspuns