Prima Mașină nouă? Electric ⚡ sau hibrid

Orice feedback e binevenit
iliutastoica

Prima Mașină nouă? Electric ⚡ sau hibrid

Mesaj de iliutastoica »

Salut, după 11 ani de când am carnet 🚗, trebuie să imi iau ore de condus, am decis să imi iau o Kona ca și prima mașină. Și cum preferăm să fim mai prietenoși cu mediul am o dilemă. Hibrid sau electric ?
Aceasta este dilema mea, fiind si prima mașină nu știu dacă să merg pe electric, preferabil luxury cu toți senzorii să nu plâng până învăț cu parcarea sau să aleg hibrid.
Menționez că locuiesc la bloc, bloc vechi, in București. Deci nu cred că o să pot pune stație de încărcare.
Hibrid highway nu are senzori pe față si nici unghiul mort.
Având în vedere că sunt la inceput nu cred că o sa conduc mult. Doar in Moldova la părinți, și nu prea sunt stații în zona Romanului.
Mulțumesc frumos pentru îndrumare.
darius.jula
Site Admin

Re: Prima Mașină nouă? Electric ⚡ sau hibrid

Mesaj de darius.jula »

Buna,

Bine ai venit pe forum, noi aici, pe Electromobilitate, suntem fani electric si clar iti vom recomanda varianta electrica. :)

Insa depinde mult de nevoi si bugetul disponibil. Pentru ajutor, avem si un serial Kona Electric vs Hibrid, unde deja colegii Tudor si Mircea au scris peste 10 episoade: https://electromobilitate.com/?s=kona+hibrid+electric
Pasionat de IT, mașini, sustenabilitate și orice ține de o viață mai bună.
Posesor de Renault ZOE ZE50.
Paul Vadeanu

Mesaj de Paul Vadeanu »

Clar electric!
Am "am împlinit" 80000 km de când am mașina (Kona Electric Luxury+, 64KWh), livrată anul trecut, la mijlocul lui aprilie.
iliutastoica

Mesaj de iliutastoica »

Salut, am rămas la hibrid, având în vedere că e prima mașină si până și Sandero la 15-16k euro are senzori de parcare pe față, și monitorizarea unghiul mort, doar ca consumul e cel puțin 6-7L/100 față de hibrid cu 4-5L/100.
O să aștept noile modele electrice ⚡ 2025 Hyundai.
Poate până atunci o să fie mai multe stații de încărcare și în Moldova.
E si vorba de buget, ne-experiența de condus, nr de km pe care îi voi face pe an, sub 10000 km.
Cât despre hibrid, la ce costuri să mă aștept ? Ce consumabile apar la motorul termic ?

Ms frumos!
Paul Vadeanu

Mesaj de Paul Vadeanu »

La motorul termic nu apar consumabile noi față de hibrid (care ar trebui numit "motor termic asistat electric).
La cel electric, însă, dispar multe consumabile.
DanMihalea

Mesaj de DanMihalea »

Din ce stiu, in Roman exista Kaufland care are statie proprie, nu Renovatio, un Lidl cu Type2 si un E.On cu fast-charge, deci nu se poate pune problema statiilor, in opinia mea.
Accentul pare sa fie pus pe consum in primul rand si apoi pe restul echipamentelor... probabil iesi mai bine la buzunar cu varianta electrica de la Kona
CristiOrzan

Mesaj de CristiOrzan »

@DanMihalea - am inteles ca Kona e de vanzare si te orientezi catre o Tesla?
DanMihalea

Mesaj de DanMihalea »

CristiOrzan scrie: 31 Aug 2021, 15:25 @DanMihalea - am inteles ca Kona e de vanzare si te orientezi catre o Tesla?
Salut, nu e inca de vanzare...
Tot oscilez intre Tesla Model Y si Ioniq 5, insa inclin din ce in ce mai mult spre cel din urma.
paraschivrazvan25

Mesaj de paraschivrazvan25 »

Eu ti-as recomanda prima varianta.
DanMihalea

Mesaj de DanMihalea »

paraschivrazvan25 scrie: 11 Feb 2022, 15:55 Eu ti-as recomanda prima varianta.
Da, ar fi fost tentanta acea varianta daca nu ar fi avut curba de incarcare asa de slaba.
Personal consider ca avantajul e de partea Ioniq-ului aici, iar faptul ca stai relativ putin la chargerele de putere mare e un mare avantaj.
Sau, ca sa o pun altfel, degeaba ai 20 de puncte libere de incarcare in reteaua SuC (ca toata lumea marcheaza asta ca fiind cel mai mare plus al Tesla) daca tu de la 20 pana la 70% incarci cu 140 kW. Si costa cu 15% mai mult decat Ioniq5.

Imagine
Scrie răspuns