Cum incarcam masinile electrice

dumbravaandrei

Re: Cum incarcam masinile electrice

Mesaj de dumbravaandrei »

Super!
Mersi de detalii! Super utile!
Hyundai Kona EV, 64KWh, Highway+Navi. Multi si frumosi kilometri la bord.
Silances

Mesaj de Silances »

Salut,
Ce încărcător recomandați pentru o priza 380V?
Mulțumesc
laurg

Mesaj de laurg »

Depinde ce va este mai usor, exista incarcatoare portabile pe 32 A, trifazice, sau varianta stationara, care se monteaza pe perete sau pe stalp.
La primele ar mai trebui sa existe o priza, in care ar intra stecherul rosu, la cea stationara, exista varianta cu sau fara cablu Type2.
Dar cel mai important, dpmdv, pentru ce masina ar trebui incarcatorul?
Pentru ca nu la toate ar putea functiona la viteza maxima.
La kona, in functie de nivelul echiparii, OBC( incarcatorul masinii) poate primi intre 7.4 monofazat si 11 kwh trifazat
La vw, 11 kwh, trifazat
Renault zoe, are incarcare trifazata la 22 kwh.
Dar trebuie sa va ganditi in primul rand cat suporta masina si daca este, de exemplu o kona cu OBC 7.4, monofazat, sa puneti in balanta beneficiile vs pretul mai ridicat la statiile trifazate, mai ales ca nu veti putea niciodata incarca cu 22 kwh.
EV mag are mai multe modele de statii, pana in vara fiind clar mai ieftine pe Aliexpress, pentru aceleasi produse, dar de cand se plateste TVA la comenzi...
DanMihalea

Mesaj de DanMihalea »

O idee. Cablul CYYF 3x6mmp, cel putin pe mine m-a costat 10,90 RON metrul, de la Leroy Merlin... iar eu am avut nevoie de 40 m (am cumparat 45 m pentru a fi sigur ca ajunge)
Tu ai prins un pret foarte bun la el.
miculasmorsss

Mesaj de miculasmorsss »

Sunt curios daca a cumparat cineva statie de la Levin Energy, vad ca e ceva firma din Oradea. Am vorbit cu ei, am vazut ca au statii si par destul de faine, dar poate ati mai incercat si voi. Eu m-am saturat de stat prin cozi si dupa statii si mi-as pune una acasa.
Gabriela

Mesaj de Gabriela »

Buna ziua!

Întrebare. Încărcătorul de pe Aliexpress știu că nu are protecție de leak de 6mA. Ați avut vreo problemă de când îl folosiți? Ați pus ceva in plus la instalație? Vreo protecție specială?
Scrie răspuns