Cum folosesti statia Wallbox pentru Fiat 500e?!

alexcerban
Mesaje: 1
Membru din: 15 Sep 2023, 10:45

Cum folosesti statia Wallbox pentru Fiat 500e?!

Mesaj de alexcerban »

Buna ziua,
Deschid si eu acest subiect, poate ma poate ajuta cineva. Am achizitionat de curand pentru sotie un Fiat 500e si am primit o statie de incarcare Wallbox. Problema este ca in momentul cand doresti sa descarci aplicatia pentru ea free2charge/myeasywallbox (astea am gasit ca ar fi dedicate statiei), spune ca nu poti downloada pentru tara Romania. Exista alte aplicatii cu care as putea sa ma pot conecta? Ca altfel mi s-a dat o statie pe care nu pot sa o folosesc...Poate doar asa plug&play, dar fara sa pot ajusta incarcarea. Multumesc!
culdaraul
Mesaje: 1
Membru din: 05 Oct 2023, 09:04

Re: Cum folosesti statia Wallbox pentru Fiat 500e?!

Mesaj de culdaraul »

Salutare Alex,

Detin aceasta statie de aprox 1an si jumatate. De-a lungul timpului, aplicatia care trebuie folosita pentru a putea configura wallbox-ul si-a tot schimbat numele si mai nou nu e disponibila pentru Romania.

Ce-ti pot sugera (pentru iPhone/iOs) e sa schimbi tara contului de iCloud pe Italia, downloadezi aplicatia din store si apoi schimbi la loc pe Romania. Atentie, se numeste PowerUp by eSolutions (Free2move).

Cateva sfaturi: parametrii statiei trebuie configurati in functie de bransament / modul de montare. In cazul meu, am detasat cablul care a venit conectat la wallbox (cablul shucko de 16A) si am realizat un circuit dedicat cu sectiune de 3x6mm2. Am setat statia pe puterea maxima de ~4kW (18Amperi) dar de obicei setez o limita mai mica din meniul masinii (treapta 3 sau 4), in functie de necesitati.

Aplicatia e destul de limitata si teoretic o folosesti doar la instalarea/configurarea initiala.
Scrie răspuns