Cum folosesti statia Wallbox pentru Fiat 500e?!

alexcerban

Cum folosesti statia Wallbox pentru Fiat 500e?!

Mesaj de alexcerban »

Buna ziua,
Deschid si eu acest subiect, poate ma poate ajuta cineva. Am achizitionat de curand pentru sotie un Fiat 500e si am primit o statie de incarcare Wallbox. Problema este ca in momentul cand doresti sa descarci aplicatia pentru ea free2charge/myeasywallbox (astea am gasit ca ar fi dedicate statiei), spune ca nu poti downloada pentru tara Romania. Exista alte aplicatii cu care as putea sa ma pot conecta? Ca altfel mi s-a dat o statie pe care nu pot sa o folosesc...Poate doar asa plug&play, dar fara sa pot ajusta incarcarea. Multumesc!
culdaraul

Re: Cum folosesti statia Wallbox pentru Fiat 500e?!

Mesaj de culdaraul »

Salutare Alex,

Detin aceasta statie de aprox 1an si jumatate. De-a lungul timpului, aplicatia care trebuie folosita pentru a putea configura wallbox-ul si-a tot schimbat numele si mai nou nu e disponibila pentru Romania.

Ce-ti pot sugera (pentru iPhone/iOs) e sa schimbi tara contului de iCloud pe Italia, downloadezi aplicatia din store si apoi schimbi la loc pe Romania. Atentie, se numeste PowerUp by eSolutions (Free2move).

Cateva sfaturi: parametrii statiei trebuie configurati in functie de bransament / modul de montare. In cazul meu, am detasat cablul care a venit conectat la wallbox (cablul shucko de 16A) si am realizat un circuit dedicat cu sectiune de 3x6mm2. Am setat statia pe puterea maxima de ~4kW (18Amperi) dar de obicei setez o limita mai mica din meniul masinii (treapta 3 sau 4), in functie de necesitati.

Aplicatia e destul de limitata si teoretic o folosesti doar la instalarea/configurarea initiala.
alexcerban

Re: Cum folosesti statia Wallbox pentru Fiat 500e?!

Mesaj de alexcerban »

Multumesc pentru raspuns! Acum am vazut mesajul de la tine. Intre timp am facut rost descarcand aplicatia free2move.apk, de pe un site. Aplicatia se conecteaza - nicio problema. Am reluat de curand problema cu statia (pana acum nu am folosit-o prea des, doar asa de proba bagand-o la priza). Problema este ca acum as vrea sa o montez, dar incercand sa fac modificari si sa pot sa maresc puterea de incarcare - la 5kW sa zic, nu pot modifica in niciun fel acel Safety limit - care este de 2,2 kW - adica tot ca la priza). Am citit in instructiuni - am modificat din acel potentiometru pe pozitia 5, am 'montat' acel senzor DPM (citeste si curentul atunci cand are consumator), dar in aplicatie Safety Limit ramane inactiv si este setat la 2,2 kW.
Poate imi dai vreo solutie...Multumesc!
Scrie răspuns