Termen de livrare mașină nouă

Dacă e despre mașini electrice dar incă n-are o categorie, poate merge aici. :)
laurg
Mesaje: 10
Membru din: 23 Feb 2021, 15:00
Localitate: Cluj Napoca

Termen de livrare mașină nouă

Mesaj de laurg »

Pentru cei ce au avut curajul și hotărârea de a comanda o mașină electrică, sunt curios care este termenul de livrare pentru ea?
Eu am comandat o Kona Luxury, cu termenul de livrare în portul Koper între jumătatea lui aprilie și jumătatea lui mai, asta însemnând livrare mai-iunie în România.
Am și un număr de ID order, dar dealer-ul nu poate să îmi spună care este statusul mașinii, dacă a fost fabricată sau nu, pentru că nu apare în sistemul lor, actualizarea fiind foarte înceată.
Pentru o alta care a fost comandată în aceeași zi cu a mea, am avut ID pentru ea, dar VIN-ul a apărut în sistem doar cu o săptămână înainte de a fi descărcată în Koper.
Am întrebat și la dealer și la Hyundai Romania dacă este o posibilitate de a urmări traseul mașinii fără să îi mai implic pe ei, dar nu au dat un răspuns clar.
Probabil este dar doar pentru ei.
Transporturi din Korea în Slovenia sunt o dată pe lună, așa că sper ca mașina mea să fie pe transportul care va pleca de acolo mâine, astfel încât să fie în Europa în aprilie.
Dan B.
Mesaje: 17
Membru din: 22 Feb 2021, 23:25

Re: Termen de livrare mașină nouă

Mesaj de Dan B. »

Ținem pumnii sa fie pe vapor!
In ordinea kilometrilor parcurși: Model 3, Ioniq (model 2018), Bolt, Kona, Ozone 3, Leaf, Polestar 2, e-208, Model Y, Model X, Model S, Mach-e, XC40 recharge, Zoe, Soul, I-Pace, Citigo
Avatar utilizator
dumbravaandrei
Mesaje: 17
Membru din: 25 Feb 2021, 10:04
Localitate: Brasov
Contact:

Re: Termen de livrare mașină nouă

Mesaj de dumbravaandrei »

Pfff...
Eu pe a mea am comandat-o pe 18 august 2020. Termenul indicat de dealer a fost sfarsit de octombrie-inceput noiembrie. De la inceput am avut numar de comanda, dar VIN am avut undeva la sf lui septembrie.
Nici nu ma asteptam ca livrarea sa fie la data indicata pentru ca nu poti controla sesiunile de omologare pentru masinile intrate in ue. De ex, masina mea a ajuns pe 28 oct in port, iar la omologare a intrat pe 14 noiembrie (atunci au fost inregistrati cei 10km magici cu consum de 40KWh/100km). Apoi a mai durat cateva zile pana masina a intrat in tara plus inca cateva zile pana a ajuns in curtea dealer-ului si s-a incheiat procesul financiar.
Pe 27 nov la 15:45 am primit si masina.
Dar cele 3 luni jumatate au reprezentat si cea mai rapida livrare de masina comandata din fabrica. Ford mi-a livrat o masina facuta in Frankfurt in 5 luni asa ca....
Hyundai Kona EV, 64KWh, Highway+Navi.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Prefer sa gandesc 5 secunde in plus decat sa fiu o viata prost.
Scrie răspuns