Statie incarcare casnica Newmotion Home Basic Edition 11

Despre stații și locuri de încărcare.
valentin_marinescu

Statie incarcare casnica Newmotion Home Basic Edition 11

Mesaj de valentin_marinescu »

Buna ziua
Subiectul pe care l-am ales este de fapt o problema pe care am intampinat-o la montajul acestei statii de incarcare pe care am primit-o bonus de la Renault la achizitia in feb 2022 a unui ZOE electric ZE40
Statia tip wallbox nu este comercializata in Romania - o livreaza doar Renault, dupa cate am verificat eu - si drept urmare nu au instalatori dedicati in tara. Nu am gasit nimic in cutie decat un manual de instalare in EN si alte limbi exceptie RO, nimic legat de firma de instalare, garantie sau mentenanta in RO - nu era de fapt nici certificat garantie
Statia este noua si am montat-o conform instructiuni din manual - am folosit o retea trifazica prooprie pe care am avut in trecut montata o centrala electrica de 25Kw, la care m-am recordat cu cablu MYY de 5x6 pana la garaj unde am instalat un tablou electric cu o siguranta automata trifazica de 25A dedicata pt wallbox, traseu catre statie cu ac tip de cablu
Am montat si un modul "Load shedding modul" in tablou cu 3 "current transformers" pe fiecare faza, modul conectat la 5V cu un alimentator, toate fiind incluse in kit-ul din cutia wallbox-ului - deasemenea am montat si cablul UTP intre modul si statie conform instructiuni
Pe modul se aprind martorii Power si P1 la conectarea tensiunii, iar pe wallbox se aprinde verde inclusiv la conectarea cablui de incarcare in statie
In moomentul in care conectez si capatul cablului la masina dupa un timp in care se aud niste aclansari in cutie - probabil pt blocarea mufei in wallbox - becul verde se schimba in rosu ceea ce inseamna eroare!!
Nu stiu ce sa fac si cui sa ma adresez sa ma ajute - dealarul prin care am primit statia bonus nu stie catre cine sa ma indrume pt rezolvare!!
Daca cineva ma poate ajuta cu o sugestie, va rog, cum sa rezolv sau la cine sa apelez, as ramane indatorat - locuiesc langa Bucuresti!
Paul Vadeanu

Re: Statie incarcare casnica Newmotion Home Basic Edition 11

Mesaj de Paul Vadeanu »

Din câte spuneau colegii cu ZOE, e foarte important să existe o împământare corespunzătoare.
vsungureanu

Re: Statie incarcare casnica Newmotion Home Basic Edition 11

Mesaj de vsungureanu »

Ați încercat cu altă mașină, să nu fie Zoe
Scrie răspuns