Service Hyundai - Vestul RO / HU
Service Hyundai - Vestul RO / HU
Buna ziua si bine v-am gasit. Detin o Kona electrica din 2020. Preturile la Hyundai Timisoara s-au dublat la fiecare revizie, astfel incat ma vad nevoit sa va intreb care este experienta voastra (financiara si numai) cu service-urile Hyundai din apropiere (Oradea, Szeged) in ceea ce priveste reviziile. Multumesc.
Re: Service Hyundai - Vestul RO / HU
Salutare!
Eu sunt din Cluj si am ales sa fac revizia de 30k si saptamana urmatoare cea de 45k la Baia Mare. Voi merge in continuare acolo pentru ca m-am inteles bine cu personalul de la Fortuna Motors.
Colegul nostru @Tudor, cu I5 din TM, a ales Carbenta din Oradea.
Aproape sunt si cele 2 locatii din SB, unde multi colegi de pe grupul Kona aleg Mecatronics pentru revizii.
O zi faina!
Cosmin
Eu sunt din Cluj si am ales sa fac revizia de 30k si saptamana urmatoare cea de 45k la Baia Mare. Voi merge in continuare acolo pentru ca m-am inteles bine cu personalul de la Fortuna Motors.
Colegul nostru @Tudor, cu I5 din TM, a ales Carbenta din Oradea.
Aproape sunt si cele 2 locatii din SB, unde multi colegi de pe grupul Kona aleg Mecatronics pentru revizii.
O zi faina!
Cosmin
Multumesc, Cosmin, ma voi orienta catre Oradea atunci. Daca nu ma insel, fie Tudor, fie alt user din Timisoara cu Ioniq 5 spunea intr-un articol (pe care nu-l mai gasesc acum) ca asteapta un raspuns de la reprezentanta Hyundai din Szeged.
Cu placere. Da, Tudor, articolul il gasesti aici: https://electromobilitate.com/inghesuia ... olvo-xc40/
Ii transmit cand are timp sa ne spuna daca a primit raspuns de la Szeged.
Ii transmit cand are timp sa ne spuna daca a primit raspuns de la Szeged.
- tudor.marchis
Salut,
Eu am avut o experienta buna cu cei de la Oradea in cadrul reviziei. Pretul a fost ok, aproximativ 400 RON fata de oferta de peste 1000 RON la Hyundai TM. Eu am un IONIQ5, am avut si Kona si revizia la Kona am facut-o la TM.
Din pacate cei din TM nu au stiut (sau vrut) sa ma ajute cu update-ul de soft care activeaza preconditionarea acumulatorului atunci cand setez ca destinatie un fast charger.
Am incercat si la cei de la Szeged, am trimis mail, dar nu am primit raspuns. Colegul nostru Attila a incercat sa sune, dar nu i-a raspuns nimeni.
Recomand Oradea pentru revizie.
O seara buna!
Eu am avut o experienta buna cu cei de la Oradea in cadrul reviziei. Pretul a fost ok, aproximativ 400 RON fata de oferta de peste 1000 RON la Hyundai TM. Eu am un IONIQ5, am avut si Kona si revizia la Kona am facut-o la TM.
Din pacate cei din TM nu au stiut (sau vrut) sa ma ajute cu update-ul de soft care activeaza preconditionarea acumulatorului atunci cand setez ca destinatie un fast charger.
Am incercat si la cei de la Szeged, am trimis mail, dar nu am primit raspuns. Colegul nostru Attila a incercat sa sune, dar nu i-a raspuns nimeni.
Recomand Oradea pentru revizie.
O seara buna!
2020 Kona Luxury+ 64 kWh
Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat. La Szeged nu mi-au raspuns nici mie la telefon, iar de Timisoara m-am saturat pentru ca am primit informatii... controversate. Anul trecut (la revizia 2) am fost "avertizat" ca revizia 3 este foarte scumpa si va costa ~2000 de lei pentru ca trebuie schimbat antigelul. Cand am sunat recent pentru revizia 3 mi s-a spus ca de fapt la revizia 4 trebuie schimbat antigelul dar tot costa minim 1300 de lei revizia. Intreband de ce "minim" mi s-a spus ca probabil trebuie schimbata si bateria de 12V. Ceea ce mi se pare complet absurd. Sa vedem ce zice (si face) Oradea. Va tin la curent.
Eu acum m-am programat la revizia 3 (45000km) la Baia Mare. Operatiunile speciale sunt:
- recall schimbare lichid instalatie A/C
- schimbare baterie eCall
Pe langa aceste operatiuni avem cele de revizie cu verificarile mecanice si electrice. Costul estimat e de 700RON. Revizia 2 am facut-o tot la ei cu un cost de 400RON, in timp ce altii mi-au facut oferte de 1000 (Cluj) sau 1200 (BV). Prefer sa fac o plimbare la Baia Mare decat sa platesc astfel de sume, sincer. Principial, nu ma pot lasa prostit
- recall schimbare lichid instalatie A/C
- schimbare baterie eCall
Pe langa aceste operatiuni avem cele de revizie cu verificarile mecanice si electrice. Costul estimat e de 700RON. Revizia 2 am facut-o tot la ei cu un cost de 400RON, in timp ce altii mi-au facut oferte de 1000 (Cluj) sau 1200 (BV). Prefer sa fac o plimbare la Baia Mare decat sa platesc astfel de sume, sincer. Principial, nu ma pot lasa prostit

Pentru programul meu incarcat un drum TM-BM nu este fezabil. La Oradea mi s-a spus 1100, la TM 1300, astfel incat nu se justifica orele pierdute pe drum. Stii cumva, acele recall-uri presupun schimbarea gratuita a bateriei 12V / antigel AC sau le platim ? Multumesc.
Am afectuat revizia 3 la Baia Mare vinerea trecuta. Am platit 404RON, s-au facut doar verificari, nu s-a schimbat nimic (filtre, baterie eCall).
Pe lângă revizie s-a efectuat si un recall, numit HCE22-55-C110. Prin acest recall s-a înlocuit lichidul de racire din invertor/baterie. Inițial au zis de lichidul instalației de climatizare, la fața locului au zis de invertor. Din discuții cu alți colegi deduc că e vorba de lichidul de răcire a bateriei. Pe cartea service scrie efectuare campanie HCE22-55-C110. Nu am gasit informații despre această campanie, dar mai caut. Aceasta operatiune nu a fost taxata.
Poti incerca variantele Sibiu (Mecatronics sau Autosib) sau Craiova. Sunt 2 reprezentante unde am vazut ca se mai fac revizii cu preturi sub 1000 RON.
Pe lângă revizie s-a efectuat si un recall, numit HCE22-55-C110. Prin acest recall s-a înlocuit lichidul de racire din invertor/baterie. Inițial au zis de lichidul instalației de climatizare, la fața locului au zis de invertor. Din discuții cu alți colegi deduc că e vorba de lichidul de răcire a bateriei. Pe cartea service scrie efectuare campanie HCE22-55-C110. Nu am gasit informații despre această campanie, dar mai caut. Aceasta operatiune nu a fost taxata.
Poti incerca variantele Sibiu (Mecatronics sau Autosib) sau Craiova. Sunt 2 reprezentante unde am vazut ca se mai fac revizii cu preturi sub 1000 RON.
Am efectuat si eu revizia in TM, in mod de-a dreptul surprinzator suma a fost mai mica decat cea estimata telefonic (1300 estimat, 706 platit), s-a efectuat si schimbul de lichid de racire pe acel recall (gratuit). Ceea ce inseamna ca 3 ani / 45000 km nu mai am treaba cu antigelul. Mi-ar fi placut sa economisesc 300 de lei ? Absolut. Dar m-ar fi costat 720 km si ~12h sa merg pana la Baia Mare. So... no.