Impresii de la prima experienta electrica pentru Catalin Rosu

Share

Pe Catalin l-am cunoscut cu o zi inainte de plecarea spre Brebu pentru prima editie EnduRoMania. Am urmarit cu atentie in retrovizor cum pastra distanta constanta, fara accelerari sau franari bruste, cum desena traiectorii precise pe virajele dintre Hateg si Caransebes, apoi pe cele de la Resita la Brebu Nou la volanul lui “Ionica”.

A doua zi urma sa fie “de serviciu”, ca sofer al Hyundai-ului Ioniq electric in caravana de patru masini, care asteptau cu nerabdare sa plimbe alti noi veniti in universul automobilelor electrice. Din cauza ploii si vantului puternic nu a fost o misiune usoara, dar Catalin s-a achitat foarte bine de misiunea incredintata si a invatat multe, intr-un timp foarte scurt.

Iata ce ne povesteste despre prima experienta electrica inceputa pe o ploaie torentiala:

“Multumesc pentru ocazia oferita, de a intra in aceasta lume a masinilor electrice. Pot spune ca initial am fost putin sceptic legat de masinile electrice, de cum functioneaza ele, de ceea ce ofera ele, dar cu siguranta am ramas placut surprins.


Ioniq-ul a fost prima masina electrica condusa de mine, si a fost grozav. In primul rand, din punct de vedere estetic, masina arata foarte bine (mai putin spatele).  Are un design frumos, sportiv si aerodinamic, ceea ce si ajuta masina sa stea foarte bine pe sosea.


La interior chiar am ramas foarte surprins, deoarece masina ofera absolut tot ce ai nevoie pentru a conduce relaxat si sigur.


Pe sosea, masina sta foarte bine,  pentru cei 120 cp pe care ii are, masina dezvolta o putere destul de mare, mai ales cand e condusa pe modul sport. Cel mai incantant a fost sa o conduc pe dealurile de la Brebu Nou, pare ca masina urca asa lin si dintr-o bucata, nu simti vreo secunda ca masina se chinuie, in comparatie cu o masina cu motor pe motorina sau benzina, unde treptele trebuie schimbate mereu.


De asemenea, am avut ocazia sa conduc si Tesla Model 3, masina de care am ramas atasat, este superb sa o conduci, sa incepi sa o cunosti. Se vede intradevar ca Musk a vrut sa creeze ceva special.


Pentru mine a fost cu totul ceva nou, o experienta foarte frumoasa, si cu siguranta o sa vreau sa ma implic si mai mult in acest domeniu, sa aflu mai in detaliu ce inseamna o masina electrica, un motor electric. Si cu siguranta abia astept intalnirea de la Bran.”

Catalin Rosu, Sibiu

Dan Boboescu

My lifelong career in automotive started with design and testing of ICEs (internal combustion engines), continued with service and car sales, evolved into global seating design, requirements and knowledge management, to recently find a passion for electromobility.

You may also like...

Shares