Invitatie la prima intalnire nationala a automobilelor electrice la Castelul Bran, 11 mai 2019

Share

Am primit de la “sufletul” primei intalniri a proprietarilor de masini electrice, Tudor Rosca, urmatorul comunicat de presa.

Echipa elmob va fi prezenta cu “Ionica” (Hyundai Ioniq) si TM 3 (tesla Model 3) si echipajele Roxana & Catalin, Timea & Mircea si subsemnatul pe langa ei … 🙂

Intalnire Posesori si Pasionati Masini Electrice Castelul Bran, 10 – 12 Mai 2019

Intalnirea este organizata de catre posesorii si pasionatii de masini electrice din toata tara. Intalnirea nu este organizata de un club, o asociatie sau o firma si nu exista sponsori. Participarea este gratuita pentru oricine doreste. Se achita cheltuielile directe pentru cazare, masa.

Scopul principal al intalnirii este socializarea. Dupa luni sau ani de discutii prin intermediul internetului, a venit momentul de a ne intalni direct, in mijlocul tarii.

Cu ocazia intalnirii, profitam de numarul mare de turisti din zona, si le starnim interesul pentru mobilitatea electrica.

Nu in ultimul rand, incercam sa gasim cateva (3-5) opinii comune asupra modalitatii de a imbunatati si incuraja tranzitia spre electromobilitate in Romania. Punctele de interes/potential generatoare de audienta sunt:

1. Conferinta de sambata, 11 Mai orele 10:00 – 12:00 de la complexul turistic Cheile Gradistei. Subiectele discutate sunt legate de mobilitatea electrica si de dificultatile legislative, financiare si logistice care sunt intampinate de catre persoanele fizice si juridice care isi doresc achizitia unui vehicul electric.

2. Zona de incarcare amenajata si marcata corespunzator din cadrul complexului. Va fi cel mai mare punct de incarcare pentru vehicule electrice din Romania, cu cel mai mare numar de masini care se incarca simultan. Zona este usor de gasit de la intrarea din complex, prin indicatoarele temporare.

De interes maxim sunt urmatoarele puncte:

3. Caravana electrica prin care aproximativ 40 de vehicule electrice se vor deplasa in coloana de la Complexul Cheile Gradistei la Castelul Bran. Pe drum o sa fie facute mai multe experimente pentru a demonstra calitatea aerului precum si zgomotul extrem de redus, prin comparatie cu masinile cu motor termic (combustibili fosili). In functie de conditiile meteo, este posibil sa fie surprinse imagini unice cu peisaje pitoresti, avand varful tehnologiei automobilistice in prim-plan.

4. Apogeul caravanei este prezenta in curtea Castelului Bran (ora 13:00, Sambata 11 Mai), unde masinile vor putea fi vazute intr-un decor de exceptie. Scopul principal al intalnirii este acela de educatie a publicului larg asupra existentei si avantajelor mobilitatii electrice. Ne asteptam la un numar semnificativ de turisti care sa solicite informatii despre masini, sa doreasca sa le vada “de aproape” si chiar sa aiba ocazia sa se plimbe cu ele (ca pasageri), in functie de bunavointa proprietarilor prezenti.

La incheierea intalnirii, Duminica, 12 Mai, in jurul orelor 13:00, unii dintre posesorii de masini electrice, se vor deplasa cu acestea la Salonul Auto Brasov (https://salonulautobrasov.ro/) in sprijinul electromobilitatii.

Tudor Rosca

Dan Boboescu

My lifelong career in automotive started with design and testing of ICEs (internal combustion engines), continued with service and car sales, evolved into global seating design, requirements and knowledge management, to recently find a passion for electromobility.

You may also like...

Shares