#konașii în săptămâna #12 și o colaborare inedită cu camioane electrice

Săptămâna #12 ne duce curba de consum la un minim în acest an, pare că primăvara preia frâiele. Dar cum ar fi să începem cu ceva inedit?

S-eWay Metallica Special Edition, sursa: iveco.com

Vorbim aici pe blog despre automobile electrice, despre modul fiecăruia de utilizare, cele mai mari vehicule din proiect fiind cele din grupa mare: VW ID.4, IONIQ 5, Tesla Model Y, Volvo XC40 sau Skoda Enyaq. Mașini electrice cu un pachet de baterii sub 100 kWh. Găsiți multe informații despre mașinile din grupa mare aici.

Vi se par inedite vehiculele electrice cu nu mai puțin de 9 pachete de baterii, însumând 738 kWh? O să le vedem din ce în ce mai des pe drumuri și la stațiile de încărcare. Informații detaliate în acest comunicat de presă comun Iveco și Nikola.

Ceva inedit cu muzică rock 🤘 și camioane

În noiembrie anul trecut s-a anunțat un parteneriat VERDE, o colaborare electrizantă între o trupă rock și un producător de camioane: Metallica & Iveco!

Detalii găsim în comunicatul de presă al Iveco, aici sau pentru limba română aici.

O promovare vizibilă a acestor vehicule și alăturarea cu o trupă îndrăgită de milioane de oameni, nu poate însemna decât dorința de a pune la muncă aceste camioane fără emisii la țeava de eșapament.

Mai mult, Iveco are parteneriate cu celelalte companii din industrie. De curând Hyundai și Iveco au anunțat o extindere a colaborărilor existente, iar focus-ul îl pune pe BET (battery electric trucks) și FCET (fuel cell electric trucks). Exact camioanele ce vor transporta scena și echipamentele necesare pentru concertele din turneul M27 din Europa pentru Metallica.

Pentru noi, cei mai pasionați de tehnologia electrică, acești mastodonți încep să se vadă în trafic alături de camionete, autobuze, microbuze, scutere, biciclete și de autoturisme. Cred că astfel de colaborări sunt bune pentru toată lumea. Vizibilitatea va duce la conștientizare și la atingerea scopurilor declarate de Iveco pentru atingerea neutralității cu privire la carbon până in 2040.

Voi încheia cronica săptămânală cu un hit al trupei, hit potrivit acestei colaborări ⚡️🎸🙂

Săptămâna #12

O săptămână care ne aduce mai aproape de finele lunii martie și de finalul primului trimestru din 2024. Temperaturi cu minus în unele dimineți, dar și de peste 15°C în mijlocul zilei.

Un parcurs cumulat de peste 3.600 km și un consum de echipă de 14 kWh/100km. Observăm o scădere ușoară față de săptămâna precedentă.

Graficele săptămânale prezintă informația de mai sus mai ok din punct de vedere vizual, iar graficul care ne prezintă domeniul de consum se află pe o pantă descendentă destul de pronunțată. Mai este loc de scădere, lucru care-l vom vedea în săptămânile următoare.

Ca de obicei proprietarii-voluntari din echipa Hyundai Kona ne-au transmis datele acumulate și câteva informații din care sa ne dăm seama modul de utilizare al fiecărui proprietar.

Titus (SB)

Săptămâna 18-24.03:

 • distanță: 487 km
 • consum mediu: 15 kWh/100km
 • cost: 60 ron

Daniel (CJ)

Pentru săptămâna 18-24 martie Kona a acumulat următoarele date:

 • 777,7 km parcurși
 • consum mediu: 13,4 kWh/100km
 • 125 kWh încărcați
 • cost încărcări ~10 lei

Am avut o săptămână obișnuită de navetă plus un drum până la poarta Sălajului și unul în Cluj Napoca, norocul și fericirea sa abătut asupra mea iar stațiile de încărcare din parkingul de pe Primăverii, unde parchez de obicei când sunt prin Cluj Napoca, funcționează din nou prin aplicația EV charge Cluj, stațiile vechi fiind înlocuite cu 2 stații noi costul fiind de 1,24 lei/kWh .

Florinel (TM)

În perioada 18-24 martie am parcurs 156.9 km cu un consum de 14.1 kwh/100km.

Gabriel (MS)

Săptămâna #12 a arătat așa:

 • Distanță parcursa: 579.3 km
 • Consumul mediu: 15.1 kWh/100 km
 • Încărcare: încărcat acasă. Hidroelectrica

Distanța parcursă săptămâna aceasta e împărțită astfel:

 • Naveta: Luni – Vineri.
 • În weekend un drum de Cluj.

George (DB)

Martie 2024, bilanț săptămâna 4:

Am început săptămâna de la 7548 km în bord și am încheiat-o la 7706 km. Am parcurs 158 km, exclusiv în regim urban, pe distanțe scurte, de 1-5 km. Consumul mediu general a fost de 15,2 kWh/100 km.

Am încărcat în această săptămână 29 kWh din fotovoltaic, cost 0.

Marius (CS)

Săptămâna 13 (18-24 martie 2024):

O săptămână cu un număr de 853,5 km parcurși. Pe lângă naveta zilnică Bolvașnița-Reșița am mai făcut și un drum de Hațeg, aproape identic traseul ca data trecută. Consum 13,7 kWh/100km. Vremea mai caldă și am mai ridicat piciorul de pe accelerație. Cost încărcări 152,7 lei. Energie încărcată 138,82 kWh.

Dani (AR)

Pentru „Kokoana” în săptămâna #12 am înregistrat:

Km parcurși: 640,4 km
Consum mediu: 13.0 kWh/100km
Cost încărcare: 39 lei
Total cost/luna: 63 lei

Doua încărcări la Oradea și Cluj la stațiile primăriei. Temperaturi apropiate de 16°C.

Metallica – It’s Electric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.