Laurențiu confirmă că vara nu-i ca iarna pentru VW ID.4

În această săptămână am reeditat un drum făcut în ianuarie, spre București, cu întoarcerea prin Târgoviște, Cheile Dâmbovicioarei. Deplasările au fost făcute cu aceleași viteze pe autostradă, diferențele fiind, că acum, în mașină am fost 4 persoane, iar drumul de întoarcere de la Cheile Dâmbovicioarei a fost prin Făgăraș-Mediaș, față de iarnă prin Brașov-Sighișoara.

Noroc cu acest blog și arhiva sa, astfel având posibilitatea să fac o comparație a consumurilor între cele două deplasări. Dacă în iarnă temperaturile au fost aproape de 0 grade, cu excepția Bucureștiului unde erau aproape de 10 grade, VW ID.4 – călătorie de iarnă de aproape 1000 km în 17 imagini, iar încălzirea bateriei și-a făcut simțită prezența, la fel și eficacitatea mai slabă a bateriilor pe timpul iernii, acum, temperaturile de până la 33 de grade, au făcut necesară funcționarea AC, pe aproximativ 70% din deplasare.

Prima zi

Drumul până la Sibiu a fost făcut cu viteza pe autostradă setată la 115 km/h, consumul fiind de 19,5 kWh/100 km. Din autostradă am văzut stația Kaufland de la Sibiu, ocupată cu o singură mașină, un Spring, și pentru că oricum era necesară oprirea am zis să vedem dacă putem încărca.

Proprietarul Springului mai avea de încărcat 10 minute, pe CCS, dar a spus că deconectează și ne lasă pe noi, că oricum la 92% cât avea bateria, viteza de încărcare era identică. Emoji , felicitări celor care au învățat cum se comportă mașinile lor.

De la Sibiu a început calvarul, până la Boița, unde era drumul semnalizat pentru lucrări, iar circulația se făcea pe o singură bandă, dar singurii care lucrau la acea oră erau semaforul și un domn cu paleta, astfel încât am făcut 2,5 ore pentru 25 de km, apoi până la Rm. Vâlcea în coloană, astfel încât consumul pe această porțiune a scăzut, 11,9 kWh/100 km, iar până la Pitești a ajuns la 13,1 kWh/100 km, crescând din cauza ritmului mai alert pe dealuri și al AC-ului pornit după Vâlcea.

O nouă încărcare, la o stație Lidl, liberă, pentru vreo 18 minute, cât am făcut ceva cumpărături.

A doua zi

A doua zi, deplasarea spre București, 110 km/h pe bord, consum de 16,5 kWh/100km, fără AC, cam pe 40 % din drum, doar ventilația.

Încărcarea în București, la Kaufland Basarab. Iarăși mulțumiri, unui alt proprietar de Spring care era la încărcat și s-a oprit mai devreme decât era trecut pe Plugshare, să mă lase pe mine să încarc. Am reușit să povestesc cu el câteva minute și a spus că Spring-ul l-a făcut să își schimbe părerea despre mașinile electrice, urmând să dea comandă pentru noul Renault Megane e-tech.

Drumul spre Târgoviște, aglomerat, probabil din cauză că era vineri după-amiază, așa că deplasarea fost mai alertă, dar fără reproșuri din  partea pasagerilor.
Un nou refill, până la 80% la Lidl Târgoviște, timpul fiind foarte scurt, eu trebuind să ies mai repede decât familia din magazin, pentru a opri încărcarea, apoi deplasarea spre Cheile Dâmbovicioarei.

Ziua a treia

Următoarea zi, am ales un drum îngust, care urca muntele spre Șirnea, dar cu pante foarte abrupte, până la 1100 m altitudine.
De acolo prin Făgăraș-Mediaș (o nouă încărcare cât timp am mâncat, sub 30 de minute) și am ajuns acasă cu un consum de 13,1 kWh/100 km, pentru ziua a treia.

După cum se vede, AC-ul consumă cam 0,8 kW/h, 0,3 fiind consumul celorlalte sisteme ale mașinii, deci dacă nu ar fi funcționat consumul mediu ar fi fost extraordinar, în zona lui 11,5 kwh/100 km.

Săptămâna se încheie astfel cu 985 km, consumul fiind de 15,2 kWh/100 km, costurile cu încărcarea fiind 0, pentru întreaga lună.

Săptămâna viitoare încerc să programez mașina pentru o constatare, pentru că bănuiesc că bieleta antiruliu și-a dat obștescul sfârșit, după numai 24.400 km, fapt care nu este singular, având un prieten care a făcut schimbarea lor, cam la același număr de kilometrii, la un alt ID.4.

Am făcut o comparație cu drumul din ianuarie, iar datele sunt acestea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.