Mitsubishi Outlander PHEV – degradarea bateriei la 174.000 Km

Cea mai mare emoție pe care o are un posesor de mașină electrică sau hibrid second hand, este lipsa istoriei bateriilor litiu-ion.

Dacă ai o mașină căreia i-a expirat garanția, este normal să ai emoții legate de fiabilitatea bateriei. Eu am cumpărat mașina ieșită din garanție la 144.000 km și cu o baterie undeva la 82,8% din capacitatea inițială. Bateria este produsă în 2014.

Cu ajutorul unui OBD și a aplicației PHEV Watchdog poți să obții niște informații suplimentare despre mașină și baterie. Una dintre ele, și cea mai importantă, este sănătatea bateriei. Mai exact, afli procentajul de degradare.

În cazul meu, când am luat mașina, bateria avea 82,8% din capacitate. După 27.889 km parcurși de mine, aplicația arăta bateria la 77,5%. De observat este faptul că mașina înainte de a o cumpăra, a avut o degradare de 1,1%/10.000 km.

Eu am avut un regim de exploatare a bateriei mai intens, am tractat o remorcă de 750 kg de mai multe ori și uneori am încărcat bateria și de două ori pe zi. Rezultatul îl reprezintă o degradare de 1,9%/10.000 km.

Cel mai interesant mi se pare că după aproape doi ani de utilizare a mașinii, în care s-a degradat bateria cu 5,3%, nu am simțit o scădere în range-ul mașinii pe modul full electric, ba chiar dimpotrivă, reușesc să merg cu 5% mai mult. Explicația este simplă pentru mine. Am învățat să conduc mai eficient și economic în timp.

Această mașină m-a educat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.