Ne pregătim de #RO1000Challenge ediția 2024! Deși anul trecut #RO1000Challenge a avut o pauză, în acest an revenim cu forțe proaspete. Astfel, în weekendul 22-23 iunie 2024, vom alinia la start 7 mașini electrice din garajul nostru virtual. Ca în fiecare ediție de RO1000Challenge, dorim să testăm infrastructura națională pentru mașini electrice, starea infrastructurii rutiere precum și eficiența mașinilor.
De ce facem #RO1000Challenge, am explicat în acest articol, pe care vă încurajez să îl recitiți.
Ce mașini avem la #RO1000Challenge – ediția 2024?
Ca de fiecare dată, încercăm să aducem la start cât mai multe mașini electrice. Astfel, în acest an vom avea la start:
- Hyundai Kona model 2020, care va demonstra capabilitățile unei mașini electrice care nu ar trebui să mai existe. Mai ales că în acest an băgăm „babele” grupului la înaintare, mașini cu peste 180k km pe odometru.
- Volkswagen ID.3 cu care vom avea ocazia să testăm beneficiile evoluției platformei MEB din 2020 și până în 2023.
- Tesla Model Y Performance care cu siguranță ne va da o lecție de eficiență.
- Dacia Spring sub atenta mânuire a lui Mihai Tudosă care ne-a demonstrat de atâtea ori că Springul n-are stare să stea doar în oraș
Ce modificări aducem acestei ediții?
Păstrăm traseul, dar schimbăm punctul de pornire/sfârșit. Vom pleca de la hubul de încărcare din Coresi, Brașov. De acolo vom continua pe traseul clasic către București prin Pitești. Facem această schimbare pentru a contracara efectele unui weekend prelungit. Dorim să mergem contrar fluxului de turiști pentru a nu avea parte de aglomerări în trafic.
Mai jos regăsiți harta cu punctele de intermediare pe care le vom folosi în cadrul acestui traseu:
Lista punctelor obligatorii de bifat pe traseu, este:
- Plecare / Sosire la Hub-ul Plugpoint din Coresi Brașov
- Intersecția DN73 cu DN7 din localitatea Mărăcineni, județul Argeș (intrarea în Pitești)
- Km 20 A1, sensul Pitești – București
- Km 16 A2, sensul București – Constanța
- Km 212 A2, Sensul București – Constanța
- Intersecția DN2A x DN22 – Ovidiu, județul Constanța
- Intersecția DN2 x DN2L x DN24 – Tișița Județul Vrancea
- Intersecția DN11 x DNVO2T (centura „mică” Bacău) – Bacău
Între aceste puncte, fiecare echipaj își administrează timpul, traseul, strategia de încărcare și – cel mai important – odihna.
O să avem o singură excepție pentru traseu – Mihai va avea ca punct de pornire/sosire Bacăul, pentru a avea o întoarcere acasă cât mai rapidă
Reguli pe traseu
- Respectăm limitele de viteză. Pe cât de mult posibil, că nu vrem să sfârșim împinși în șanț pe DN2 – care va fi și cel mai „sălbatic” segment. Dar fără „90 prin localități” sau alte eroisme inutile.
- Monitorizarea se va face în timp real – astfel că cine încearcă să găsească „scurtături” de drum și timp care să se îndepărteze de spiritul și regulile acestui test își va căpăta „respectul” cuvenit.
- Notăm toate datele astfel încât să putem raporta timpul petrecut pe traseu, pauze, sesiuni de încărcare, energia totală folosită, condiții ambientale din interior/exteriorul mașinii, costurile cu această călătorie
Avem nevoie de suport din partea comunității!
Pentru ca informațiile relevante să ajungă la cât mai multă lume, avem nevoie de ajutorul vostru! Astfel, puteți să ne susțineți prin:
- Distribuirea informațiilor din social media care vor apărea cu tag-ul #RO1000Challenge. Pe Facebook și Instagram.
- Distribuirea în timp real a poziției și vitezei se va face prin intermediul Glympse! O să comunicăm pe 22 iunie unde ne puteți vedea! Ne putem vedea pe traseu, în pauzele de încărcare!
- Dacă doriți să participați cu un alt model decât cele din listă, vă rog să ne anunțați pe blog sau într-un mesaj pe pagina noastră de Facebook. Suntem extrem de nerăbdători să avem alături și mașini termice / hybrid / plugin hybrid!
- Puteți deveni copilot în cadrul RO1000Challenge! Chiar dacă nu ai electrică sau nu ai mers niciodată cu una. Chiar dacă crezi că electricele nu au niciun viitor. Indiferent de sex, culoarea pielii, religie sau naționalitate. Important e să ai minim 18 ani și să vorbești româna sau engleza pentru a ne putea înțelege.
Pentru cei care doresc să devină copiloți, vă rugăm să ne lăsați un mesaj pe pagina noastră de Facebook. Dar ce înseamnă să fii copilot în RO1000Challenge?
- Să participi pe tot traseul, alături de unul din șoferii noștri.
- Să faci parte din echipaj. Adică să ajuți șoferul cu informații utile despre traseu, să țină legătura cu colegii săi. Și să-l ajuți să-și îndeplinească misiunea.
- Să faci poze, să ajuți cu filmări și cu postările în social media
- Să fii un companion plăcut de drum – chiar nu ne plac oamenii cu idei fixe, puține și mai ales proaste.
- Măcar o fărâmă de umor să ai. Și așa va fi un drum lung de 14-15 ore. Dacă îl mai facem și cu oameni ursuzi…
M-am născut mai la stânga de Liveniul lui Enescu, unde ulterior mi-am petrecut copilăria. În poveștile super-eroilor ce m-au înconjurat. Cu bune și rele, dar – oricum – cu bună-credință. Care m-au învățat că trebuie să și dăruiesc ca să primesc ceva. De peste 20 de ani mă implic activ în ONG-uri. Tot de peste 20 de ani mi-am dedicat cariera tehnicii și securității. Iar acum am descoperit gașca asta faină de la ElMob cu care vreau să descopăr și să savurez o nouă bucurie. Că-s oameni faini și merităm asta cu toții.
Ah! Acum locuiesc la dumbrava.net!