Trei întrebări pentru proprietarii de Volvo XC 40

În statisticile publicate de Tudor (IONIQ 5, Timișoara) despre parcul auto BEV din România la finalul lunii aprilie, am subliniat acele modele pe care le-am încadrat la Grupa Mare a proiectului Electromobilitate.

Surprinzător (?), între primele 41 de modele listate în parcul auto BEV din România nu apare Volvo XC 40 recharge, o mașină despre Dan (București) ne ține la curent de 70 săptămâni, începând din ianuarie 2023. Alături de satisfacția legată de experiența la volan, Dan a subliniat și cea din service, pe care a apreciat-o ca fiind foarte bună, un aspect mai rar întâlnit în rândurile proprietarilor de automobile electrice.

Situația pare să fie asemănătoare cu alt model extrem de îndrăgit de utilizatori, Kia Niro, dar prezent în număr disproporționat de mic în parcul BEV din România, comparativ cu alte piețe europene care au trecut de 10% penetrație BEV din totalul înmatriculărilor noi. Cu urmare, vă adresăm trei întrebări, care să ajute la o înțelegere mai buna a prezenței Volvo în România:

  1. Conduceți un Volvo XC40 sau C40 electric?
  2. Sunteți mulțumiți de mașină și service?
  3. De ce credeți că XC40 recharge nu este prezent în număr mai mare în țară?

Informații pentru săptămâna 6-12 Mai

In perioada monitorizată in cadrul proiectului, Dan a parcurs cu Volvo 31.761 km cu un consum mediu de 19.3 kWh/100km, o valoare remarcabilă pentru dimensiunea și greutatea vikingului electric. In plus, după finalizarea instalației de panouri fotovoltaice, costurile cu energia electrică s-au redus semnificativ.

Dan – Volvo XC40, București

Săptămâna trecută am parcurs drumuri exclusiv urbane într-un ritm alert, iar încărcările au fost exclusiv de la soare. Astfel, la sfârșit am ajuns cu un consum oarecum mai mare, dar tot în grafic pentru perioada actuală.

După aceasta săptămână ajustez un pic încărcările. Voi încerca să încarc pana la 65% SOC, astfel încât să evit încărcările de 8% – 12% din SOC de pe-o zi pe alta.

1 Response

  1. Grigore Mireuta spune:

    da conduc un volvo xc40 twin reccharge .. masina si service ul sunt f ok .. unicul lucru f slab e aplicatia de tel a masinii , dar cred ca in afara de Tesla cam aceasgta e situatia la majoritatea producatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.