VW ID.3 – numărătoare inversă până la startul #RO1000 Challenge

Anunțul despre #RO1000 Challenge a fost publicat de Andrei (Kona, Brașov), participant la toate edițiile anterioare, care va parcurge traseul cu mașina cu cel mai număr de kilometri la bord, peste 208.000 (două sute opt mii), din garajul virtual al proiectului Electromobilitate.

Admirabil răspunsul echipei ID.3 la invitația lui Andrei, cu o prezență de 100% anunțată pentru startul evenimentului de promovare a mobilității electrice din partea colegilor cu raportări săptămânale: Cosmin (B), Alex (IF) și Marcel (CJ), în ordinea înrolării în proiect.

In viața de zi cu zi, cele două modele sunt concurente directe pentru buzunarul clienților, Kona și ID.3 având însă o istorie și imagine publică diferită. Pentru detalii recomandăm grupurile dedicate, sau cronica săptămânală și bilanțul lunar al celor două echipe, utilizând funcția de căutare a blogului.

Destinele celor două modele din gama mijlocie de preț și performanțe, unde încearcă să-și croiască un loc și Renault Megane, sunt diferite în 2024 pe piața vest-europeană monitorizată de EU EVs la zi.

”Scorul” în prezent este 14.925 la 11.359 pentru VW ID.3, un plus de 31% pentru modelul german, cu toate că în 2024, cel de-al șaptelea an de prezență în Europa, Hyundai a livrat un model nou, cu portbagaj mai mare alături de alte îmbunătățiri, spațiul redus pentru bagaje fiind unul din aspectele cele mai des criticate la Kona originală.

Datele Echipei

Totalul kilometrilor parcurși în această săptămână se ridica la 1273, cu o medie a consumului de 15,8 kWh/100km.

Marcel – ID.3, Cluj

 • Distanță parcursă: 469 km
 • Consum mediu: 12,70 kWh/100 km
 • Încărcări: 72 kWh
  • 3xAC
 • Cost încărcări: 0 ron

Naveta săptămânală, fără alte drumuri

Așteptăm weekendul pentru evenimentul #RO1000 Challenge, mă bucur că și de această dată echipa ID va fi reprezentată de un număr așa de mare de colegi. 

Un pronostic, având în vedere ultima participare, ar suna cam așa: 

 • aproximativ 1040 km,
 • consum mediu 17 kWh/100 km, 
 • cost încărcare 380 ron, 
 • timp condus 13:30 ore,
 • incarcare 3xDC, 
 • timp incarcare și odihnă 1.3 ore

Le confruntam săptămâna viitoare 😎

O săptămâna electrizantă!

Alex – ID.3, București

 • Distanță parcursă: 587 km
 • Consum mediu: 17,3 kWh/100 km

A fost din nou o săptămână cu multa autostrada, A0 și A1, parcursa la 130-139 km/h, serviciu, vizita la bunici și o mică vizită la niște buni prieteni.

Consumul s-a stabilizat în jos la rularea pe autostradă, în jurul a 21-22 kWh/100km, iar prin aceasta informație dau dovadă de fairplay vis a vis de colegii mei cu care voi participa la 1000km challenge, pentru că ținta mea este să realizăm cu toții niște recorduri facilitate de dezvoltarea rețelei de incarcare, prin care să confirmăm tuturor că e timpul să trecem cu încredere pe electric. 

Cosmin – ID.3, București

 • Distanța parcursă: 217 Km
 • Consum mediu: 18,2 kWh/100Km
 • Cost încărcări: 0 ron.

Săptămâna trecută am fost plecat din țară cu serviciul, fară mașină.

Dar m-am deplasat puțin în weekend, inclusiv un drum până la “mamaia” (cea autentică) duminică.

În consum nu se reflectă niște precondiționări. Am stat circa o oră cu aerul condiționat pornit cât dormea un junior la prânz. Circa 2 kwh neincluși în consumul raportat de mașină, deci un cost de sub 2 lei.

Costul încărcărilor este zero, pentru că nu am încărcat nimic, dar am terminat săptămâna cu bateria aproape golită și am lăsat la încărcat duminică peste noapte, așa că se va regulariza săptămâna viitoare.

Mă pregătesc să mă alătur caravanei #RO1K sâmbătă pe 22 iunie.

Așteptarea mea este să văd îmbunătățiri în timpii totali de deplasare comparat cu ocaziile trecute, în mod special să tindă spre zero timpul necesar devierii de la traseu pentru a ajunge la stație sau pentru a putea porni sesiunea de încărcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.