Zoe, Niro și Peugeot e-208 – Bilanțul veteranelor și o schimbare de motor

Dacă sunteți în căutarea unui automobil pentru primii pași în universul mobilității electrice, dar nu vreți să ”riscați” sume mari pentru un model nou, probabil că este util să urmăriți cum se comporta veteranele din proiectul nostru.

Trei dintre ele au fost parcate în garajul nostru virtual în 2020 și au acumulat un număr foarte diferit de kilometri, în funcție de nevoile fiecărui utilizator:

  • Peugeot e208 – Laura, Timișoara: 30.487 km, monitorizați începând din 29.06.2020;
  • Renault Zoe – Radu, Crivina (PH): 144.348 km, din 14.09.2020;
  • Kia Niro – Tibi, București: 60.391 km, din 30.11.2020;

In 10.05.2021 s-a alăturat Márton cu al doilea Zoe, achiziționat second hand, care recent a trecut de revizia de 80.000 km.

Începând din 20 iunie 2022 l-am cunoscut Bogdan (București), care a parcat al doilea Peugeot e208 în garajul nostru virtual. Utilizat mai rar, electro-leul își așteaptă rândul să fie plimbat, prioritățile tânărului arhitect fiind bicicleta și motocicleta în oraș.

Bilanț luna mai

Laura – Peugeot e208, Timișoara

Peugeot-ul a parcurs în luna Mai 889 km cu un consum de 13.8 kWh/100 km și 32 km/h viteză medie. Această distanță include și un drum Timișoara – Anina și retur.

Electro Leul este încărcat aproape exclusiv de la soare, așadar costurile cu energia sunt minime. 

Laura a depășit și bariera primilor 30.000 km parcurși cu această mașină. 

Radu – Renault Zoe, Crivina (PH)

In luna mai, aplicațiile cu care monitorizez mașina, arată ca am parcurs 2501 km și că am încărcat/utilizat 343/291 kWh. Astfel, rezultă că am consumat in medie 11.6 kWh/100 km.

Din aplicația CarManager, cheltuielile de alimentare (luând in considerare și aportul panourilor foto-voltaice), sunt: 0 lei

Aplicația FotoSolar dedicată monitorizării activității sistemului propriu fotovoltaic, sintetizează pentru luna anterioară ca am produs/consumat casnic: 2580/820 kWh.

Luna mai, ușor călduță deși cu dimineți răcoroase, a adus acel suflu pregătitor al sezonului cald, în care ca sa parafrazez “eu vara nu dorm…”, cu autonomii încurajatoare, consumuri bune și drumuri dese.

În prima parte a lunii am reprimit și serviciile conectate, așa ca următoarele raportări le voi putea extrage cu mai mare acuratețe din aplicatiile MyRenault și TRONITY .

Însă o problema la care nu mă așteptam a apărut undeva in prima săptămâna a lunii aprilie și pe care am documentat-o în tot cursul lunii, ajungând la o constatare oficială în service la jumătatea lunii mai.

Este vorba de un zgomot ascuțit cu iz metalic, care se aude moderat în mers la anumite turații ale motorului electric, fără legătură cu sarcina pozitivă sau negativă (adică la accelerare /decelerare).

În service s-a făcut o fișă de constatare ce a fost trimisa la fabrică, de unde soluția dată a fost de schimbare (în garanție) a motorului, ceea ce se va întâmpla pe la jumătatea lunii iulie, întrucât atunci am găsit disponibilitate pentru programarea lucrării.

Zgomotul era prezent și când am venit la evenimentul de la Reșița și e în continuare acolo, dar se poate merge așa relativ decent.

Partea bună a lucrurilor e ca mă voi alege cu un motor nou, cu puțin timp inainte de ieșirea din garanție, iar așa cum vad eu că este starea bună a bateriei, cred că nu vor mai fi probleme prea curând la grupul motopropulsor .

Așadar, vara abia începe și planurile de excursii sunt făcute, deci nu mai trebuie decât să le punem în practică.

Márton – Renault ZOE 41, Târgu Mureș

Zoe 41 a parcurs in mai 1819 km cu consum 13,8 kWh/100km pe bord, temperaturi de 20-22 C in Târgu Mureș, deplasare 90% urban.
Am încărcat de 315 kWh din care 251 kWh aport solar.

Consumul după pierderile din timpul încărcărilor este 17.3 kWh/100km. Pare mare și cred că una din cauze este încărcarea de patru ori până la 100% cu balansare inclusă. 

Costurile de încărcare au fost de 44 ron. Dacă aș fi circulat aceeași distanță cu Skoda Octavia, a doua mașină a familiei, aș fi alimentat de 904 RON.

In luna mai, am avut si Revizia de anul 5. Masina are peste 79 mii km la bord. Am ales sa schimb la cerere uleiul din reductor, dupa cum se vede din tabel. In reductor intra 0.8L de ulei, uleiul schimbat era curat fara span. 
Totodata urmeaza ITP-ul si am cerut suplimentar o verificare mechanica, avut parbrizul fisurat, asa ca l-am ales sa-l schimb.

Detalii despre revizie și drumul la Oradea găsiți aici:

Tibi – Kia Niro, București

In prima parte a lunii am fost plecat două săptămâni din țară, iar apoi am avut în test un Model 3 pentru o săptămână, așa că Niro mai mult a stat parcată. Rezultatul lunii mai:

  • parcurs – 385 km
  • consum mediu – 14.3 kWh/100km
  • costuri – 148 RON, 38.44 RON/100km

A fost o experiență interesantă cu Tesla, foarte diferita de ce aș putea experimenta la un test drive clasic. Cât am avut-o, am mers cu ea cam 1000 km și am văzut cum se comportă pe orice tip de drum.

Deși în prima zi eram 90% hotărât să iau un Model 3 ca următoarea mașină, după o săptămână mi-am dat seama că nu este mașina potrivită pentru mine, deși este o mașină excelentă, probabil un best buy pentru un EV.

Bogdan – Peugeot e208, București

In luna mai am avut urmatoarele date cu e208:

  • Distanta totala: 451 km
  • Consum mediu: 14.7 kWh/100km
  • Viteza medie: 25 km/h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.