24auto

Electromobilitate – 24Auto Stiri auto in fiecare zi

 • Cadillac Lyriq, un nou început de drum pentru General Motors, pe calea electrificării
  by Dan Boboescu on august 8, 2020 at 6:43 am

  Lansarea viitorului Cadillac Lyriq, o mega producție General Motors plină de fraze măiastru compuse de specialiștii echipei de comunicare și marketing, m-a pus serios pe gânduri, dacă monștrii sacrii ai industriei auto înțeleg cu adevarat ce se petrece în jurul … DETALII »

 • Sfaturile lui Elon Musk, pentru industria auto
  by Dan Boboescu on august 5, 2020 at 7:25 pm

  În primul interviu acordat publicației Automotive News, după mai bine de cinci ani de la participarea la Automotive World Congress in Detroit, Elon Musk are o mulțime de sfaturi bune pentru industria auto. Interviul este transmis într-o serie de … DETALII »

 • Avans copleșitor pentru Tesla
  by Dan Boboescu on august 1, 2020 at 5:18 pm

  Vă mai amintiți de tweet-ul lui Elon Musk despre oferta de a vinde altor producători acumulatori, motoare și licențe pentru autopilot? Antreprenorul californian afirmă că este deschis colaborărilor cu alți producători fiindcă: Noi încercăm să accelerăm (adoptarea) energiei regenerabile, nu … DETALII »

 • Piața europeană, între previziunile apocaliptice și adoptarea mașinilor electrice
  by Dan Boboescu on iulie 30, 2020 at 3:40 pm

  Răsfoind titlurile despre industria auto, senzația de apocalipsă economică este la fel de puternică precum cea din timpul crizei financiare din 2008. Pierderi de miliarde, raportate de cele mai mari concerne globale, concedieri de ordinul zecilor de mii de angajați, … DETALII »

 • Tesla, la un nou moment de bilanț
  by Dan Boboescu on iulie 25, 2020 at 7:50 pm

  La fiecare trei luni, raportul trimestrial către investitori al celei mai valoroase companii auto din lume este așteptat cu multă nerăbdare și declanșează o avalanșă de titluri bombastice. Miercuri seara, după închiderea burselor americane, Elon Musk și câțiva membri din … DETALII »

 • Analiză Electromobilitate.com, despre efectele nedorite ale subvențiilor majorate
  by Eugen Cocea on iulie 23, 2020 at 6:39 am

  Preluăm aici partea de început a unei analize publicate de portalul electromobilitate.com, referitoare la subvențiile acordate în această perioadă pe mai multe piețe europene și efectele, uneori nedorite, ale acestora. Mecanismul este simplu și a devenit evident odată cu majorarea … DETALII »

 • Tesla dezvăluie primele detalii despre viitoarea ”Gigafactory” din Europa
  by Eugen Cocea on iulie 23, 2020 at 4:00 am

  Design avangardist, cu panouri fotovoltaice, terasă și piscină pe acoperiș… Nu este vorba de un imobil rezidențial de lux – aceste detalii care se pot observa în prima imagine care prezintă, printr-o simulare grafică, viitoarea Tesla Gigafactory din Germania. Chiar … DETALII »

 • Creștere cu 124% pentru electrice în Germania, pe o piață în cădere cu 32% față de anul trecut
  by Dan Boboescu on iulie 22, 2020 at 5:42 am

  Alături de Franța, Germania a oferit la începutul lunii iunie subvenții mai generoase pentru automobile electrice si hibrizi plug-in. Iar clienții celei mai mari piețe auto din Europa au reacționat așa cum era de așteptat, generând o noua dilema pentru … DETALII »

 • Studiu: Priza de acasă este mult mai importantă decât rețeaua publică de încărcare!
  by Eugen Cocea on iulie 22, 2020 at 4:00 am

  ”Slaba dezvoltare a rețelelor publice de reîncărcare este o frână importantă pentru dezvoltarea vehiculelor electrice”. Cu siguranță, această afirmație vă este cunoscută și, în lipsa unor date statistice, probabil că sunteți de acord cu ea. Ei bine, în realitate, … DETALII »

 • Audi ar putea dezvolta propria rețea de stații de încărcare
  by Eugen Cocea on iulie 21, 2020 at 12:02 pm

  După modelul Tesla, se pare că Audi ia în calcul posibilitatea dezvoltării propriei rețele de stații de încărcare pentru automobilele electrice. Informația a apărut zilele acestea, în presa germană. Revista germană Der Spiegel este cea care a lansat această speculație, … DETALII »

Electromobilitate The Joy of Electric Driving

 • Noutăți despre execuție și job-uri la Tesla GigaBerlin
  by Dan Boboescu on august 9, 2020 at 5:30 pm

  Dacă momentul anunțării noii fabrici Tesla în Europa a fost o surpriză, locația Gruenheide, în apropiere de Berlin, a fost interpretată ca o lovitură abilă țintită spre industria auto germană, care a investit in ultimele decenii foarte mult în China, SUA, Europa Centrala și de Est, cu alte cuvinte oriunde altundeva decât în Germania. Dintr-un… The post Noutăți despre execuție și job-uri la Tesla GigaBerlin appeared first on Electromobilitate.

 • TOP 25 înmatriculări pe cea mai mare piață europeană
  by Dan Boboescu on august 8, 2020 at 8:07 pm

  Din comunicatul de presa KBA – Kraftfahrt-Bundesamt de la începutul săptămânii, știam că o categorie mixta denumită „tracțiuni alternative”(hibrizi, plug-in și electrice) au acaparat 22% din piața germană în luna iulie. Am asteptat cu interes publicarea statisticilor pe modele, ca sa putem analiza categoria care ne intereseaza cel mai mult, cea a vehiculelor 100% electrice,… The post TOP 25 înmatriculări pe cea mai mare piață europeană appeared first on Electromobilitate.

 • Cadillac Lyriq – câteva gânduri după lansare
  by Dan Boboescu on august 8, 2020 at 1:49 am

  Lansarea viitorului Cadillac Lyriq, o mega producție GM plină de fraze măiestru compuse de specialiștii echipei de comunicare și marketing, m-a pus serios pe gânduri, dacă monștrii sacrii ai industriei auto înțeleg cu adevarat ce se petrece în jurul lor? Fiind implicat în proiectarea interioarelor pentru primul proiect global GM, care a fost perechea Buick… The post Cadillac Lyriq – câteva gânduri după lansare appeared first on Electromobilitate.

 • Peugeot e-208 și e-2008 – actualizare consum de vară
  by Dan Boboescu on august 7, 2020 at 2:51 pm

  Deși am inclus informațiile primite de la proprietari într-un articol mai amplu, despre consumul din iulie al celor opt modele electrice din garajul nostru virtual, am rămas dator cu comparația între cei doi electro-lei, 208-ul Laurei și fratele mai mare, 2008-ul lui Silviu. Peugeot e-208 Laura a început un binemeritat concediu, după un sezon extrem… The post Peugeot e-208 și e-2008 – actualizare consum de vară appeared first on Electromobilitate.

 • Dunărea electrică
  by Paul Vadeanu on august 7, 2020 at 1:52 pm

  Nu, acest articol nu este nici despre mașina mea electrică și nici despre hidrocentralele de pe bătrânul fluviu (că unele clișee au, totuși, rostul lor). Acest articol este despre prima ambarcațiune turistică cu propulsie hibridă din Deltă. Delta Dunării aste locul în care te aștepți să fii surprins de cum părăsești brațul Sfântul Gheorghe și… The post Dunărea electrică appeared first on Electromobilitate.