24auto

Electromobilitate – 24Auto Stiri auto in fiecare zi

 • Despre (i)raționalul valorii bursiere, la intersecția industriei auto cu cea IT
  by Dan Boboescu on ianuarie 17, 2021 at 5:10 pm

  Cu toate că volumul de autovehicule 100% electrice noi a reprezentat doar aproximativ 1,5% din totalul înmatriculărilor din 2020, valoarea bursieră colectivă a firmelor dedicate proiectării și producției de NEV – new energy vehicles a depășit-o pentru prima oară pe … DETALII »

 • Marile proiecte GM de electrificare
  by Dan Boboescu on ianuarie 16, 2021 at 10:36 am

  Preluăm o interesantă analiză, apărută pe blogul electromobilitate.com, pe tema proiectelor asumate de General Motors, în cadrul amplului program de electrificare. În timp ce, anul trecut, marii producători tradiționali și câteva startup-uri au umplut cel mai mare pavilion din complexul … DETALII »

 • Reîntâlnire cu Sono Motors, la CES 2021
  by Dan Boboescu on ianuarie 15, 2021 at 7:14 am

  Dacă sunteți familiarizați cu startup-ul Sono Motors, înființat la München, cu viziunea de a facilita accesul în masă la mobilitatea electrică, ați aflat probabil și de primul lor prototip denumit Sion. Dacă nu, am listat o serie de articole dedicate … DETALII »

 • Primele imagini oficiale cu noul SUV 100% electric Hyundai Ioniq 5
  by Eugen Cocea on ianuarie 13, 2021 at 1:44 pm

  După ce a anunțat crearea unui brand separat, sub care va reuni toate modelele sale electrice și care se va numi Ioniq, Hyundai se pregătește acum să dezvăluie primul model care va purta noul logo. Este vorba de un SUV … DETALII »

 • Volkswagen începe testele cu roboții mobili pentru încărcarea automobilelor electrice
  by Eugen Cocea on ianuarie 7, 2021 at 4:00 am

  În urmă cu un an, Volkswagen anunța că lucrează la roboți mobili și autonomi care urmează să fie folosiți la încărcarea vehiculelor electrice, o soluție de înlocuire a stației clasice de încărcare. Zilele trecute, constructorul german a revenit pe acest … DETALII »

 • Rețeaua Tesla Supercharger ajunge în România
  by Eugen Cocea on ianuarie 6, 2021 at 10:18 am

  În presa din România au apărut astăzi primele informații referitoare la extinderea rețelei de încărcare Tesla Superchaerger în România. Chiar dacă știrea nu are la bază informații oficiale difuzate de celebrul constructor american de automobile, este evident că dezvoltarea rețelei … DETALII »

 • Volvo anunță un nou model electric
  by Eugen Cocea on decembrie 27, 2020 at 4:00 am

  Președintele Volvo, Hakan Samuelsson, a anunțat că producătorul suedez va prezenta oficial, pe 2 martie 2021, un al doilea model 100% electric. Fără a da prea multe amănunte, Samuelsson a declarat că noul model va folosi aceeași platformă ca și … DETALII »

 • Primele modele electrice Bentley ar putea fi produse în parteneriat cu Audi
  by Eugen Cocea on decembrie 26, 2020 at 4:00 am

  Primul impuls consistent pentru Bentley, de data aceasta pe calea electrificării, pare să vină de la Audi. Nu ar fi pentru prima oară, o recunoaște chiar președintele Adrian Hallmark: ”Avem peste zece ani de colaborare cu Audi, în domeniul modelelor … DETALII »

 • Noul model electric Volkswagen ID.3, sabotat de reprezentanțele din Germania?
  by Eugen Cocea on decembrie 23, 2020 at 4:00 am

  Rezistența distribuitorilor auto la schimbare, în contextul electrificării, nu este o noutate. În ultimii ani am mai avut ocazia să tratăm aici, acest subiect. Pe de-o parte, dealerii pur și simplu nu cred în automobilul electric, iar pe cealaltă parte, … DETALII »

 • Motivele creșterii segmentului de automobile electrificate, într-o analiză electromobilitate.com
  by Dan Boboescu on decembrie 19, 2020 at 8:37 am

  ”Fiecare al 11-lea automobil înmatriculat în Europa de vest în noiembrie are ZERO emisii” – iată titlul folosit de o publicație de statistici europene dedicată autovehiculelor electrice și preluat de electromobilitate.com, pentru a ilustra evoluția pieței, în ultimele luni. … DETALII »

Electromobilitate The Joy of Electric Driving

 • NIO & Co. promovează înlocuirea rapidă pentru acumulatori
  by Dan Boboescu on ianuarie 18, 2021 at 10:59 pm

  După prezentarea noului sedan NIO eT7, colegul nostru de echipă de la Roma, Adi Gheorghiu, cu care ați făcut cunoștință în calitate de autor, după test drive-ul cu Tesla Model 3, întreba: Am văzut că esti relativ pozitiv cu swap battery system de la NIO. Experiența falimentară a lui Agassi + retragerea lui Tesla sunt… The post NIO & Co. promovează înlocuirea rapidă pentru acumulatori appeared first on Electromobilitate.

 • Iarna cu electrica: „Experiența face diferența”
  by Dan Boboescu on ianuarie 18, 2021 at 2:10 pm

  Am împrumutat fraza din titlu despre cum experiența reprezintă o mare diferență în orice domeniu, de la partenerii noștri echipa Porsib, care după 25 de ani de activitate service auto la Sibiu, subliniază întotdeauna cu mândrie experiența acumulată. Ca în fiecare iarnă, noii proprietari de automobile electrice postează în media socială și discută aprins valorile… The post Iarna cu electrica: „Experiența face diferența” appeared first on Electromobilitate.

 • De ce crește consumul iarna?
  by Dan Boboescu on ianuarie 17, 2021 at 11:48 pm

  Cele mai numeroase discuții în această perioadă cu temperaturi negative, sunt cele despre consum, indiferent dacă actorii principali sunt automobile cu motoare termice, hibride sau electrice. In timp ce rețeaua de benzinării este matură, după o dezvoltare de zeci de ani, cea de încărcare electrică se află la început de drum. In plus, durata de… The post De ce crește consumul iarna? appeared first on Electromobilitate.

 • Naveta pe timp de iarnă (la -4 °C) cu Renault Zoe ZE50?
  by Darius Jula on ianuarie 17, 2021 at 5:54 pm

  Pentru că astăzi a fost frig, a nins și n-am mai mișcat mașina de două zile am zis să simulez o scurtă navetă spre oraș pe timp de iarnă cu Renault Zoe. Dar și pentru că aveam drum spre magazinul din comuna de care aparține satul în care ne-am dus veacul pe timp de pandemie…. The post Naveta pe timp de iarnă (la -4 °C) cu Renault Zoe ZE50? appeared first on Electromobilitate.

 • 17 cazuri de utilizare – Consumul mediu din prima săptămână a anului
  by Dan Boboescu on ianuarie 16, 2021 at 10:53 pm

  Anul 2021 a început cu temperaturi mai scăzute, zăpadă și ceață, intr-un cuvânt toate bucuriile sezonului rece, care fac viața electromobilistului mai palpitantă în primul an, pana variațiile de consum și autonomie sunt bine înțelese. Echipa mini Consumul pentru Smart, Citigo și e-Up! rămâne și in aceste condiții mai vitrege, cel mai mic din întreaga… The post 17 cazuri de utilizare – Consumul mediu din prima săptămână a anului appeared first on Electromobilitate.