24auto

Electromobilitate – 24Auto Stiri auto in fiecare zi

 • Range Rover demarează procesul de electrificare
  by Eugen Cocea on octombrie 30, 2020 at 4:00 am

  Criza sanitară a dat peste cap multe dintre planurile constructorilor auto. Chiar și în aceste condiții, Land Rover a anunțat că va demara în curând electrificarea gamei Range Rover. Revista engleză Autocar a publicat câteva informații interesante în acest sens. … DETALII »

 • Studiu Bosch: ponderea automobilelor electrice nu va crește semnificativ până în 2030
  by Eugen Cocea on octombrie 22, 2020 at 8:17 am

  Automobilele electrice sunt peste tot, cel puțin din punct de vedere mediatic și în discursurile constructorilor. În această situație, tot mai mulți automobiliști sunt puși în fața unei dileme: chiar trebuie să își cumpere o mașină electrică sau o poate … DETALII »

 • Mercedes anunță o serie de noutăți electrice și renunțarea progresivă la propulsia termică
  by Eugen Cocea on octombrie 13, 2020 at 4:00 am

  Mercedes-Benz va lansa în viitorul apropiat modelele electrice EQA și EQB. Va urma apoi EQS, care va inaugura platforma special dezvoltată pentru modelele electrice și va fi folosită la EQE și SUV-uri. Mercedes și-a prezentat zilele trecute programul în materie … DETALII »

 • Kia lansează ofensiva electrică: șapte modele noi, până în 2027
  by Eugen Cocea on octombrie 8, 2020 at 4:00 am

  Kia are un program ambițios de electrificare pentru următorii ani, care prevede lansarea a nu mai puțin de șapte modele electrice inedite, până în 2027. Primul va fi un crossover, care urmează să apară anul viitor. Pentru a răspunde cererii … DETALII »

 • Tesla lucrează la un model sub 25.000 de dolari
  by Eugen Cocea on octombrie 2, 2020 at 4:00 am

  Cu ocazia conferinței anuale dedicate acționarilor, săptămâna trecută, Tesla a dezvăluit ambițiile sale pentru anii următori, privind scăderea costurilor bateriilor. În acest cadru, Elon Musk a anunțat intenția de a lansa, în următorii trei ani, un automobil electric al … DETALII »

 • Volkswagen ia în calcul un SUV electric de dimensiuni mici
  by Eugen Cocea on septembrie 14, 2020 at 4:00 am

  Nu mai este niciun secret că Volkswagen are printre priorități multiplicarea modelelor electrice. Alături de compacta ID.3 și SUV-ul ID.4, se anunță și alte modele în viitorul pe termen mediu, ca de pildă un SUV urban. Gama modelelor electrice de … DETALII »

 • Acord între PSA și Total, pentru o fabrică de baterii
  by Eugen Cocea on septembrie 11, 2020 at 4:00 am

  Doi giganți ai industriei franceze, Grupul PSA și compania petrolieră Total au anunțat săptămâna trecută că își vor uni eforturile în cadrul unui joint venture al cărui obiectiv va fi producția de acumulatori pentru propulsia automobilelor electrice. Denumită ACC (Automotive … DETALII »

 • Stații de încărcare pentru automobilele electrice, în rețeaua OMV Petrom
  by Eugen Cocea on septembrie 9, 2020 at 12:10 pm

  Într-un comunicat de presă din care reproducem aici, OMV Petrom și Enel X anunța instalarea, în următoarele luni, în stațiile de distribuție a carburanților din rețelele OMV și Petrom, a zece stații de încărcare rapidă pentru automobilele electrice. Stațiile de … DETALII »

 • Puls electromobilistic, la început de toamnă
  by Dan Boboescu on septembrie 7, 2020 at 3:45 am

  Prima săptămână din septembrie a captivat fanii automobilelor de tot felul cu lansări de produse și știri interesante din universul auto, într-o succesiune rapidă. Chiar dacă a fost săptămâna lansării limuzinei de lux din familia Mercedes, iar BMW a … DETALII »

 • Majoritatea norvegienilor văd în automobilul electric soluția ideală pentru nevoile proprii de deplasare
  by Dan Boboescu on septembrie 6, 2020 at 6:38 am

  Cea mai mari rată de adoptare a electromobilității în Europa este în cele două țări nordice, unde proprietarii de automobile electrice dezmint scepticii. Dezarmați de consumurile reduse și eficiența automobilelor electrice în sezonul cald, electro-scepticii noștri arată amenințător cu degetul … DETALII »

Electromobilitate The Joy of Electric Driving

 • Vânzările de modele electrificate au depășit vânzările de modele diesel pentru prima dată în Europa, DAR…
  by Darius Jula on octombrie 30, 2020 at 10:29 am

  Mai precis, în septembrie 2020, s-au vândut mai multe modele electrificate (electrice, plug-in sau hibride) decât diesel-uri. Iar ăsta e o reușită extraordinară dar, din păcate, există și niște precizări care trebuie făcute și despre care văd că nu vorbește nimeni. În primul rând, printre modele hibrid se numără și acele „mild-hibrid” care, din punctul… The post Vânzările de modele electrificate au depășit vânzările de modele diesel pentru prima dată în Europa, DAR… appeared first on Electromobilitate.

 • O mână importantă de ajutor pentru turismul electric
  by Dan Boboescu on octombrie 30, 2020 at 4:02 am

  Cu ceva mai mult de două saptamani in urmă, adresam un sincer MULȚUMESC tuturor celor ce se ocupă de instalarea și întreținerea stațiilor de încărcare și fac posibile călătorii electrice pe distanțe lungi. De atunci, turneul „Adio benzină!” – întreprins împreună cu soția mea – a mai adăugat două etape importante: prima a fost cea… The post O mână importantă de ajutor pentru turismul electric appeared first on Electromobilitate.

 • Tesla a început livrarea din China în Europa
  by Darius Jula on octombrie 27, 2020 at 8:23 pm

  Ieri Tesla a marcat un nou moment istoric pentru companie, a pregătit pentru livrare 7000 de Model 3 asamblate în China. Acestea vor ajunge în Europa. Deși inițial Tesla spunea că mașinile asamblate în China vor rămâne doar acolo, se pare că cererea prea mare din Europa i-a făcut să se răzândească. Așa se face… The post Tesla a început livrarea din China în Europa appeared first on Electromobilitate.

 • ElectRoMania ediția 3 – Păltiniș, Sibiu
  by Marchis Tudor on octombrie 26, 2020 at 2:14 pm

  La o săptămână după întâlnirea din această toamnă de la Păltiniș, după ce gândurile și impresiile primei ediții organizate de mine (bineînțeles, cu sprijinul întregii echipe) s-au așezat, am găsit inspirația de a scrie în câteva rânduri despre cel mai friguros episod al seriei ElectRoMania. Alegerea locației din această toamnă, Păltiniș, jud. Sibiu, a fost… The post ElectRoMania ediția 3 – Păltiniș, Sibiu appeared first on Electromobilitate.

 • Test Drive electric cu suprize plăcute: „Honda e”
  by Marius Barsan on octombrie 25, 2020 at 5:57 pm

  Honda e, o maşină electrică de oraş conformabilă, sportivă, futuristă, ca aspect şi dotări. The post Test Drive electric cu suprize plăcute: „Honda e” appeared first on Electromobilitate.