24auto

Electromobilitate – 24Auto Stiri auto in fiecare zi

 • Test paralel Peugeot e-208 – Hyundai Ioniq
  by Eugen Cocea on May 26, 2020 at 7:41 am

  Partenerii noștri de la Electromobilitate.com au efectuat recent un interesant test paralel, în urma căruia ”electro-leul” nu și-a dezmințit apetitul pentru electroni, dar în anumite condiții – viteză mică si urcare puternică – s-a apropiat mult de consumul “campionului frugalității”, … DETALII »

 • Piața europeană de automobile electrificate începe să capete consistență
  by Eugen Cocea on May 26, 2020 at 4:00 am

  După datele publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de vehicule electrificate, inclusiv hibrizi plug-in, au atins un nivel excepțional în Europa, în primul trimestru (Q1) din 2020, cu aproape 7% din totalul înmatriculărilor. Rămâne de văzut dacă … DETALII »

 • Mazda MX30 și BMW iX3, două SUV-uri electrice născute din constrângere?
  by Eugen Cocea on May 23, 2020 at 6:33 am

  Electromobilitate.com pune sub lupă două modele noi care s-au născut pe fondul unui adânc scepticism intern față de automobilele electrice, din cauza constrâgerilor legislative din China și Europa. Deși cele doua SUV-uri nu sunt prezentate pentru prima oară, acum există … DETALII »

 • Doar o chestiune de timp
  by Eugen Cocea on May 22, 2020 at 4:00 am

  Ce mai trece timpul! Sunt mai bine de doi ani de la înființarea secțiunii Electromobilitate pe 24auto.ro, moment care a coincis cu demararea proiectului cu același nume. Parcă pentru a celebra momentul, zilele trecute am avut parte, iarași, de … DETALII »

 • Ministrul Economiei din Franța promite un plan de încurajare a achizițiilor de vehicule electrice
  by Dan Boboescu on May 19, 2020 at 1:45 pm

  Franța transmite primul semnal clar în Europa despre utilizarea fondurilor de redresare a industriei auto după pandemie, pentru promovarea electromobilității. Într-un interviu acordat postului de radio France Info, ministrul Economiei, Bruno Le Maire a afirmat că recuperarea economică după … DETALII »

 • Grupul Volkswagen a revizuit proiectul viitorului model electric sub 20.000 de euro
  by Eugen Cocea on May 18, 2020 at 4:00 am

  Se știe că SEAT a primit misiunea dezvoltării modelelor electrice din Grupul Volkswagen poziționate sub 20.000 de euro. Zvonuri recente susțin că producătorul spaniol ar putea pierde proiectul și că gigantul german ia în calcul varianta reatribuirii acestui proiect unei … DETALII »

 • JAC Motors, prezent pe piața din România
  by Dan Boboescu on May 17, 2020 at 6:01 am

  Importatorul Autovision SRL anunță, printr-o postarea pe Facebook din 15 mai 2020, intrarea automobilelor produse de JAC Motors pe piața din România. JAC Motors este începând de astăzi prezent în România cu Auto Vision SRL în rol de importator oficial … DETALII »

 • Ce se va schimba în industria auto, după criza Covid-19
  by Dan Boboescu on May 15, 2020 at 5:52 pm

  După o lungă perioadă de inactivitate în producție, industria auto din Europa și SUA își caută prudent calea spre reluarea activității, în timp ce vânzările din luna aprilie în China au înregistrat prima creștere după mai bine de doi … DETALII »

 • Modele de progres tehnologic, în lumea electromobilității
  by Dan Boboescu on May 14, 2020 at 5:57 am

  Urmărind efortul unor producători clasici și întârzierile primelor lansări de modele electrice semnificative, este interesant de trecut în revistă strădaniile celor ce îmbunătățesc continuu modelele de pionierat ale electromobilității, făcându-le tot mai atractive. Progresul tehnologic se poate măsura ușor între … DETALII »

 • Ponderea automobilelor electrice crește constant, chiar și pe piața germană
  by Dan Boboescu on May 13, 2020 at 6:33 am

  Este un subiect interesant, pe care l-am dezbătut în repetate rânduri și opiniile sunt împărțite între cei ce cred că asistăm la o schimbare de preferințe ale clienților europeni și cei ce consideră că rezultatele primelor patru luni din an … DETALII »

Electromobilitate The Joy of Electric Driving

 • Epoca Elektroauto a inceput pe cea mai mare piata europeana
  by Dan Boboescu on June 6, 2020 at 6:16 am

  Istoria industriala germana este marcata cu pasi importanti pe calea inlocuirii transportului cu cai, de cel cu automobile. De la prototipul lui Benz, la motorul cu aprindere prin scanteie patentat de Otto si cel cu aprindere prin comprimare inventat de Diesel, geniul tehnic german a deschis lumii drumul spre mobilitatea individuala. Pe fundatia cladita de… The post Epoca Elektroauto a inceput pe cea mai mare piata europeana appeared first on Electromobilitate.

 • Din seria “ispravile Ionicilor”
  by Dan Boboescu on June 5, 2020 at 7:26 am

  Rapoartele saptamanale despre experienta din viata de zi cu zi impreuna cu cele trei modele diferite de Hyundai Ioniq din garajul nostru virtual au incetat odata cu starea de urgenta. Limitate la un drum saptamanal de aprovizionare, informatiile nu puteau fi reprezentative statistic, prin urmare am decis sa comasam informatiile de consum in doua perioade… The post Din seria “ispravile Ionicilor” appeared first on Electromobilitate.

 • Inmatriculari vehicule electrice in Suedia, ianuarie-mai 2020
  by Dan Boboescu on June 4, 2020 at 9:01 pm

  Chiar daca regretele fata de politica unica aplicata in perioada de varf a pandemiei in Suedia au inceput sa apara in declaratiile celor responsabili, industria auto nu a suferit la acelasi nivel cu tarile europene cu masuri stricte de izolare. Reprezentantele auto nu au fost inchise in Suedia, dar stocurile de automobile si aprovizionarea cu… The post Inmatriculari vehicule electrice in Suedia, ianuarie-mai 2020 appeared first on Electromobilitate.

 • Franta si Germania au decis sa incurejeze electromobilitatea
  by Dan Boboescu on June 4, 2020 at 11:14 am

  Asteptata cu sufletul la gura de industria auto, cumparatori si ecologisti, decizia guvernului german vine imediat dupa cea franceza si merge decisiv pe calea de a sustine electromobilitatea. Chiar daca unii critici subliniaza ca finantarea hibrizilor plug-in este o subventie mascata pentru motoarele termice, solutia ofera o mana de ajutor producatorilor germani, care au o… The post Franta si Germania au decis sa incurejeze electromobilitatea appeared first on Electromobilitate.

 • Dilemele electro-bobocului
  by Emil Gaube on June 3, 2020 at 9:01 pm

  Sa o luam de la inceputuri, pentru cei nehotarati. Ideea achizitionarii unei masini electrice s-a infiripat demult, cand dealerii din Romania au inceput sa ofere asa ceva. Optiunea pentru una mare, cu autonomie de concediu, a cazut din start, ca inca nu erau. Cum noi locuim intr-o localitate de langa Timisoara si aveam programe diferite,… The post Dilemele electro-bobocului appeared first on Electromobilitate.