24auto

Electromobilitate – 24Auto Stiri auto in fiecare zi

 • Oferta de automobile electrice si hibride se va tripla in urmatorii 3 ani
  by Eugen Cocea on September 15, 2019 at 4:00 am

  In prezent exista in jur de 60 modele de automobile electrice sau hibride reincarcabile, disponibile in Europa. Oferta ar trebui sa depaseasca 200 de modele in 2021, conform previziunilor celor de la Transport & Environment (T&E), cu o puternica dominatie … DETALII »

 • Editia de lansare Volkswagen ID.3 este aproape epuizata
  by Eugen Cocea on September 3, 2019 at 4:30 am

  Precomenzile pentru editia de lansare a primului model electric de noua generatie de la Volkswagen au mers foarte bine. Constructorul german a anuntat ca aproape toate cele 30.000 de exemplare VW ID.3 au fost rezervate. Volkswagen a deschis precomenzile pentru … DETALII »

 • Electrificarea parcului auto german, intr-o perspectiva de zece ani
  by Dan Boboescu on September 3, 2019 at 4:18 am

  In pregatire pentru participarea la Salonul de la Frankfurt (IAA), calatoria in spatiul vorbitor de limba Germana s-a prelungit neasteptat de mult, dar permite luarea pulsului tranzitiei catre electromobilitate, pe cea mai mare piata auto europeana, direct la fata locului.… DETALII »

 • Vanzarile globale de automobile electrice sunt dominate de Tesla Model 3
  by Dan Boboescu on August 30, 2019 at 5:52 am

  Chiar si dupa o incetinire a inmatricularilor pe cea mai mare piata globala pentru autovehicule electrice, din cauza reducerii subventiilor oferite de autoritatile chineze, Tesla Model 3 continua sa domine copios clasamentul mondial. Este remarcabila ascensiunea altui model foarte apreciat … DETALII »

 • Tesla lanseaza propriul program de asigurare
  by Dan Boboescu on August 29, 2019 at 4:03 am

  Ca si cand nu ar fi fost un factor perturbator suficient de deranjant pentru numeroase industrii bine asezate pe fundatii vechi de peste o suta de ani, Tesla isi anunta clientii ca va lansa propriul program de asigurari, cu 20% … DETALII »

 • Vanzarile de automobile electrice, in crestere cu 90% in Europa
  by Dan Boboescu on August 26, 2019 at 1:27 pm

  Piata europeana de electromobile a inregistrat doua evolutii marcante in primele sapte luni ale anului 2019. In primul rand, inmatricularile de automobile 100% electrice a crescut cu 90%. In acleasi timp, inmatricularile de PHEV (plug in hibrizi) au scazut cu … DETALII »

 • MINI preia precomenzi si in Romania, pentru modelul electric Cooper SE
  by Eugen Cocea on August 21, 2019 at 11:06 am

  Noul MINI Cooper SE, primul model electric de serie mare al marcii britanice, se pregateste pentru debut si este acum disponibil pentru precomenzi in Romania. Productia noului model incepe la finalul acestui an la fabrica BMW Group din Oxford, Marea … DETALII »

 • Dacia lucreaza deja la electrificare
  by Eugen Cocea on August 21, 2019 at 4:00 am

  Primele indicii referitoare la o posibila versiune electrica Dacia au aparut in cursul lunii martie, anul acesta, cand un Duster cu propulsie electrica a fost vazut in timpul unor teste. Dacia ar putea lansa in curand un SUV cu propulsie … DETALII »

 • O raza de lumina pentru cea mai mare piata auto globala, dupa 13 luni de scadere
  by Dan Boboescu on August 16, 2019 at 9:27 am

  Prima scadere a vanzarilor de automobile intr-o generatie continua si dupa cea de a treisprezecea luna, in China, pe cea mai mare piata auto din lume! In primele sapte luni din 2019, vanzarile de autovehicule noi au scazut cu 11% … DETALII »

 • Audi prezinta e-tron Scooter, un mix intre trotineta si skateboard
  by Eugen Cocea on August 10, 2019 at 4:00 am

  Pozitionat undeva intre trotineta de skateboard, e-tron Scooter este o inventie cu care Audi si-a propus sa surfeze pe valul transporturilor alternative, in marile orase. Sa nu credeti ca este vorba de un delir al unui designer! Noul e-tron Scooter … DETALII »

Electromobilitate The Joy of Electric Driving

 • Tesla la IAA ?
  by Dan Boboescu on September 13, 2019 at 9:12 pm

  Lista firmelor auto absente de la Salonul auto de la Frankfurt este atat de lunga anul acesta, incat prezenta Marelui Disruptor din California nu ar fi ocupat fizic mai mult decat un fragment neinsemnat din spatiul liber in halele complexului expozitional. Participand ultima data la NAIAS – salonul auto din Detroit in 2012, in anul lansarii Model S, Tesla… The post Tesla la IAA ? appeared first on Electromobilitate.

 • Fotoreportaj electromobilistic din prima zi IAA – salonul auto de la Frankfurt
  by Dan Boboescu on September 11, 2019 at 7:22 am

  Citind avancronicile acestei editii de la IAA, ai fi crezut ca “salonul auto” este o specie de promovare pe cale de disparitie, amenintata de fluxul continuu al stirilor online, de proteste ecologice masive sau pur si simplu preferinta unor producatori de a lansa modele noi in cadrul unor evenimente special organizate, unde nu sunt obligati… The post Fotoreportaj electromobilistic din prima zi IAA – salonul auto de la Frankfurt appeared first on Electromobilitate.

 • Privind spre viitorul electromobilitatii, de pe drumurile intortocheate din Elvetia francona
  by Dan Boboescu on September 8, 2019 at 5:30 am

  O vizita de suflet la prieteni timisoreni stabiliti in Erlangen, cu care nu ne-am intalnit de foarte multi ani, a inclus cateva drumetii si un test drive extins cu TM 3, intr-una din zonele turistice foarte indragite din apropierea Nuernberg-ului. Asa cum era obiceiul in secolul XIX, zone geografice de mare interes turistic, cu peisaje… The post Privind spre viitorul electromobilitatii, de pe drumurile intortocheate din Elvetia francona appeared first on Electromobilitate.

 • Verdict dupa prima experienta: “masinile electrice sunt viitorul”
  by Marius Barsan on September 7, 2019 at 4:24 am

  In urma test drive-ului din aprilie organizat la Sibiu si gazduit de Porsib, am scris 2 articole pentru proiectul Electromobilitate. Dupa mai mult de 400 test drive-uri si zeci de articole cu impresii ale participantilor, organizatorii au “premiat” cei mai activi autori, premiul constand intr-un test drive cu Tesla Model 3 (TM3) si cu Ionica,… The post Verdict dupa prima experienta: “masinile electrice sunt viitorul” appeared first on Electromobilitate.

 • Adaptorul CHAdeMO – a doua vizita la service-ul Tesla din Nuernberg
  by Dan Boboescu on September 5, 2019 at 5:11 am

  Dupa o prima vizita la centrul Tesla din Nuernberg intr-o sambata, cand doar vanzatorii sunt prezenti si ofera test drive-uri si consultanta pentru achizitia unei Tesla, am revenit intr-o zi de lucru pentru cateva clarificari legate de ultimul software update si inca o intrebare despre adaptorul CHAdeMO (in varianta americana) de care asi fi avut… The post Adaptorul CHAdeMO – a doua vizita la service-ul Tesla din Nuernberg appeared first on Electromobilitate.