Echipa Tesla cu de toate: înmatriculări, reparații, călătorii în țară și străinătate

Chiar dacă nu avem încă o imagine completă asupra înmatriculărilor din primul trimestru, rezultatele preliminare, din țările care publică la zi datele, sunt foarte convingătoare. În Norvegia, Suedia, Olanda și Spania, Model Y ocupa primul loc al înmatriculărilor!

În plus, clasamentul provizoriu pentru Europa de vest indică cât este de mare diferența față de concurență. Oare mai întreabă cineva în ce măsura au funcționat reducerile de preț din ianuarie?

Rezultatul (parțial) este în imaginea alăturată, în care pentru a depăși numărul de Model Y înmatriculate în primul trimestru (29.839) trebuie adunate rezultatele următoarelor cinci clasate: XC40+ID.3+ID.4+Enyaq+Q4 = 29.981.

NOTA: rezultatul este orientativ până la publicarea înmatriculărilor din celelalte 10 țări europene monitorizate de EU EVs.

Sursa: EU EVs

Intre timp, colegii noștri din echipa Tesla își vad nestingheriți de drum, lăsând socotelile, comentariile acide și nemulțumirile altora.

Consumul mediu săptămânal

Marius – Model 3, Câmpina

20-26  MARTIE  2023

– km parcurși – 502
– kWh consumați – 65
– consum mediu – 12,9 kWh/100 km
– durată deplasare – 517 minute
– viteza medie – 58,3 km/h
– temperatura medie a aerului – 12,2 grade Celsius
– kWh încărcați – 87,8
– cost încărcări – 0 lei

Miercuri, 22 martie, după 6 zile foarte lungi, am recuperat mașina de la DAB. S-a efectuat revopsirea bării față, operațiune care a fost executată foarte bine!

Model 3 LR pe care l-am avut la schimb în toată această perioadă mi-a plăcut, însă nu m-a impresionat. Deși am folosit exact același stil de condus, LR are un consum mai mare, după părerea mea. Au fost 390 km, cu 16,8 kWh/100 km consum mediu, în condițiile în care nu am depășit 110 km/h, iar temperaturile au fost în permanență pozitive.

Din păcate în toată perioada în care am avut mașina în posesie, am fost foarte aglomerat la muncă, astfel încât nu am avut ocazia să fac drumuri mai lungi și să încerc să estimez cât aș fi parcurs cu un plin de baterie.

Vineri, 24 martie, profitând de vremea superbă, am făcut o mică plimbare cu Adrian și Kona lui prin împrejurimile deluroase ale Câmpinii!

În weekend am fost plecați la Brașov. Duminică dimineață am trecut din nou la anvelopele de vară, ocazie cu care am putut inspecta din nou starea discurilor de frână. Arată impecabil după aproape 55.000 km!

Per total, temperaturi în creștere săptămâna aceasta și vreme predominant frumoasă, aspecte care se reflectă în consumul mediu al mașinii!

Am avut două încărcări în aceste zile, ambele la Kaufland, gratuite prin utilizarea cupoanelor, în total 87.8 kWh (costuri zero).

Ovidiu – Model Y Performance, București

Săptămâna trecută MYP (sau pe numele ei de alint, Tardis – bigger inside than outside – preluată din serialul sf Doctor Who) a parcurs 676 km cu un consum total de energie de 119 kWh și media de consum 17,6 kWh/100km. Majoritatea parcurși în afara orașului, într-o vacanță la Sibiu cu familia.

Viteza medie 45 km/h, consum de 18,7 kWh/100km și 14 grade temperatura medie conform TeslaMate:

Datele vacanței la Sibiu conform teslamate și marcate cu roșu mai jos:

Media de consum este ceva mai mare decât ce arată tableta mașinii, întrucât au mai fost opriri, timp în care sentry și a/c au fost active. La dus mașina arăta aprox. 18.5 kWh/100km iar la întoarcere arăta 15,4 kwh/100km. Patru persoane + băiețelul de 2 ani, bagaje multe și mers normal, iar pe autostradă 135-140 km/h.

Am încărcat o dată în apropriere de Pitești și la plecare, la Superchargerul din Sibiu:

Cristian – Model Y Performance, Brașov

În săptămâna 20-26 martie kilometrii parcurși au reprezentat întoarcerea din Polonia, pe traseul Wroclaw – Katowice – Krakow – Kosice – Debrecen – Cluj – Brașov, totalizând 1.279km. 

Am avut nevoie de 4 încărcări intermediare

  • Katowice (129zl – 64kwh – 136 lei – 45’),
  • Kosice (28.5€ – 64.7kwh – 140 lei – 41’),
  • Debrecen (13.875huf – 57.8kwh – 180 lei – 57’)
  • Sebeș (97.2 lei – 39.1kwh -18’).

Durata totală a încărcărilor a fost de 2 ore și 41 de minute. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.