Kia Niro și categoria „alte modele” RO e-mobility index

Partenerii noștri de la lektri.co publică de câțiva ani statistici utile, compilate în RO e-mobility index, rezumat al înmatriculărilor lunare și un inventar al stațiilor de încărcare din țară.

Evoluția parcului auto electric din România este o bucurie pentru echipa noastră, după startul timid de la începutul anului 2018, când a demarat proiectul Electromobilitate.

O privire la parcul auto electric actual (coloana Total) dar și la înmatriculările din acest an (coloana 2022) va dezvălui că proprietarii a opt modele din Top 10 participă în prezent la proiectul Electromobilitate cu date săptămânale și experiențe alături de mașina familiei.

Ca urmare, urmărind rapoartele echipelor participante la proiectul Electromobilitate aveți informații direct de la proprietari, pentru mai mult de 73% din noile înmatriculări din 2022.

In plus, pentru alte 4 modele, Smart FordFour, Hyundai Ioniq, Opel Corsa și Skoda Citigo, primim sau am primit informații săptămânale în cadrul proiectului.

De ce încercăm atunci să ne concentrăm atenția pe categoria „alte modele” din lista de mai sus, așa cum indică titlul?

Comparând procentul istoric din coloana Total (16.5%) cu cel din 2022 (21.5%) este ușor de înțeles cât de mult s-a diversificat oferta din România în acest an. Altfel spus, UNUL din CINCI automobile înmatriculate în 2022, face parte din categoria „alte modele” și nu este listat mai sus.

Este și cazul lui Kia Niro, despre care am primit informații proaspete din Târgoviște cu ajutorul lui Edy, dar și al altor modele cu proprietari activi în prezent în proiect, cum sunt Laura (TM) și Bogdan (B) cu Peugeot e-208.

Deși Ovidiu (B) și Silviu (B) au schimbat câte un Peugeot 2008 cu Tesla Model 3, găsiți pe blog numeroase articole despre modelul francez. În plus, găsiți informații despre Model Y (din SUA), Smart ForTwo (din Roma), Nissan Leaf (B și SB) și BMW i3 (TM).

Mult mai pe scurt spus, nu veți găsi în prezent pe blog experiențe ale proprietarilor doar pentru Tesla Model S, Kangoo Express și VW e-Golf din toate modele listate în RO e-mobility index pentru luna iulie.

Update Kia Niro

În săptămâna 1-7 august, Niro a parcurs 599 km cu consumuri medii între 11.6 și 14.4 kWh/100 km (valoarea medie ponderată calculată pentru săptămâna trecută:12.5 kWh/100km).

Au fost două drumuri la București și în rest traseul normal, nimic deosebit.

Costuri cu încărcările = zero.

Edy, Târgoviște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.