Tesla a început livrarea din China în Europa

Ieri Tesla a marcat un nou moment istoric pentru companie, a pregătit pentru livrare 7000 de Model 3 asamblate în China. Acestea vor ajunge în Europa.

Deși inițial Tesla spunea că mașinile asamblate în China vor rămâne doar acolo, se pare că cererea prea mare din Europa i-a făcut să se răzândească.

Așa se face că pe 26 octombrie 2020 cele 7000 de Tesla Model 3 au fost încărcate pentru livrare în Shanghai. Acestea vor ajunge în Europa la finalul lunii noiembrie și vor fi vândute pe piețele din Germania, Franța, Olanda, Italia, Elveția sau Suedia.

Fabrica Tesla din Shanghai este capabilă să producă chiar și 4000 de unități pe săptămână, așa că acest transport reprezintă doar jumătate din capacitatea lunară de producție și probabil e doar primul din multe astfel de transporturi.

În altă ordine de idei, Tesla nu e primul producător de mașini electrice mare care aduce unități din China. Tot acolo se produc și BMW iX3 sau Polestar 2.

PS: Unele guri spun că modele asamblate în China sunt mai calitative și cu atenție mai mare la detalii decât cele din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.