Vanzarile globale de automobile electrice in crestere

Chiar daca luna februarie a fost extrem de dificila in China, pe cea mai mare piata de automobile electrice din lume, vanzarile bune din Europa si livrarile masive de Tesla Model 3 din Fremont, California, au dus la un rezultat in crestere cu 2% fata de primele doua luni de anul trecut.

Inmatricularile in crestere, 268.000 de automobile electrice si hibrizi plug-in in ianuarie si februarie, chiar daca reprezinta inca mai putin din 2% din vanzarile globale totale, contrasteaza puternic cu scaderea pietei auto traditionale, afecatata intr-o proportie mai mare de pandemie.

In timp ce productia in Europa si SUA este stopata, Asia si-a revenit la activitate pe parcursul lunii martie. Tesla ramane forta dominanta pe piata EV mondiala si chiar daca fabrica din Fremont este inchisa, cea din Shanghai a atins un ritm stabil de 3000 Model 3 MIC (made in China) pe saptamana.

Sursa: EVsales

Asa cum veteranii vesnic tineri, datorita actualizarilor repetate, Renault Zoe si Nissan Leaf conduc de multi ani clasamentul fara Tesla, prognozam ca odata cu livrarile noului Model Y in luna martie, Tesla va domina pentru o lunga perioada de timp clasamentele globale cu cele doua modele 3 si Y, fiind alaturi de BYD, singura firma care isi produce proprii acumulatori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.