Vanzarile globale de automobile electrice in crestere

Chiar daca luna februarie a fost extrem de dificila in China, pe cea mai mare piata de automobile electrice din lume, vanzarile bune din Europa si livrarile masive de Tesla Model 3 din Fremont, California, au dus la un rezultat in crestere cu 2% fata de primele doua luni de anul trecut.

Inmatricularile in crestere, 268.000 de automobile electrice si hibrizi plug-in in ianuarie si februarie, chiar daca reprezinta inca mai putin din 2% din vanzarile globale totale, contrasteaza puternic cu scaderea pietei auto traditionale, afecatata intr-o proportie mai mare de pandemie.

In timp ce productia in Europa si SUA este stopata, Asia si-a revenit la activitate pe parcursul lunii martie. Tesla ramane forta dominanta pe piata EV mondiala si chiar daca fabrica din Fremont este inchisa, cea din Shanghai a atins un ritm stabil de 3000 Model 3 MIC (made in China) pe saptamana.

Sursa: EVsales

Asa cum veteranii vesnic tineri, datorita actualizarilor repetate, Renault Zoe si Nissan Leaf conduc de multi ani clasamentul fara Tesla, prognozam ca odata cu livrarile noului Model Y in luna martie, Tesla va domina pentru o lunga perioada de timp clasamentele globale cu cele doua modele 3 si Y, fiind alaturi de BYD, singura firma care isi produce proprii acumulatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.