Ea este Zoey, prima noastră mașină electrică

După 5 ani de la primul contact cu o mașină electrică iată că am făcut și noi pasul: ne-am luat un Renault Zoe ZE50 în echipare Intens, denumită în continuare Zoey.

În 2015 conduceam prima mașină electrică, culmea tot un Renault Zoe (ZE22) și scriam un articol despre asta.

Ulterior, în anii ce au urmat am condus multe alte mașini electrice (Hyundai Ioniq, Hyundai Kona, BMW i3, Nissan Leaf, Renault Zoe ZE40, VW ID.3, Tesla Model 3, Tesla Model S) și o grămadă de alte vehicule electrice.

Cu fiecare kilometru parcurs am devenit tot mai convins că viitorul este electric. Cu fiecare kilometru parcurs mă „virusam” tot mai tare cu acest virus al electromobilității.

Evident, nu puteam să nu împart bucuria mea cu nimeni, așa că spuneam de fiecare dată, oricui apucam, „ce mișto e să mergi electric”. Doar că cea mai „afectată” persoană de nebunia mea a fost Andra, soția mea, pe care am reușit să o convertesc și să o duc în același vis cu mine, după cum ați putut citi în interviul pe care mi l-a acordat cu ceva timp în urmă.

Ei bine, recent am condus pentru prima dată noul Renault Zoe (202) ZE50, despre care am scris și un scurt review, și cam atât a fost nevoie pentru a ne convinge că ea e mașina electrică alături de care vrem să ne începem aventura în viața electrică.

Așa că, deși momentan nu aveam nevoie de două mașini, am decis să facem pasul și să luam un Renault Zoe. De la decizie la momentul în care ne-am urcat în mașină au trecut sub două săptămâni.

Acum avem peste 2500 km electrici cu Zoey, făcuți cu zero costuri, zero emisii și maximă distracție și confort.

Evident, acesta e doar primul articol dintr-o serie care probabil va fi destul de lungă. Printre altele, urmează să vorbesc despre motivele pentru care am ales un Renault Zoe, cum e să trăiești cu o mașină electrica – deocamdată chiar și la bloc – sau cât de economic e să te deplasezi electric, în loc de diesel.

N-am putut să nu profit de ocazie pentru a face și un video, primul video de pe canalul personal de YouTube, unde veți găsi de acum încolo materiale despre mașini electrice, case sustenabile, călătorii și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.