Kia Niro și Peugeot 2008 la munte și la mare

Cele mai mari modele participante la proiectul Electromobilitate și-au îndeplinit misiunea în ultima săptămâna pe trasee mai lungi, pentru care au fost concepute, în excursii cu familia sau prietenii.

Este liniștitor să călătorești cu un automobil spațios, plutind lin și tăcut spre destinații de vară. Este și mai liniștitor când la bord vezi informații ca cele transmise de Teo.

Cu valori de consum și autonomie foarte rezonabile pentru dimensiunile unui Niro, bordul indică 242 km autonomie estimată rămasă la 54% SOC.

Diferența este că spre litoral am mers mai tot timpul pe autostradă,
cu aer condiționat și răcire în scaune pornită tot drumul.
A rămas autonomie destulă 🙂

Teo – Kia Niro, București

Tibi a avut ca destinație Clujul, unde a încărcat în parcarea hotelului, care probabil merită inclus în harta locurilor prietenoase cu electromobiliștii, inițiată de Cristi Tudor și actualizată pe baza informațiilor transmise de toți cei ce beneficiază de încărcare.

In tabăra Peugeot, decizia de a echipa o mașină relativ mare cu un acumulator de 50 kWh (45 kWh util), limitează distanța parcursă între două încărcări la drum lung, dar nu l-a împiedecat pe Ovidiu să acumuleze peste 21.000 km, în traficul din București, în cele 10 luni de când participa la proiectul Electromobilitate. Altele sunt problemele care au umbrit oarecum experiența alături de electro-leul mare:

Săptămâna trecută am parcurs 418 km cu o viteza medie 29 km/h și consum 16,2 kWh/100 km, exclusiv oraș. Când am făcut poza la trip mi-a arătat consum 0 deși cu câteva minute înainte mi-a arătat 16,2. Nu știu ce s-a întâmplat, pare un bug ceva indus la ultimul update întrucât până acum nu am mai pățit așa ceva. Poate are legătura ca era pusă la încărcat, dar programat să înceapă încărcarea câteva ore mai târziu.

Ovidiu – Peugeot 2008, București
Bord Peugeot e-2008 Ovidiu indicând 0 consum

Consum săptămâna trecută cu Peugeot e-2008 Silviu: 666 km cu 18,4 kwh/100 km consum.

Voi reveni curând, la sfârșitul săptămânii viitoare, cu un articol de concluzii după PRIMUL an cu electrica, cu toate costurile și multe altele.

Silviu – Peugeot e-2008, București

Daca aveți întrebări legate de experiența lui Silviu și a colegilor cu 2008 și Niro în primul an alături de modelul electric ales, îi puteți contacta la rubrica de comentarii, pe facebook, în Forum sau la adresa office@electromobilitate.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.