Peugeot e-208 – 3 ani cu Electroleul

Introducere

Mama mea, Laura, este posesoarea și utilizatoarea Electroleului mic (Peugeot e-208) începând din martie 2020, când l-a luat în primire de la reprezentanța din Timișoara în plin lock-down. Una din puținele amintiri frumoase din acea perioadă foarte tristă.

După mai multe insistențe din partea familiei, a acceptat să cumpere o mașină electrică pe care să o folosească preponderent pentru drumurile urbane cotidiene. Vă invit să aflăm prin ce ”chinuri” a trecut alături de un EV în ultimii 3 ani.

Tudor (Hyundai Ioniq, Kona, IONIQ 5 – Timișoara)

Ioniq-ul lui Tudor urează bun venit celui de al doilea electromobil al familiei e-Marchiș, martie 2020

Trei ani cu Electroleul

Am cumpărat Peugeot-ul e-208 la recomandările și îndemnurile lui Tudor. Conduceam până în acel moment un Ford Focus (1.5 EcoBoost) de care eram tare încântată (cutie automată, parcare asistată, etc.), dar care mă dispera cu consumul (chiar și 14 l/100km în oraș). În afară, consumul era mai mult decât rezonabil, dar având în vedere faptul că drumurile mele erau și sunt mai mult în oraș, vizitele (scumpe și ce-i drept „parfumate”) la PECO erau mai dese decât aș fi dorit.

Prin urmare am trecut la o altă etapă, una mai liniștită, mai eco-friendly și mult mai economică (având în vedere faptul că încarc mașina predominant acasă) la un cost de 0.7 RON/kWh.

În cei trei ani de când am Peugeot-ul am fost de vreo patru ori la service: două revizii și două probleme.

Un eveniment mai puțin fericit s-a produs în luna Martie, când spre disperarea mea, mașina nu a mai vrut să pornească. Era joi seara. A urmat o nebunie cu sunat la Peugeot-Assistant, venit mașina de depanare, tractare până la service, rămas fără mașină aproximativ o săptămână.

Mașină la schimb am primit după solicitări insistente doar marți după-amiază. Problema a fost pinul care blochează cutia de viteze în poziția P. Acesta a rămas blocat și a fost nevoie de schimbarea piesei.

La una din vizitele în service am solicitat schimbarea emblemelor din cauză ca s-a exfoliat vopseaua cromată de pe ele – s-a rezolvat în două săptămâni fără costuri din partea mea.

La solicitarea mea de a afla starea de sănătate a bateriei, cei de la service mi-au spus că „este bună”. Am primit totuși la revizia de doi ani un raport de unde reiese că bateria are o degradare de 7%.

Ca și costuri cu reviziile și consumabilele pot spune că sunt la 20% din costurile generate de mașina anterioară. Mașina fiind încă în garanție nu am avut niciun cost suplimentar, în ceea ce privește micile reparații de care a fost nevoie.

După trei veri și trei ierni, anvelopele prezintă un grad redus de uzură. Regretul este că încă nu am achiziționat un set suplimentar de jante, pentru a nu avea emoții cu deteriorarea valvelor și a senzorilor de presiune în pneuri la schimbarea sezonieră.

În acești trei ani „electrici” am parcurs 23.378 km, predominant în oraș. M-am alăturat cu drag proiectului Electromobilitate și am participat cu entuziasm la majoritatea evenimentelor acestui proiect, acumulând kilometri electrici pe trasee minunate, cunoscând oameni vrednici, pasionați de electromobilitate și având sentimentul plăcut de apartenență la o echipă vizionară.

Am rămas încă cu emoția range-ului, dar într-o mai mică măsură decât la început. Emoția mare însă este cu privire la încărcare: stații nefuncționale, aplicații… etc. Nu am încă curajul de a trece granițele României cu Peugeot e-208, dar consider asta ca pe o provocare și mă gândesc: poate Budapesta?!

Rămâne nemulțumirea față de aplicația MyPeugeot, care nu funcționează chiar atunci când ai mai mare nevoie de ea.

Pe viitor…? Tot EV, bineînțeles. Unul cu o autonomie mai mare, dar la fel de frumos ca ELECTROLEUL!

LAURA – Peugeot e-208, Timișoara
Electroleul și IONIQ 5 la Transcarpatica I pe Transalpina, octombrie 2021

Epilog

Eu cred că Laurei îi place în universul EV și îi plac plimbările liniștite, curate și economice! Apreciez că a suportat în ultimii 3 ani mesajele mele săptămânale: ”Ciao! Trimite-mi te rog consumul.” Și sunt convins că va participa de câte ori va avea disponibilitate la evenimentele noastre.

Tudor – IONIQ 5, Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.