10 luni alaturi de un prieten pe care te poti baza – Hyundai Ioniq electric

Dupa 10 luni si peste 17.000 kilometri parcursi in majoritate in regim de naveta zilnica si test drive-uri in zona Sibiului, dar si cateva drumuri mai lungi, care au insumat peste 2.000 km, prima luna de vara confirma economicitatea lui Ionica, chiar si atunci cand instalatia de aer conditionat functioneaza continuu.

Consumul mediu in saptamana 41 de test a fost 12.7 kWh/100km, reprezentand un cost de 8 lei/100 km pentru curentul electric

10 luni sunt un prilej bun de statistici pentru proiectul Electromobilitate
sprijinit de partenerii nostri Casa Auto Timisoara, revista online 24auto.ro, echipa Inspiroline, furnizorul nostru de statii de incarcare EV connect si bunele gazde de la service-ul Porsib din Sibiu.

Din cauza acumulatorului mic, de 28 kWh, discutiile despre Hyundai Ioniq aluneca inevitabil spre autonomie, considerata „redusa”, mai ales de cei ce nu utilizeaza un automobil electric zilnic.

Ionica in vizita la Porumbacu de Sus

17 mii de kilometri parcursi in 303 zile inseamna o medie zilnica de 56 km. Daca eliminam din calcul cele 44 de sambete si 43 de duminici, dintre 21 septembrie 2018 si 21 iulie 2019, raman 216 zile lucratoare si media teoretica parcursa zilnic se ridica la 79 km.

Chiar daca eliminam din calcul zilele de sarbatoare si cele de concediu, calatorite cu alte mijloace de transport, media teoretica tot nu ajunge la autonomia minima inregistrata in zilele cele mai geroase: 150 km.

Curentul electric pentru traseul zilnic (aproximativ) costa 2.40 lei vara, cu aer conditionat (media saptamana 41)

Inca o data se dovedeste ca ceea ce pare un acumulator foarte mic, de „doar” 28 kWh, acopera nevoile cotidiene pentru o naveta zilnica extra-urbana, destul de lunga intre Turnisor si Cisnadie, in teren cu diferente de altitudine.

Autonomia teoretica de 240 km afisata la bord in diminetile de vara la incarcare 100%, face posibila o re-incarcare dupa trei, patru zile de activitate. Derulandu-se in continuare la priza de 220 V de la Porsib, incarcarea nu necesita un drum special la „pompa”, iar la drumurile lungi incarcarile la statiile rapide de 50 kW dureaza aprox 30 minute.

Cu bucurie va informam ca incepand de astazi Ionica are o sora/frate (cum va place), care apartine lui Tudor si isi va petrece majoritatea timpului in Timisoara si pe drumul intre Timisoara si Cluj.

Tudor va publica propria experienta cu Hyundai Ioniq si ne va furniza datele necesare pentru a compara consumul celor doua masini, conduse de persoane diferite, in teren si climat diferit.

Bun venit Tudor in echipa Electromobilitate cu inca un Ioniq in „garajul nostru” virtual si iti dorim costuri de intretinere ZERO, asa cum ne-a obisnuit Ionica !

db

Temeperatura la Sibiu in saptamana 41 de test

Sursa: meteoblue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.