4 noiembrie 2019 – o data de retinut in istoria industriei auto

Dupa multa agitatie, propaganda si lansarea a doua modele de lux cu preturi astronomice, Audi e-tron si Porsche Taycan, grupul Volkswagen demareaza astazi la Zwickau productia pentru ID 3, primul model electric „pentru milioane, nu pentru milionari”, o intepatura promotionala neinspirata la adresa Tesla, care domina clasamentele mondiale cu Model 3.

Electrificarea, ca singura stragetie de evadare din scandalul Diesel, a devenit pentru Herbet Diess, CEO VW, calea pentru viitorul apropiat, sustinuta de buzunarele foarte generoase ale unuia din cele mai mari grupuri auto globale.

Pe langa circul politic prilejuit de prezenta unor personalitati de vaza, startul productiei ID 3 la Zwickau, ar putea marca pentru VW un pas la fel de important ca si „Broscuta” sau „Golful”.

Aluziile la adresa „incepatorilor” din California, s-ar putea insa intoarce cat de curand impotriva liderilor de la Wolfsburg, obisnuiti sa forteze succesul cu orice pret, chiar inseland clientii si investitorii, cum s-a intamplat in cazul Dieselgate.

Privind la cifrele planificate pentru productie in 2020, o suta de mii de ID 3 la Zwickau, 20 de mii de Porsche Taycan la Zuffenhausen, 50 de mii de Audi e-tron produse la Changchun in JV-ul FAW si alte 50 de mii la Bruxelles, totalul nu ajunge nici macar la volumul livrat de Tesla in primele noua luni din 2019, inainte de lansarea productiei la Shanghai.

Citind mandria cu care Porsche declara in comunicatul de presa din 6 septembrie ca productia de Taycan a inceput la timp, dupa „doar 48 de luni” de constructie, ne intrebam insa care va fi pretul incercarii de a minimaliza meritele Tesla, care a lansat productia pentru Model 3 (un model aflat deja in productie la Fremont, California) in noua fabrica din Shanghai in mai putin de NOUA LUNI ?

Odata cu intrarea altor mari jucatori auto globali, Toyota si PSA+FCA, in cursa tranzitiei spre mobilitatea electrica, autonoma si conectata, suntem convinsi ca toti clientii vor beneficia de varietatea modelelor oferite si de o competitie sanatoasa, care sa aduca preturile la nivele mai rezonabile.

MULT SUCCES VW cu ID 3 si intreaga gama bazata pe platforma 100% electrica MEB !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.