7 ani și 70.000 km cu două VW e-Up!

Încep cu concluziile, pentru cei fără răbdare să citească pana la capăt, dar mai întâi e bine să știți că am fost atat de mulțumiți de primul VW e-Up, încât l-am înlocuit… tot cu un e-Up!

După 7 ani de condus doua eUP-uri și 70.000 km parcurși în zona Cluj peri-urban, reafirm fără nici un dubiu că în calitate de a doua mașină, chiar cu unele escapade până la Budapesta incorporate, un e-UP! este ideal din toate punctele de vedere.

In luna decembrie mașina a circulat foarte puțin, fiind mai multe vacanțe incluse în această perioadă. Astfel costurile au fost acoperite de producția solară chiar și în Decembrie.

Am avut o chemare în service pentru inspecție tehnică, nu prea am înțeles de ce, dar ne-a costat 314 lei fără să se facă ceva la mașină.

Ne-au comunicat că e-Up! se prezintă în stare excelentă și cam atât.

Astfel, după aproape 3 ani și 40.000 km cu al doilea e-Up al familiei, costurile de întreținere ale acestei mașini sunt limitate la cele doua intervenții în service:

  • Revizia la 2 ani (aprox.1000 lei) și această „inspecție” (aprox.300 lei). 

Desigur, am cumpărat roviniete anual și am plătit CASCO. 

Cauciucurile de iarnă/vară le-am avut (cele de iarnă sunt pe mașină) cele de vară le-am depozitat.

Costurile cu curentul, în mare parte furnizat de instalația fotovoltaică de acasă, sunt nesemnificative față de cealaltă mașină a familiei, cu motorină.

Statistici comparative VW e-Up! și Skoda Citigo

Parcurs 2023

Cu precizarea ca ambele masini parcurg trasee aproape zilnic în spațiul peri-urban al unor aglomerații urbane, e-Up! la Cluj și Citigo la Timișoara, este bine de știut că ambele încarcă preponderent acasă.

Consum mediu lunar 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.