Încep cu concluziile, pentru cei fără răbdare să citească pana la capăt, dar mai întâi e bine să știți că am fost atat de mulțumiți de primul VW e-Up, încât l-am înlocuit… tot cu un e-Up!
După 7 ani de condus doua eUP-uri și 70.000 km parcurși în zona Cluj peri-urban, reafirm fără nici un dubiu că în calitate de a doua mașină, chiar cu unele escapade până la Budapesta incorporate, un e-UP! este ideal din toate punctele de vedere.
In luna decembrie mașina a circulat foarte puțin, fiind mai multe vacanțe incluse în această perioadă. Astfel costurile au fost acoperite de producția solară chiar și în Decembrie.
Am avut o chemare în service pentru inspecție tehnică, nu prea am înțeles de ce, dar ne-a costat 314 lei fără să se facă ceva la mașină.
Ne-au comunicat că e-Up! se prezintă în stare excelentă și cam atât.
Astfel, după aproape 3 ani și 40.000 km cu al doilea e-Up al familiei, costurile de întreținere ale acestei mașini sunt limitate la cele doua intervenții în service:
- Revizia la 2 ani (aprox.1000 lei) și această „inspecție” (aprox.300 lei).
Desigur, am cumpărat roviniete anual și am plătit CASCO.
Cauciucurile de iarnă/vară le-am avut (cele de iarnă sunt pe mașină) cele de vară le-am depozitat.
Costurile cu curentul, în mare parte furnizat de instalația fotovoltaică de acasă, sunt nesemnificative față de cealaltă mașină a familiei, cu motorină.
Statistici comparative VW e-Up! și Skoda Citigo
Parcurs 2023
Cu precizarea ca ambele masini parcurg trasee aproape zilnic în spațiul peri-urban al unor aglomerații urbane, e-Up! la Cluj și Citigo la Timișoara, este bine de știut că ambele încarcă preponderent acasă.