După o plimbare de test și încălzire pe Transfăgărășan, până la Balea Lac, Octavian a demarat rutina comunicării săptămânale, de unde vom afla evoluția celui de al treilea Spring ce participă la proiectul Electromobilitate.
Între timp, Marcel (Deva) și Mihai (Fălticeni) continuă seria călătoriilor pe distanțe lungi cu Dacia Spring, ultimele vești de la Mihai venind tocmai din Viena.
Colegii din Grupa Mică cu Citigo și e-Up pendulează pe traseul navetelor zilnice, semnalând primele consumuri de toamnă și o discrepanță tot mai mare între valoarea indicată la bord și cea determinată pe baza citirilor de la contorul de încărcare.
In direct cu proprietarii
Octavian – Spring, Sibiu
Săptămâna trecută am fost răciți toți și am cam stat în casă. Am parcurs doar 150 km la un consum mediu de 12.1 kWh/100km și o viteză medie de 34,4 km/h.


Laszlo – VW e-Up, Cluj
Săptămână clasică cu navete zilnice. Temperaturile pe la noi oscilează între 10 și 19 grade, în special în zona lacurilor am vazut și 6 grade.
Consumul dat de bord este absolut inutil în calcule, real mașina consumă 12.5 kWh/100km conform contorului dedicat.
Încărcarea se realizează de la soare în proporție de 90% (cel puțin deocamdată) altfel costul unei săptămâni de plimbări ajunge la aproximativ 50 de lei.
Așa cum a sesizat și Alexandru pentru ID.3, m-aș bucura ca e-Up să nu dea încălzire dacă nu vreau. Dacă temperatura de afară e 10 grade și eu setez 18, mașina începe să încălzească. Nu aș vrea asta. Setarea LOW, nu automată, și trebuie să reglez fiecare element (pe geam, ventilație pe minim) ca să am o simplă adiere pe geam pentru a înlătura aburirea. Aș prefera să pot să pun AUTO, no AC, no heat sau LOW și să regleze mașina volumul de aer.
Iată și informatiile săptămânii:

Doina și Wiwi – Citigo, Timișoara
Temperatura este în scădere și la Timișoara, consumul mediu indică o ușoară creștere, dar energia recuperată este încă mai mare decât cea utilizată pentru climatizare.
Consumul mediu săptămânal

We are a team of electric car owners sharing our experiences with those who are interested. Starting in 2018, we collected information from 65 owners, documenting 1.9 million km, mostly in Romania and Europe, with some input from our colleagues in USA.