Am parcat primul VW ID.4 din Cluj în garajul virtual al proiectului Electromobilitate

Deși până acum câteva săptămâni eram convins că următoarea noastră mașină va fi o Kona electrică, planurile s-au schimbat, așa că începând de azi pe locul nostru de parcare este un VW ID.4, primul livrat la Cluj.

Alegerea a fost mai grea decât pare, punând în balanță eficacitatea Konei cu spațiul interior mai mare al ID.4, câștigător fiind confortul.

Bineînțeles că după livrare a fost pusă la alergat, astfel încât la sfârșitul zilei am adunat 170 de km, prezentând mașina la majoritatea prietenilor și rudelor, unii dintre ei urmând ca joi să fie posesori de Kona electric.

Cum am mers azi? Clar a fost o combinație de demonstrație de putere și accelerație în modul sport (cam 25 km), pentru audiență (dar și pentru mine un pic), 50 de km în modul confort, iar restul de 100 în modul eco, pentru că în aglomerația din jurul Clujului nu avea rost alt mod.

Temperatura la plecare a fost cam 25 de grade, mașina fiind toată ziua afară în soare, așa că la început a trebuit ca AC-ul să depună ceva efort pentru răcire.

La întoarcere a fost mai răcoare, dar tot cu AC pornit, 4 persoane în mașină.
Mașina s-a comportat ireproșabil, dar am descoperit că mai trebuie să mai studiez manualele, astfel încât să nu fiu nevoit să stau prea mult cu ochii în ecrane, pentru a descoperi ce face fiecare setare.

Fiind mai lungă decât Kona, ID.4 este mai confortabilă, accelerația este decentă spre bună, (din păcate pentru mine am făcut un drive test acum un an cu un Jaguar I-pace, așa că știu că se poate să te doară capul de la contactul cu tetiera la accelerație 😀).

Consumul mediu a fost de 15,1 kWh/100 km, extrem de rezonabil, mai ales că am avut prieteni care au vrut să vadă care ar fi consumul instantaneu maxim precum și dacă mașina știe să accelereze în continuare după ce ajunge la viteze scrise cu trei cifre.

Cu modul de mers de mai sus și cu bateria la 66%, în acest moment, GOM spune că aș mai putea face încă 422 de km, ceea ce ar duce autonomia la aproape 600 de km, o valoare super rezonabilă pentru dimensiunile mașinii.

Referitor la încărcarea de la bloc, am găsit înțelegere la vecini așa că mi-au dat acordul pentru instalarea unei prize, care va livra aproape de 32 amperi, cam 7 kW, suficient pentru nevoile oricui, mai ales că stațiile gratuite ale primăriei sunt la 5 minute de mers pe jos de acasă.

Mai multe informații după ce o să reușesc să ne împrietenim și mai bine cu ID.4

1 Response

  1. Lucian spune:

    Buna Laurentiu,
    as vrea, daca se poate, sa ne auzim/scriem in legatura cu cateva info despre ID.4; voi pleca sambata in concediu Croatia (Zadar) si ma intrebam daca pot sa fac drumul din prima, plecare sambata dupa amiaza, dar nu stiu inca cam cate incarcari voi avea nevoie si unde; apoi, sa merg pe nationala in Ungaria de la oradea la budapeste sau m3? oare (mai) gasesc statii gratuite incarcare? zilele astea incep sa-mi fac planul deci vor mai aparea nelamuriri/intrebari
    multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.