Aniversare – Alex după doi ani cu VW ID.3

Săptămâna ce a trecut a marcat doi ani de când Alex s-a alăturat echipei proiectului Electromobilitate cu un VW ID.3.

In locul obișnuitelor statistici de parcurs, consum, costuri cu încărcarea și reparații, l-am rugat să ne povestească cum a decurs această colaborare cu colegii din toată țara. Tată în devenire, aglomerat cu pregătirile pentru o viață în profundă transformare, pentru ale cărei imense bucurii și griji de fapt nu poți fi pregătit destul vreodată, Alex a promis că va reflecta la cei doi ani petrecuți alături de echipă și va scrie câteva cuvinte, când va avea timp.

Nu putem lăsa aniversarea de doi ani să treacă nesărbătorită, mai ales că, în calitate de cronicar-inginer al echipei ID.3, ne-a ajutat enorm de mult să înțelegem problemele platformei MEB cu softul. Prin abordarea metodică și riguroasă, cele 63 articole scrise de Alex, ce conțin teste paralele, teste de consum, participări la ambele ediții RO 1000 challenge, determinări de pierderi la încărcare și călătorii în țară si internaționale, sunt întotdeauna o lectură instructivă și bine venită în haosul creat de folclorul electro-sceptic bazat pe păreri, opinii și de prea multe neadevăruri.

O privire de ansamblu

Urmare a celui mai mare parc auto electric din țară, este firesc ca numeroși colegi să locuiască în zona București, unde își consumă și Alex timpul, blocat în trafic.

Albastru – localități de reședință ale colegilor și absolvenților proiectului Electromobilitate. Roșu – locul și anul evenimentelor

Alex și Carmen au participat la numeroase evenimente alături de colegii din proiectul Electromobilitate, dar și cele locale organizate de Cristi Tudor (România Electrică) și alți promotori ai mobilității electrice la București.

Parcurs și consum mediu

Trasee săptămânale între 100 și 600 km alternează cu unele mai lungi, de peste 1000 km, care explică plăcerea cu care tânărul cuplu a călătorit electric în țară și străinatate.

Totalul de 55.381 km, monitorizați săptămânal în cadrul proiectului, au rezultat într-un consum de 16.9 kWh/100km cu variațiile firești între sezonul cald și cel rece.

Într-o echipă cu schimbări fluide de membri, domeniul de consum minim (albastru) și maxim (roșu) indică un model cunoscut de electromobiliștii care au trecut de a doua sau treia iarnă. Media consumului realizat de Alex este marcat în domeniul echipei VW cu o linie dublă verde.

Dincolo de aceste valori și statistici, la volanul ID.3-ului găsim un mare pasionat de tehnologie și soft, atât de importante în noul univers al mobilității electrice.

Gânduri la aniversare

Pe lângă imensa recunoștință pe care i-o purtam pentru timpul îndelungat petrecut alături de echipa proiectului, contribuția lui Alex rămâne una de referință, fiindcă toți am avut câte ceva de învățat din articolele și discuțiile purtate.

Acuma, când Alex măsoară nerăbdător zilele până la călătoriile electrice tăcute în trei, cu cea mai prețioasă persoană la bord, privim cu încredere spre un viitor mai curat și mai tăcut, de care se va bucura micuța călătoare, ce nu va mai cunoaște din familie o mașină cu motor termic.

Cum va privi noua generație pasul făcut de Alex și colegii săi spre mobilitatea electrică? Rămâne un subiect interesant de meditație și discuție, la care noi putem răspunde alături de sărbătoritul de astăzi: măcar am încercat ceva…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.