Nu voi posta fotografii despre mașini, voi scrie despre oamenii care formează echipa proiectului. Mașinile se vând, se boțesc, se strică, se înlocuiesc. Experiențele și prieteniile rămân.
Am spus echipa Electromobilitate deoarece dincolo de articole, mesaje și numeroasele imagini publicate în cadrul proiectului, ne-am întâlnit, am dialogat, am călătorit și am scris trei file cu trei zile în cartea cu povești a fiecăruia. Cu promisiunea să ne (re)întâlnim și cu colegii care nu au ajuns de această dată, după câteva ore aprinse, dense, electrice, am plecat fiecare către casă.
Am încercat să urmărim programul propus:
- expoziție de modele foarte îndrăgite în țară dar și pe plan european,
- paradă tăcută prin oraș cu antemergător din partea Poliției Locale Vatra Dornei,
- tură scurtă montană până la 1400 m sub umbra Pietrelor Doamnei.
Inevitabil s-au adăugat câteva momente de brainstorming la mic-dejun, la prânz sau la cină. Cei 17 participanți nu s-au speriat nici de Codul Portocaliu de vânt, nici de cele (doar) trei stații de încărcare și au dat curs invitației noastre de a ne întâlni la Vatra Dornei.
O experiență interesantă, 17 mașini au învârtit roțile angrenate electric în Vatra Dornei în perioada 17-19 februarie 2023. Mulțumesc tuturor colegilor din proiectul #Electromobilitate care au răspuns la ”nebunia” mea de a-i duce până sus pe TransRarău, la Pietrele Doamnei, dovedind pasiunea comună care a închegat acest colectiv și-l menține omogen.
Mai trebuie sa mulțumesc autorităților locale din Primăria Vatra Dornei, care ne-au organizat parcarea în zonă și au binevoit să fie alături de noi, d-nilor din cadrul Poliției Locale, care ne-au facilitat un tur de oraș, ce nu va fi uitat prea curând de nici unul dintre noi.
In plus, am avut alături familia Silviu și Mihaela Buculei care prin neobosita colaborare de peste două decenii în media locală și națională, vor duce cu pricepere vestea celor petrecute la întâlnirea pasionaților de automobile electrice mai departe, spre cei ce nu ne cunosc (încă).
Gândurile noastre de recunoștință electromobilistică cu totul specială se îndreaptă spre Stoica Cozmin și tatăl său, pentru încărcarea Ad-hoc de la baza pârtiei Veverița, dovedind ca oriunde există o sursă de putere și bunăvoință, mașinile electrice vor încarca fără probleme.
Probabil satisfacția cea mai mare este sa avem alături de noi doamnele, domnișoarele și copiii care, chiar dacă nu împărtășesc pasiunea noastră pentru tehnică, au participat alături de colegii veniți din toate colțurile țării – la propriu: Băilești, Brașov, Câmpina, Cluj, Deva, Gura Humorului, Iași, Piatra Neamț, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara!
Să ne revedem sănătoși la următoarea întâlnire!
Detalii despre consumuri, peripeții, statistici… în episodul următor.
Îmi plac mașinile, trenurile, sunt pasionat de industria transporturilor, în general și de industria feroviară, în particular, călătoresc de-a lungul și de-a latul României, Europei, experimentând provocările mașinilor electrice, care mi-au demonstrat că oferă o lume mai bună, mai curată și liniștită pentru urmașii noștri! Hai la drum cu mașina electrică!