La revedere Vatra Dornei

După numărătoarea inversă începută luni 13 februarie, prin care am prezentat colegii din proiectul Electromobilitate, ce au confirmat prezența la prima întâlnire din 2023, am rămas surprinși de numărul celor ce au făcut loc în agenda lor aglomerată ca să bată drumul până în Țara Dornelor.

  1. Întâlnire la Vatra Dornei cu cele două Dacia Spring care s-au plimbat în Germania
  2. De la Pământ la Lună – trei Kone și un ID.3 prezenți la Vatra Dornei
  3. Tesla Model Y, IONIQ 5 și Skoda Enyaq – participare la Vatra Dornei
  4. Tesla la Vatra Dornei
  5. Invitații au confirmat participarea la Vatra Dornei și statistici 2022-2023

Echipa Dacia Spring

Echipa Spring, Marcel (Deva) și Mihai (Fălticeni), a primit întăriri de la Iași prin participarea lui Vasile, ale cărui materiale video foarte interesante despre primul automobil electric vândut în Europa sub brandul Dacia, au făcut de mai multe ori parte din cronica săptămânală a echipei.

Echipa Renault ZOE

Echipa Zoe a stabilit recordul de participare cu 75% prezență, Radu (Crivina, PH) urmărindu-și colegii de la distanță. După ce la Transcarpatica ediția 2021 am ratat întâlnirea cu Ciprian (Gura Humorului) și ne-am văzut doar foarte scurt cu Șerban (Suceava), de data aceasta la Vatra Dornei și Pietrele Doamnei au fost prezenți alături de Márton, venit în zor de zi de la Târgu Mureș.

Echipa Kona

Konașii, ca întotdeauna în număr mare, cu întăriri venite de la Piatra Neamț. Prezența lui Paul și Andrei, cei doi colegi ce au acumulat fiecare, mai mult de 140.000 km la bord începând din 2020, dovedește că după 12 luni (sau mai mult) de colaborare la proiectul Electromobilitate, absolvenții rămân strâns legați de comunitatea formată și continuă să-și aducă contribuția la promovarea mobilității electrice pe toate căile.

Echipa VW

Cu mai puțin de 24 ore înainte de eveniment, Laurențiu (Cluj) a găsit portița prin care să vină la Vatra Dornei, unde împreună cu Marcel (Cluj) au discutat avantajele și problemele întâmpinate cu platforma MEB a grupului VW.

Grupa Mare – Tesla Model Y, IONIQ 5 și Kia EV6

Cu siguranță, o prezență impunătoare după orice criterii de dimensiuni și performanțe, colegii din Grupa Mare au avut în premieră un invitat din Suceava cu Kia EV6, un model pe care-l urmărim cu foarte mult interes.

Deloc întâmplător, cu această ocazie colegii au surprins două imagini emblematice.

In cea din stânga sunt prezente patru modele (IONIQ 5, Kia EV6, Tesla Model Y și VW ID.4) din cele doar șase modele care s-au clasat în Top 20 al înmatriculărilor mondiale din 2022 și nu sunt produse de firme din China. Celelalte două claste sunt Mustang Mach-e și Tesla Model 3, și ea prezentă la Vatra Dornei.

In imaginea din dreapta sunt prezente cele două modele sud-coreene, produse de grupul Hyundai-Kia pe platforma 100% electrică E-GMP. Succesul mondial se datorează preformanțelor remarcabile, în special viteza de încărcare, și prețului potrivit pentru această categorie de mașini spațioase.

Echipa Tesla

Marius (Câmpina) și George (Sibiu) au o istorie electromobilistică ce-i leagă de mai bine de doi ani, Marius preluând rolul de consilier voluntar pentru majoritatea întrebărilor, ce se nasc în așteptarea febrilă a unei Tesla. Însoțindu-l pe George la ridicarea mașinii de la București, a însemnat un sprijin pentru primii pași electrici cu varianta Long Range, Dual Motor.

Din șușotelile echipei, știm că echipa Tesla va avea cea mai rapidă creștere în 2023, scăderea prețurilor fiind o oportunitate irezistibilă pentru toți cei ce în prezent poartă un catalog întreg de aplicații pentru încărcare după ei.

Colegii și invitații prezenți la Vatra Dornei

In general, mai degrabă retrași, tăcuți și fără fumuri, ca și mașinile pe care le conduc, colegii noștri prezenți la Vatra Dornei ne-au trimis câteva imagini reprezentative pentru buna dispoziție și determinarea de a urca Transrarăul, chiar dacă buletinul meteo era condimentat cu un îngrijorător cu cod portocaliu pentru vânt puternic în zonă.

In așteptarea articolelor cu experiențele fiecăruia, atmosfera întâlnirii a fost descrisă de Márton de la fața locului:

Mulțumesc mult de ocazie și amabilitatea grupului în toate dialogurile.

Mi-am făcut cunoștințe noi, cu care sper sa țin legătură mai de aproape. M-am simțit foarte bine, a fost o zi plină. Cireașa de pe tort a fost demo de încărcător și faptul că am încărcat Zoe acolo la pârtie.

Asta mi a schimbat în complet ziua. Așa am ajuns să fac traseul Transrarău cu ZOE Type 2, venind din Târgu Mureș și sper sa ajung acasă cu bine. Atunci aș zice că în aceeași zi a fost totul.

Mi-a fost plăcere să revin la Pietrele Doamnei, unde am fost în trecut cu termica și cu cortul. Alor mei nu le vine să creadă pe unde am umblat eu azi, neplanificat.

Márton, Renault ZOE, Târgu Mureș

Mulțumim Mihai, Tudor, Andrei și Cristian pentru implicarea în organizare și prezența la Vatra Dornei și tuturor colegilor ce au transmis imaginile cuprinse în acest material.

Să ne vedem cu bine la următorul eveniment de promovare a mobilității electrice, pentru o lume mai bună, mai curată și mai tăcută, pe care ne-o dorim cu toții pentru binele societății și al generațiilor viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.