Ce am mai învățat după alți 42.000 km electrici parcurși în luna martie?

La sfârșitul lunii februarie trăgeam linia sub bilanțul sezonului rece într-un articol de sinteză, care trecea în revistă peste 115.000 km parcurși de participanții la proiectul Electromobilitate.

Pe scurt, imaginea consumului mare (autonomie mai restrânsă) înregistrat de participanți în perioada noiembrie – februarie arăta așa:

Ce s-a întâmplat în luna martie?

Intre timp echipa noastră a crescut și ni s-au alăturat trei proprietari:

  • Călin din Cluj cu un VW ID.3
  • Șerban din Suceava cu un Renault Zoe
  • Cristian din Sibiu cu un Mitsubishi PHEV

In prima lună de primăvara nu am avut doar bucurii odată cu creșterea temperaturilor și extinderea autonomiei. ID.3-ul lui Daniel a ajuns în service-ul din Timișoara pe platformă și a fost repus în mișcare după câteva zile, dar probleme cu soft-ul au împiedecat comunicarea consumului în câteva ocazii. Și Darius semnalează probleme de soft cu Zoe, care duc la anularea din senin a informațiilor de consum și parcurs.

Tot pe platformă a ajuns în service și Citigo-ul familiei Gaube, care a refuzat să o ducă pe Doina la destinație tocmai de 8 Martie și de atunci așteaptă după o piesa. După o altă piesă așteaptă și Titus pentru Kona sa, chiar dacă mașina este în mișcare și a urcat cu mult elan pe serpentinele Păltinișului de câteva ori săptămâna trecută.

Consumul mediu al echipei Electromobilitate

In absența Citigo-ului, parcat în service, și a Smart-ului despre care aflăm că este împreună cu Klara în vacanță, imaginea de ansamblu a consumului echipei noastre se întinde pe un spectru larg de valori, în funcție de modele și cazurile de utilizare. Vom reveni în detaliu pentru fiecare echipă în parte.

Pentru o perspectivă mai amplă, după o perioadă mai lungă caracteristică trecerii de la iarnă la primăvară, am reprezentat valorile medii pentru trimestrul I (ianuarie – martie) pentru participanții care au comunicat consumul și parcursul în toate cele trei luni.

Ce alte informații doriți să includem în rapoartele amănunțite, pe echipe, după cei peste 42.000 km parcurși în luna martie cu următoarele modele electrice:

  • Hyundai Kona – 7 participanți (Băilești, Brașov, București, Cluj, Sibiu, Timișoara)
  • VW ID.3 – 4 participanți (București, Cluj, Timișoara)
  • Kia Niro – 3 participanți și Peugeot e-2008 (2) toți din București
  • Renault Zoe – 3 participanți (Ploiești, Suceava, Timișoara)
  • Opel Corsa – 2 (București) și Peugeot e-208 (Timișoara)
  • VW e-Up (Câmpina), Smart Forfour (Timișoara) și Skoda Citigo (Timișoara)

Scrieți-ne pe adresa office@electromobilitate.com, la rubrica de comentarii, pe facebook sau Forum. Mulțumim pentru colaborare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.