Bogdan a parcat cel de al doilea Peugeot e-208 în garajul nostru virtual

Introducere

Bogdan ne-a contactat în media socială, exprimandu-și intereseul de a participa la proiectul Electromobilitate.

Salutare!

Mi-a ajuns și mie noua generație de e208. Urmează să o ridic zilele următoare și mi-ar plăcea să mă alătur echipei și să pun la dispoziție date despre consum și orice informații considerați utile.

Are pompă de căldura mai eficientă, senzor de umiditate habitaclu, alt raport al transmisiei și ar fi interesant de văzut cu cât a crescut eficiența față de modelul pre-facelift.

După ce am căzut de acord să colaborăm pentru următoarele 12 luni, l-am rugat să se prezinte comunității și a rezultat prima contribuție adusă la zestrea de experiențe acumulate pe blog, așa cum le trăiesc și le descriu proprietarii.

Bun venit Bogdan!

Te așteptăm cu articole de călătorie, experiențe de încărcare și datele săptămânale alături de Peugeot e-208, plus orice altceva consideri că ar fi bine să știe cei aflați în fața alegerii unui automobil electric în aceste zile.

De ce am ales Peugeot e-208

Salutare,

Sunt fericitul și norocosul posesor al unui Peugeot e208, cu avans plătit pe 1 martie, mașina ajunsa pe 23 mai la reprezentanță și ridicată pe 10 iunie, din cauza unor întârzieri DPRCIV.

Fost posesor de Mini Cooper S bătrânel, m-am decis în 2019 să trec pe electrică. Sunt mare fan tehnologie nouă, aproape tot timpul sunt înscris în programele de beta-testing la sistemele de operare pe care le folosesc. Majoritatea drumurilor sunt de sub 20-30 km prin oraș, am parcare subterană și a fost alegerea evidentă.

În ceea ce privește modelul, am luat în considerare următoarele:

  • vara pun bicicletele pe portbagaj și mai plec prin țară,
  • iarna pun plăcile și vizitez pârtiile locale,

Este singura mașină în familie, iar aspectul și modul de condus sunt foarte importante. Dacă adăugăm și reticența pentru mașini mari și greoaie, lista mi s-a scurtat considerabil. A, și bugetul de max. 25.000 Euro, prețul final după subvențiile de la stat. Aveam banii strânși, nu am vrut credite de nici un fel.

Fiind mare fan MINI, primul la care m-am uitat a fost bineînțeles MINI SE, dar l-am tăiat rapid de pe listă din cauza interacțiunii cu departamentul de vânzări BMW-MINI. Nu a ajutat nici prețul, fiind nevoit să mă orientez către o versiune de bază în bugetul stabilit.

Admiram Honda-e de la distanță, dar eram reticent din cauza plafonului de sticlă pe care nu se pot monta bare transversale.

Am condus Kona, ID.3, Zoe, Fiat 500E, m-am urcat în Mazda MX30, Corsa e, Mokka electric. Singurul în care m-am făcut imediat confortabil și m-am simțit bine a fost e-208. Mi-au plăcut designul, dotările, tehnologia, bateria era potrivită cât să mă aventurez la drumuri mai lungi, cu o relativă siguranță. 

Mi-am instalat o priză Legrand Green’up 3.7 kW în locul de parcare subteran, conectată la contorul apartamentului, făcut abonament la Hidroelectrica cu energie din surse regenerabile și la drum!

Conducând majoritatea timpului pe distanțe scurte, nu am considerat că merită bătaia de cap pentru instalarea unei stații de încărcare de 11 kW.

Am făcut între timp și un drum de 750 km prin Transilvania.

Revin în prima postare cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.