Consiliul de Administrație VW a confirmat 150 de miliarde investiții în mobilitatea electrică

Sub conducerea lui Herbet Diess, VW nu lasă loc de îndoială că dorește să se indeparteze cât mai repede de scandalul diesel și să își croiască o noua imagine ecologică.

Chiar dacă procesul foștilor angajați Audi este în derulare și cel al fostului CEO Martin Winterkorn, care va începe în februarie, nu lasă titlurile negative să se potolească, Herbert Diess a câștigat votul de încredere al Consiliului de Administrație pe calea spre electrificare anul trecut și l-a confirmat astăzi.

Platforma electrică dedicată MEB, pe care se bazează planul de investiții și gama de modele a grupului Volkswagen în următorii cinci ani

Pe scurt:

  • investițiile totale de 150 miliarde euro până în 2025 aprobate anul trecut, au fost confirmate de Consiliul Director
  • Sumele alocate pentru diferite domenii au fost reorganizate, dublând valoarea investițiilor în software
  • In total, 73 de miliarde au fost alocate pentru electromobilitate, tehnologii hibride și digitalizare
  • Din aceasta sumă, pentru software și conectivitate au fost alocate 27 de miliarde, dublul sumei prevăzute în planul inițial, aprobat anul trecut

In următorii ani va trebui sa ocupăm un loc de vârf și in domeniul soft-ului.

Herbet Diess, CEO grup Volkswagen
  • Suma alocată pentru dezvoltarea proiectelor cu motorizare electrică a fost suplimentată cu două miliarde, bugetul fiind de 35 miliarde euro pentru următorii cinci ani.

Pe lângă investițiile în soft, cercetare și noi modele, fabricile europene vor beneficia de sume considerabile pentru tranziția la producția de modele electrice.

Odată abandonat proiectul noii fabrici multi-marcă din Turcia, beneficiarul va deveni Bratislava și câteva locații germane, unde se prevăd lansarea unor noi modele electrice în următorii cinci ani, informează Automobilwoche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.