Cu Renault Zoe la drum lung de Revelion

Chiar înainte de Revelion, pe 31 decembrie, am plecat din Timișoara spre Breb, un sat minunat din Maramureș, pentru a petrece acolo trecerea dintre ani. A fost cel mai lung drum parcurs de noi cu Zoe până acum și nu puteam să nu-l documentăm.

Așa că am filmat toată experiența și am pus încărcat un video cu ea pe canalul meu de YouTube, pe care-l puteți vedea mai jos. Însă, evident, vă povestesc și aici cum a fost totul.

Tot drumul Timișoara – Breb și retur are 840 km, deci am avut de parcurs puțin peste 400 km la dus și la fel și la întors.

Planul meu a fost să încarc la Oradea puțin, nu o oră cat sugera ABRP (A Better Route Planner) și să mai încarc puțin și la Baia Mare, unde acesta din urmă considera că nu e nevoie, după cum puteți vedea în poza atașată.

Am plecat în dimineața zilei de 31 decembrie 2020 din Timișoara spre Oradea cu 100% baterie și am ajuns la destinație, în parcarea supraetajata de lângă Crișul Shopping Center, după 168 km parcurși cu 34% baterie. Puțin mai mult decât estima ABRP.

Am încărcat acolo gratuit la una din cele două stații rapide de 50 kW puse la dispoziție de Primaria Oradea și instalate și întreținute de cei de la EVConnect, partenerii proiectului Electromobilitate. Deși ABRP spunea că nu am nevoie decat de 89%, Zoey a reușit să acumuleze 95% până am mâncat noi și ne-am învârtit prin zonă.

După care am plecat spre Baia Mare, până unde nu mă așteptam să consum mai mult de 60% din baterie, dar am ajuns să consum 71% pentru cei 193 km parcurși, deși consumul pe bord a scăzut. O oarecare ciudățenie.

Am încărcat la Baia Mare la o stație Rompetrol unde curentul a fost gratuit dar puterea n-a depășit vreo 20 kW, din calculele mele. Chiar și așa, după vreo 30 de minute am plecat spre Breb cu 46% și am ajuns acolo cu 26%. Am consumat pentru cei 52 km parcurși doar 20% baterie, chiar dacă traseul a inclus și o urcare până la peste 1000 metri altutudine la Cavnic.

La întoarcere am plecat cu 100% de la gazda noastră din Breb, unde am încărcat la o priză normala – mulțumim doamnei Maria de la Casa Vlădicu, și am ajuns la Baia Mare cu 85% baterie, consumând doar 15% pentru același traseu pentru care am consumat 20% la dus.

Din Baia Mare am plecat cu 100% pentru că ne-am plimbat puțin prin oraș și am folosit timpul să testăm stațiile Type 2 – 22 kW puse la dispoziție de Primăria Baia Mare și instalate tot de EVConnect.

Am ajuns la Oradea cu 35% și am încărcat, pe Type 2 de data aceasta, la același stații unde încărcasem și la dus. Din nou, am încărcat cât am mâncat și nici n-am simțit că am stat după mașină. În timpul în care am pus la încărcat m-am intersectat și cu Daniel Ighișan, colegul nostru cu ID.3.

În fine, am ajuns la Timișoara cu 21% baterie după 840 km parcurși cu un consum de 16.1 kWh/100 km. Nu putem decât să spunem că suntem mega-mulțumiți și mândri de Zoey la drum-lung și abia așteptăm alte excursii.

Până data viitoare, numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.