Cum m-a ajutat Springul să trec la Megane e-tech Equilibre

Poate că sătul sau frustrat de autonomia Springului, dar mai mult din dorința de face un pas înainte, am dat curs invitației de a achiziționa noul Renault Megane e-tech electric. Eram „bombardat” mereu cu reclamele de pe Facebook și, într-o zi mi-am zis „hai să vedem ce iasă din asta”, mai ales că oferta era promițătoare: de la 1.700 lei rata lunară.

Inițial eram pornit pe al doilea Spring. Fusesem să vorbesc la Dacia Deva și, dacă aduceam două mașini vechi și dacă plasam o comandă „on line”, cu o plată a comenzii de 500 Euro, aș fi intrat în posesia celui de-al doilea Spring până la sfârșitul lunii martie. Între timp făcusem o cerere de ofertă și de la Renault.

Eram între două opțiuni, când am fost sunat de agentul dealerului Renault, care m-a invitat să discutăm despre oferte. Marți am ajuns devreme la reprezentanța Renault din Deva și inițial am ales un Equilibre, cu bateria de 40 kWh, autonomia declarată de 299 kilometri conform WLTP și o rată lunară care nu-mi crea emoții. Am făcut un test cu mașina de la reprezentanță, un model Megane Techno, care mi-a creat senzația de avion.

Bun, bucuros de alegere, sar peste faptul că-mi dădusem seama că modelul ales de mine nu avea încărcare rapidă pe CCS, ci doar tip2, fapt pentru care am schimbat modelul dorit, model ce urma să sosească în vară.

Și aici intervine Cătălin, fiul meu căruia i-am spus ce vreau să fac și-l chem să vadă și el Megane-ul și un test de conducere. Inițial știa de intenția mea de a achiziționa al doilea Spring.

A venit, a făcut testul de conducere, apoi intrăm să mai povestim cu dl Alex despre mașină și află de autonomia modelului ales de mine: 299 kilometri WLTP. In acel moment a rostit fraza care mi-a schimbat total opțiunea:

„Păi tată, dai aproape douăzeci de mii de euro în plus față de Spring, ca să câștigi doar șaptezeci de kilometri autonomie, de la 230 Springul la 299 Megane-ul ? Nu mai bine te bagi la Megane-ul cu baterie de 60kWh și autonomie declarată de 450 kilometri, de banii ăștia?”

Și din clipa aceea am șters toate opțiunile și am refăcut de la capăt. Sar peste toate variantele trecute în revistă, ca să ajung la momentul în care dl Alex îmi spune că modelul cu opțiunile alese de mine ieșise din fabrică și este în drum spre România și, dacă plătesc avansul, mașina va fi la Deva în cel mult două săptămâni.

Am plătit avansul, am rezolvat într-o singură zi toate hârtiile de care aveam nevoie. A luat ceva timp rezolvarea situației cu Renault Clio al lui Cătălin, ce avea să fie înlocuit de un ”nepot” tot din familia Renault mai mare, mai spațios, mai electronic și mai… electric!

Pe 4 aprilie am fost sunat de Alex să mă prezint la reprezentanță să ridic mașina. Sosise cu o săptămână înainte la Deva și s-a așteptat radierea mașinii vechi.

Renault Megane e-tech Equilibre (60 kWh)

Iată-mă în posesia noii mele mașini electrice, Renault Megane e-tech Equilibre cu bateria de 60 kWh, puterea motorului electric de 160 kW (sau 220 CP) cu interior bine realizat, cu tapițerie din plastic reciclat, cu un bord ca de avion. Senzația la condus este plăcută, conferă relaxare și confort, destul de spațioasă.

Dar, iată că există și un „dar”, la banii plătiți nu are hărțile incluse așa cum are Spring-ul și nici încărcarea „wireless” pentru telefon, ceea ce mi-a lăsat un sentiment de dezamăgire.

În rest, comodă și relaxantă la condus, se dovedește a fi destul de eficientă în modul „ECO” cu cele trei trepte de recuperare a energiei electrice în regim de frânare.

Pasul făcut de la Dacia Spring la Renault Megane într-un an și jumătate este destul de mare pentru mine și va mai trece ceva timp până mă voi obișnui cu dimensiunea „uriașă” a Megane-ului, raportat la cât de compact este Springul.

A dispărut acea frustrare de autonomie redusă, un drum de Deva – Timișoara sau Deva – Cluj Napoca a devenit puțin plictisitor, știind că nu mai trebuie să-mi fac calcule de autonomie și să îmi fac planuri de reîncărcare la Alba-Iulia sau la Turda.

Spring și Megane la Earth Day, Timișoara

La evenimentul de la Timișoara Cătălin a fost cu Megane-ul, iar eu cu drăguța de Dacia Spring, am fost singurul prezent cu două mașini, ambele electrice și mă amuza situația când prezentam Springul și trebuia să fug să prezint și Megane-ul, atunci când Cătălin nu era în zonă. Una peste alta, evenimentul de la Timișoara mi-a creat o senzație de împlinire prezentând cele două modele electrice.

Pentru mine, faptul că am reușit să achiziționez cea de-a doua mașină electrică într-un an și jumătate de la prima achiziție este o realizare și, ca să fiu în ton cu moda, economiile realizate cu Spring prin necumpărarea de benzină pentru cei 75.714 kilometri în valoare de 26.737 lei, față de doar 5.483 lei cheltuiți pe energia electrică pentru Spring, mi-au dat imboldul de cumpăra tot o mașină electrică.

Dacia Spring a fost deschiderea mea spre o lume mai curată și mai liniștită, iar primii pași spre electrificare mi-au fost îndrumați de Dan, fost coleg de facultate cu Tavi, fratele meu, care a venit cu un Ioniq la Deva în 2018… Povestea ați mai auzit-o, nu o mai repet.

P.S.

Recent am fost din nou la Cluj Napoca, la întoarcere am avut un sentiment de tristețe că nu a mai fost necesară oprirea la Turda pentru o completare a energiei electrice din baterie. De la Turda am mers pe A10 apoi pe A1 până la Șoimuș și de acolo direct la Brad.

Mă gândeam așa, cu o oarecare nostalgie, cum era când veneam de la Cluj Napoca și trebuia să trec prin Deva pentru o reîncărcare, socializând la stații cu alți proprietari aflați în căutare de electroni, sau trecători curioși de Springul meu.

1 Response

  1. Gigi spune:

    Megane-ul e prea scump pt. ce performante/dotari ofera (nu are nici macar pompa de caldura, la peste 41.000 euro)
    Eu unul prefer oricand un Model 3, la care ai mult mai mult spatiu, si la care toate variantele, inclusiv cea de baza SR (41.990 euro), sunt full-option.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.