Doamna si GO-e – primul consum masurat in oras cu Skoda Citigo

Dupa o mica disputa familiala despre cine conduce noul Citigo electric, doamna mea a castigat prima iesire cu GO-e, direct in traficul urban.

Pornirea pe drive normal, reactia a fost: “mmm, nu prea-mi place”.  Am trecut-o pe “one pedal drive” adica recuperare regenativa maxima “B4”, franare cea mai intensa. OK, a fost incantata.

A fost putin derutata in trafic, prea multe tinte si informatii. Noroc cu numerele rosii de Cluj, ca partenerii de trafic timisoreni au fost un pic mai indulgenti .

Din pacate am fost prea fascinat de incantarea ei si am uitat sa-i fac macar o poza la volan, dar am facut cand am ajuns acasa.

Doina si noul Citigo electric al familiei
Skoda Citigo si ruda mai mare, Karoq

In prima zi cand am adus masinuta acasa, si Dan si eu ne-am dat un pic mai tare la ea, sa vedem ce poate in limite legale si am scos un consum de 11,5 kWh/100km pe drum judetean extraurban.

11.5 kWh/100km consum pentru primii 22 km traseu extraurban

Prima experienta cu Doina la volan, confirma un adevar cunoscut de electromobilisti, dar care inca pune pe ganduri pe cei obisnuiti cu masinile clasice, care consuma mai mult in oras decat la drum intins.

Cu electricele este exact pe dos, consumul in oras fiind mai mic decat cel de pe sosea sau autostrada, datorita franarii regenerative.

Prin urmare consumul realizat de doamna mea la primii 26 kilometri condusi in oras a fost 10,1kWh/100km, ceea ce reprezinta cheltuieli cu energia eletrica mai mici de 6.80 RON pentru 100 km (0.64 RON/kWh)

10.1 kWh/100km consum pentru primul traseu urban de 26 km

Pentru traseul de 26 kilometri parcurs la prima iesire in oras pretul cu CItigo a fost 1.80 RON, mai ieftin decat biletul de tramvai la Timisoara, 2.50 RON.

Asta inseamna circulatia in oras cu franarea regenerativa pe Level 4 (maxim)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.