Echipa Stellantis – în capitală și deplasare

Laura petrecând ultima săptămână de vacanță departe de Timișoara infierbântată, echipa Stellantis = 2x Corsa + 2x Peugeot 2008 a transmis informatii din capitală, dar și din două călătorii de vară.

Elementul comun? Aerul condiționat a funcționat tot timpul, uneori la maxim, ceea ce la exemplarul lui Ovidiu a generat pete albe pe bord, a căror sursă pare cunoscută producătorului, fiind descrisă într-un buletin tehnic.

Cu riscul să mă repet, meticulozitatea lui Ovidiu de a depista și remedia în garanție fiecare problemă de soft sau de calitate, va fi și în folosul viitorilor proprietari, care nu vor mai pierde timpul în service.

Consumul mediu săptămânal

Ca fapt divers, cea mai frecventă valoare a consumului mediu comunicată de participanții la proiectul Electromobilitate în ultima săptămână a fost 13.3 kWh/100 km realizată de Răzvan (Corsa, București), Cristian (Kona, Cluj) și Ciprian (Zoe, Suceava).

Silviu a înregistrat cea de a cincea valoare de consum mediu în scădere, după călătoria la Chișinău, revenind în domeniul de valori unde și-a început aventura electrică în urmă cu un an.

În direct cu proprietarii

Dan – Corsa, București

Consum Corsa-e 5-11 iulie 2021:

  • Consum mediu: 14.6 kWh/100km
  • Viteza medie: 28km/h
  • Distanța parcursă (urban): 107 km

Silviu – Peugeot 2008, București

Date Peugeot e-2008:
998 km cu 16,75 kWh/100 km consum.

Fun metrics: Drumul direct pentru cine are drum la/dinspre Chisinau: Chisinau-Focșani, unde ar fi o stație de 50 kW la Albita, dar care era disfuncționala temporar la momentul în care am ajuns acolo, așa că am făcut drumul dintr-o bucată.

Incărcat la 99% la Chișinău, ajuns la Focșani Mall cu 3%, mers la viteză legală (100 km/h în RO & 90 km/h în Moldova), aer condiționat folosit normal, temperatura exterioară 30 grade, Soare fără ploaie sau vânt puternic: 278 km, 15,2 kwh/100 km.

Ovidiu – Peugeot e-2008, București

Săptămâna trecută am parcurs cu e2008 565 km cu o viteză medie 35 km/h și consum de 16,1 kWh/100, din care 264 km au fost parcurși în regim extraurban București – stațiunea Amara (Slobozia) – consum de 15,8 kWh/100 si viteza medie 57 km/h.

Am plecat cu 100% și am ajuns la Penny Fundulea cu 19% (220 km parcurși) unde am încărcat de la o stație rapidă e-on drive. Am mers preponderent pe autostrada soarelui cu o viteză de 95-100 km/h și aș fi reușit să ajung până acasă, dar am preferat să încarc la Penny, unde am facut și cumpărături. 

Sunt programat joi la service pentru problema cu punctele albe ce apar pe planșeul de bord și prin interior după ce a mers aerul condiționat pe viteza maximă. Se pare ca problema este identificată într-un buletin tehnic și presupune înlocuirea elementului de încălzire din habitaclu + filtru aer, iar partea cea mai neplacută este ca planșeul de bord trebuie demontat.

De asemenea voi încerca să le arăt încă o dată zgomotul metalic care se aude la accelerație/frănare, poate de data asta îl vor auzi.

Răzvan – Opel Corsa, București

O altă săptămână urbană pt Corsa-e, cu AC pornit tot timpul:

  • distanța parcursă: 123 km,
  • viteza medie: 24 km/h,
  • consum mediu: 13.3 kWh/100km.

Dacă sunteți interesați de achiziția unui model din gama Stellantis, puteți lua legătura cu proprietarii participanți la proiectul Electromobilitate la rubrica de comentarii, pe facebook sau în Forum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.