Informații de sezon de la Grupa Mare (Niro, Model 3 și Outlander)

Așa cum scriam și săptămâna trecută, Grupa Mare este o echipă colorată, în care am inclus cele mai mari modele participante la proiectul Electromobilitate.

Tot aici urmărim și costurile cu combustibilul și energia electrică pentru un Mitsubishi Outlander PHEV, care circulă în zona Sibiului și despre care Cristian are multe lucruri bune de relatat. Bilanțul săptămânii trecute a fost:

Am parcurs 687 de km și am alimentat mașina cu 65 L benzină la un cost de 384,21 lei și am consumat 57,4 kWh energie electrică.

Consumul mediu săptămânal

Tibi a revenit, după o săptămână de vacanță, cu o valoare de 15 kWh/100 km și următoarele informații:

Deși am fost în concediu, deplasările lungi au fost făcute duminica, înainte de perioada de raportare și ieri, așa că nu intră in bilanțul săptămânii trecute.

Am programat prima revizie la Niro (15.000 km) unde sper să primesc și update-ul de soft cu culori mov și să comand un parbriz, că l-am accesorizat pe al meu cu o piatră pe A1.

Teo ne-a transmis imagini de vacanță, care ne asigură că este la fel de încântat de Niro ca în prima zi.

Tesla Model 3

In subgrupa Model 3, urmărim evoluția a două variante diferite. Cea mai puternică mașină din garajul nostru virtual este fără îndoială TM 3 Dual Motor, despre care Tudor ne transmite informațiile din ultimele două săptămâni.

Imaginea din stănga include o călătorie de la Arad la Văliug, iar despre ultima săptămână Tudor ne scrie:

Am parcurs puțini kilometri, dar vineri voi pleca în mult așteptatul road trip până la Mamaia.

Traseul va fi Arad – Brașov (2 nopți), Brașov – Mamaia.

Revin cu poze și informații.

In varianta long range, tracțiune spate, Model 3 are cu 100 CP mai puțin, dar autonomia a rămas remarcabilă și după aproape trei ani și peste 58.000 km.

Între timp vacanța noastră în nordul răcoros cu TM 3 s-a încheiat și bilanțul amănunțit furnizat de aplicația Teslafi îl puteți gasi alaturi și în articolul dedicat călătoriei de 2641 km, la o temperatură medie de 23 grade Celsius, încheiată cu un consum mediu de 14.6 kWh/100 km.

Incântarea de a porni pe drumuri mai puțin bătute și de a găsi posibilități de încărcare în cele mai izolate locații, unde există curent electric, a rămas la fel de mare ca în urmă cu doi ani, la prima călătorie cu TM3 în Europa.

Pe cât de neomogenă este Grupa Mare, pe atât de consistent este mesajul transmis celor ce mai stau pe gânduri dacă o electrică este potrivită pentru călătorii mai lungi. Câtă vreme găsești o priză funcțională, nu vei rămâne în drum, chiar dacă nu este forma preferată de incărcare. Condiția este să savurezi călătoria, nu doar destinația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.