Electromobilitate la ATA – să facem cunoștință cu invitații (episodul 2)

Peste exact o săptămână, sâmbătă 30 noiembrie începând cu ora 9:30, 20 de automobile electrice se vor strecura fără zgomot în parcarea de la ATA – Academia Titi Aur, pentru primul eveniment organizat pe circuit de echipa proiectului Electromobilitate.

Cu sprijinul partenerilor noștri Eldrive și Kia Romania, circuitul de la ATA va fi la dispoziția participanților, organizați în 4 ateliere x 4 echipe, însoțiți de traineri ATA pentru patru exerciții:

1. Exercițiu de frânare pe suprafață udă/uscată, teste comparative;

2. Exercițiu de evitare de obstacol la viteze diferite;

3. Exercițiu de subvirare;

4. Ture de circuit.

Pentru copii 4-13 ani (înălțime min. 120 – max. 150 cm) sunt organizate exerciții cu karturi electrice.

Alături de colegii veniți din toată țara, care se cunosc (virtual) din activitatea săptămânală din cadrul proiectului Electromobilitate și în persoană, cu cei ce au participat la unul sau mai multe evenimente din cele 25 organizate în ultimii cinci ani, vor fi prezenți invitați cărora le-am solicitat o scurtă introducere, să ne cunoaștem mai bine.

Despre invitații lui Andu (Model 3 LR, București), tatăl și fratele, ați aflat săptămâna trecută:

Alex (Model 3, Săbăreni) are doi invitați, care ne-au dezvăluit influența avută de colegul nostru în decizia lor de a trece la electrice:

Totul a pornit de la vizita lui Alex, în prima săptămână după ce a ridicat Model 3.

Iată raspunsurile fraților gemeni Iulian (Model 3) și Lucian (Model S) la întrebările standard pe care la adresăm fiecărui participant la proiectul Electromobilitate:

  • De ce electrica? – Deoarece o mașină electrică îți oferă o putere instantă și este foarte fiabilă, fără să stai cu griji ca moare ceva la motor.
  • Este prima electrică? – Am avut Tesla Model Y pentru 2 ani, care a rămas în familie. In prezent s-au adunat 2 Tesla Y, un Model 3 și un Model S, care este cea mai bună investiție dacă mergi mult cu ele.
  • Cum sunt utilizate? – Utilizarea este oraș și drumuri lungi, în jur de 40-50.000 km anual.
  • Unde încărcați? – Încarc în 50% din cazuri acasă, în rest la Supercharger și dacă nu am în zonă folosesc Eldrive, Polyfazer, etc.
  • Probleme până acum? – Îndreptat jante de la gropi, parbrize sparte la greu de la pietre, în rest nimic complicat.
  • Galerie foto:

Cel mai tânăr participant… la volan

Deși vor fi prezenți la ATA șapte copii interesați de karting electric, care îndeplinesc standardul de vârstă și înălțime, cel mai tânăr participant din rândul celor aflați la volanul electricelor este Luca (Model 3 Performance, București).

Iată ce ne scrie în premieră despre experiența de peste doi ani cu electrice:

Salutare! Sunt Luca, proaspăt posesor al unui Model 3 Performance 2024.
Am ales electrică, deoarece senzația pe care aceasta ți-o oferă este unică, iar tehnologia mașinii este impresionantă.

Nu este prima electrică. Anterior, am avut un Xev yoyo cu 21 de cai, mașină ce se conducea cu permis B1, pe care am avut-o doi ani și care m-a făcut să aleg tot o electrică la upgrade-ul după împlinirea vârstei de18 ani.

La mersul de zi cu zi încarc mașina acasă, la stația montată în garaj. La drumuri lungi, folosesc Tesla Supercharger și stațiile Eldrive.

Galerie foto:

VA URMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.