Fiindcă eu sunt încă 50%-50% împărțit cu experiența de până acuma cu mașina, vreau ca viitorii posesori de ID.3 sa fie corect informați, cu bune si rele, nu cum am fost eu păcălit de jurnaliști.
În cele cinci zile din săptămâna trecută am parcurs 324 km, cu un consum mediu de 16.4kWh/100km
Sărbătorile le petrecem la părinți, așa că am reușit să mai scot ID3-ul la un drum ceva mai lung.
Consumul în afara orașului este foarte bun, am mers în ritmul în care se merge pe DN2 (alert), deci nu mă pot plânge deloc de media de 16.4 kWh/100 km pe care am obținut-o pe acest traseu.
Credeți că autonomia este cea care îți dă cei mai mulți fiori? Să vedeți cum e să se aprindă din senin indicatorul de presiune în anvelope.
ID3-ul nu are senzori de presiune pe fiecare roată, ci un simplu indicator care vine de la ABS, iar din diferența de rotații stabilește dacă una dintre roți pierde din presiune.
Alarma era falsă, martorul a apărut nejustificat. Am verificat la o vulcanizare presiunea, iar pe toate roțile aveam 3 bari. Nu am încredere 100% în indicatorul de presiune de la vulcanizare, dar important era că aveam presiune egală, iar rotile erau ok. Am redus presiunea la 2.5bari și am continuat drumul.
Autonomia afișată pe bord este din ce în ce mai bună, sunt curios în mijlocul verii ce valori vor fi afișate.
Mi-aș dori la un viitor update al ID3-ului, pedala de accelerație să fie mai bine modulată în plaja 0%-20%. La fiecare accelerație oricât de fină, chiar și în modul ECO sau Confort, simt că plecarea este puțin prea agresivă. Ca să fac o comparație cu vechea mașină, BMW-ul diesel, de la 900 rot/min până la 1500 rot/min puteam să cresc viteza motorului cu pași foarte mărunți, din 30 în 30 rotații.
Pentru alte curiozități despre ID3, nu ezitați să folosiți comentariile.
Software engineer in automotive industry since 2013.
Passionate about electric cars, with a true belief that the future is electric and that each and every one of us can actively contribute.