FOTOREPORTAJ: cu Tesla Model 3 Dual Motor de la Arad la Mamaia și retur

Recent m-am întors din concediul la mare, cu câteva rânduri și impresii după primul drum mai lung cu Model 3 în țară.

Traseu: Arad – Brașov – Mamaia; Mamaia – Brașov – Arad.

Datele calatoriei:

  • Total parcurs: 2052 km
  • Consum: 18.1 kWh/100 km
  • Total energie consumata: 371 kWh
  • Cost: 0 RON (2 vauchere Kaufland, gratuitate SuperCharger și destination charger la hotel Mamaia inclus în prețul cazării)

Plecarea la ora 9 din Arad, două persoane cu relativ puține bagaje și SOC 98% la baterie. Am ajuns la Sibiu cu 15% SOC unde am făcut prima încărcare la Superchargerele Tesla de la Sibiu City Center. Până mașina a încărcat, noi am mâncat. Timp total de încărcare 45 min. 

De la Sibiu am mers la Brașov, am ajuns cu 60% baterie. La Brașov am stat două zile. Dimineața am încărcat la Kaufland Brașov de unde am plecat 80% baterie. 

Am ajuns la București cu 40% baterie și am încărcat la Kaufland Voluntari unde stația a fost gratis, fără voucher. 

De la București am plecat cu 98% baterie și am ajuns cu 30% la Hotelul Vega din Mamaia. Aici am avut încărcător, la fel, gratis. 

Drumul înapoi a fost similar. Am stat două nopți la Brașov și pe urmă direct Arad. Încărcările au fost identice, în aceleași locuri. 

Concluzii

Nu am avut vreun fel range anxiety, autopilotul e o plăcere, mai ales pe autostradă și în trafic bară la bară, cum am prins pe Valea Prahovei. Mașina e super confortabilă și se întinde bine la drum. 

Trebuie avut grijă pe autostradă cu viteza. Dacă s-a depășit 130 km/h, consumul crește exponențial și autonomia scade văzând cu ochii. Dacă se merge sub sau cu 130 km/h, cu model 3 Long Range atingi 400 km lejer. 

Overall a fost o călătorie super reușită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.