Hibrizii si electricele pe cale de a cuceri 20% din piata germana

Ca la fiecare inceput de luna, comunicatul de presa KBA – Kraftfahrt-Bundesamt ne ofera o privire de ansamblu a inmatricularilor de pe cea mai mare piata europeana.

Fara multe comentarii lasam cifrele sa vorbeasca, care inca sunt modeste fata de anii trecuti, dar in crestere fata de lunile mai si aprilie.

Sursa: KBA

Cu toate acestea, segmentul automobilelor electrice si hibride creste rapid fata de anii trecuti, odata cu diversificarea ofertei, cresterea subventiilor, extinderea retelelor de incarcare si mai ales productia si livrarile mai consistente decat in anii trecuti.

Sursa informatiilor: KBA

Fata de luna iunie 2019, inmatricularile vehiculelor echipate cu motoare cu benzina si diesel au scazut, in timp ce hibrizii, automobilele electrice si hibrizii plug-in au crescut, continuand tendinta demarata la inceputul anului 2020.

Asa cum remarcam si luna trecuta, promovarea intensa a hibrizilor plug-in pe piata germana, are rolul de a mentine industria motoarelor cu ardere interna in viata. Cata vreme va fi posibila aceasta politica, ramane de vazut in functie de amenzile pentru depasirea limitelor europene de emisii de CO2 si a subventilor acordate de autoritati.

In luna iunie media emisiilor de CO2 pentru automobile noi vandute in Germania a fost 150.2 gramCO2/kilometru in timp ce norma europeana pentru acest an este de 95g/km. Pentru primele sase luni rezultatul este asemanator 150.8 g/km.

Cu aproape 20% din inmatricularile lunii iunie, modelele hibride si electrice sunt inca la distanta de diesel si benzina, insa tendinta crescatoare a primelor combinata cu scaderea celor din urma, duce la o penetrare procentuala tot mai mare pentru noile tehnologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.